Tablette Amoled Ekran Önemli mi ?

Amoled olmalı mı ?

• Evet Amoled olmalı

Oylar: 16 80.0%
  • Hayır

Oylar: 4 20.0%

• Oy kullanan toplam üye
    20
Reaksiyon skoru
118
Arkadaşlar ders ve dizi izleme amaçlı tablet almayı düşünüyorum fakat amoled ekranlı tabletlerin yaygın olmadıgını gördüm. Tablet dünyasına yabancı olduğum için merak ettim, farkediyor mu amoled olup olmaması film izlerken falan, sanırım siyahlarda farkediliyordur. Bu arada s10fe plus almayı düşünüyorum, önerilere açığım.

Arkadaşlar ders ve dizi izleme amaçlı tablet almayı düşünüyorum fakat amoled ekranlı tabletlerin yaygın olmadıgını gördüm. Tablet dünyasına yabancı olduğum için merak ettim, farkediyor mu amoled olup olmaması film izlerken falan, sanırım siyahlarda farkediliyordur. Bu arada s10fe plus almayı düşünüyorum, önerilere açığım.
Yani baya fark var görüntü olarak ama gerek var mı o sana kalmış ben ihtiyaç duymuyorum.

Dizi izleme konusunda çok büyük bir fark var, bunu özellikle yeterince karanlık bir ortamda izlerken anlıyorsunuz. Dizideki sahne karanlıksa telefonun o kısmı parlatmıyor, yani oradan ışık vermiyor. Şahsen ben tabletimde AMOLED ekran olmasını isterdim ama bu kişinin kendi kararı. Ders çalışırken ise etkisi olmuyor diyebilirim. Özellikle çok loş olmayan, pembe dizi tarzı yapımlar izliyorsanız AMOLED olması sizi pek etkilemez. Ancak korku, gerilim ve aksiyon türleri için harika bir özellik.

Paran varsa Tab S11, Tab S10+ falan alabilirsin. Ekran olarak bunlar amoled. Ama ips ekranda çok üzmez. Tft kadar kötü değil ipsler.

Ben şahsen dizi film çok izliyorum tabletten o yüzden ekran önde geliyor

Tablette amoled kullanan Samsung'dan başka yok Türkiye de, onlar da fiyat olarak 25-30'dan başlıyor. Evet amoled ekran güzel ama 20k fiyatlarda ki bir tabletin de ekranı o kadar kötü olmuyor, kaliteli lcd paneller kullanıyorlar, üzülmezsin yani. Bende 3k'ya aldığım a8 tablet var onun bile lcd kalitesi tatmin edici seviyede, o kadar kafanı takma. S10 FE+ modelini amoled sanıyorsan onda lcd panel var bildiğim kadarıyla haberin olsun. Ama ekranı baya büyük bir model, içerik izlemesi keyifli olur. 20k bütçede Xiaomi Pad Mini de bir seçenek, aynı fiyata en tepe mediatek işlemciyi veriyor, 12/512 gb depolama var, 67w hızlı şarjı var, pil büyüklüğü dışında her alanda s10 fe+ modelini geçiyor (2500 mah fark var). İki ürünün de ekran çözünürlüğü 3k, Xiaomi'nin ekranı 8.8 inç ama aklında bulunsun, oyunculara yönelik avuç kullanımına uygun. (küçük ekran eksi sayılır mı tartışılır, kişiden kişiye değişen bir durum) Ama 3k çözünürlüğü 8.8 inç ekrana sığdırdığı için samsunga kıyasla daha keskin bir görüntü alırsın diye tahmin ediyorum.

Tablette amoled kullanan Samsung'dan başka yok Türkiye de, onlar da fiyat olarak 25-30'dan başlıyor. Evet amoled ekran güzel ama 20k fiyatlarda ki bir tabletin de ekranı o kadar kötü olmuyor, kaliteli lcd paneller kullanıyorlar, üzülmezsin yani. Bende 3k'ya aldığım a8 tablet var onun bile lcd kalitesi tatmin edici seviyede, o kadar kafanı takma. S10 FE+ modelini amoled sanıyorsan onda lcd panel var bildiğim kadarıyla haberin olsun. Ama ekranı baya büyük bir model, içerik izlemesi keyifli olur. 20k bütçede Xiaomi Pad Mini de bir seçenek, aynı fiyata en tepe mediatek işlemciyi veriyor, 12/512 gb depolama var, 67w hızlı şarjı var, pil büyüklüğü dışında her alanda s10 fe+ modelini geçiyor (2500 mah fark var). İki ürünün de ekran çözünürlüğü 3k, Xiaomi'nin ekranı 8.8 inç ama aklında bulunsun, oyunculara yönelik avuç kullanımına uygun. (küçük ekran eksi sayılır mı tartışılır, kişiden kişiye değişen bir durum) Ama 3k çözünürlüğü 8.8 inç ekrana sığdırdığı için samsunga kıyasla daha keskin bir görüntü alırsın diye tahmin ediyorum.
Simdi konuya cevap vericem polemik baslicak konuda :d

A11 plus al en fp tablrttir seni 5 yıl götürür

uçurum gibi fark var, evet önemli, özellikle uzun süre kullanmak istiyorsan ips modellerin genellikle zaten işlemcisi düşük oluyor, yüksek olanların fiyatları uçuk oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Simdi konuya cevap vericem polemik baslicak konuda :d
1785560711350.webp

:ROFLMAO:

Son düzenleme:
  • Hahaha
Reaksiyonlar: Loky
Ipad pro m2 ve Ipad pro m5 var elimde. Ipad pro m2 de bulunan IPS ekran mukemmel , evet ipad pro m5 in ekrani daha iyi ama ben samsung galaxy tab s10 + satin almistim , bunun oled ekrani , daha kotuydu ipad pro m2 nin. yani her oled daha iyi olacak diye bir sey yok. Kaliteli IPS ekrana sahip bir tablet alirsan , samsung galaxy tab gibi dandik oledlerden cok daha fazla isine yarar. Samsung u kullanmaya dayanamayip iade etmistim ve sonrasinda ipad pro m5 in cikmasini bekleyip onu almistim.

Samsung alma .Ben kendim denedim ve begenmedim. Telefonda iyidir vs tamam da tablet isinde daha iyi markalar var ve en azindan elle tutabilirsin onlari

Normaldede önemli sayılır ama özellikle gece veya karanlıkta kullanmayı seviyorsan oled amoled tarzı dışında ekrana sahip bir şey almanı önermem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,454
Üyeler
200,408
Son üye
rikiltro

Geri