Iphone 15 mi 16e mi?

Kathender

80+
Reaksiyon skoru
89
Arkadaşlar selam, iki telefon arasından birini alacağım Android sevmediğim için Android kısmında öneriler yapmayınız lütfen. Bütçem maksiumum 50 bin ve üstüne daha çıkmam imkansız. Görünüşü seven biriyim dinamik ada hiç kullanmadım daha önce eski telefonum İphone 13'dü özel bir problemden dolayı maddi açıdan satmak durumunda kaldım geçen sene ve şimdi yeni bir telefon alacağım bütçemi de ona göre ayarladım. Geçen arkadaşım 16e aldı telefonu bayağı övdü dediğim gibi 2030'a kadar kasmadan donmadan götürmesi önemli ama gönlüm İphone 15'ten yana arada 6. k fark var 16'e 42.000 diye düz yuvarlayayım İphone 15 ise 47.999 128 gb depolama alanı bana bir haylı fazla yetiyor, oyun oynamıyorum telefondan iyi bir bilgisayar sistemim var, ileride satmak istediğim de de değeri çok düşmeyecek bir telefon olması lazım ikisinin arasından da bu önemli yapay zeka ile asla işim yok kullanmam sadece fotoğrafçekerim arada bir kendimi öyle story vs atmak için alo alo desin sosyal medya da iyi performans versin bu kadar. Şimdiden yorulmarınız için teşekkürler benim gönlüm 15'ten yana sadece korkum 2030'a kadar götürür mü 4 sene götürse zaten çok iyi.

İkinci el tercih etmiyorum arkadaşlar bilginiz olsun sadece bu iki seçenekten hangisi?

Yapay zekayla işin olmadığı için. Zaten apple yapay zekada çok geride kaldı.
Kamera tarafı daha fazla geniş ve daha fazla olanak sunduğu için
Ve özellikle dinamik ada gibi bir güzel teknoloji olduğu için

Ben 15 diyorum. 16e 17e sırf böyle “iphoneum olsun ama çamurdan olsun” ayağına yapılmış çok kırpılmış telefonlar gibi geliyor bana

16e de 0.5x bile yok ki 0.5x benim için hep büyük nimet olmuştu

15 güzel cihaz 👍

Yapay zekayla işin olmadığı için. Zaten apple yapay zekada çok geride kaldı.
Kamera tarafı daha fazla geniş ve daha fazla olanak sunduğu için
Ve özellikle dinamik ada gibi bir güzel teknoloji olduğu için

Ben 15 diyorum. 16e 17e sırf böyle “iphoneum olsun ama çamurdan olsun” ayağına yapılmış çok kırpılmış telefonlar gibi geliyor bana

16e de 0.5x bile yok ki 0.5x benim için hep büyük nimet olmuştu

15 güzel cihaz 👍
Yani dediğim gibi 2030'a kadar götürsün ikinci el de çok zarar ettirmesin satarken kafi. 16e önerenler çok forumda ondan dolayı işlemci daha iyi olduğunu biliyorum batarya vs ama görünüm de işin içine giriyor.

Yani dediğim gibi 2030'a kadar götürsün ikinci el de çok zarar ettirmesin satarken kafi. 16e önerenler çok forumda ondan dolayı işlemci daha iyi olduğunu biliyorum batarya vs ama görünüm de işin içine giriyor.

İşlemci ve batarya kısmına yorumum şu olur. Ben 14 kullanıyorum. 14 kullanırken 15 proya geçmiştim 4-4.5 ay kullanıp sonra tekrar 14 e geri dönmüştüm.

İşlemci güç farkı bariz ortada dimi? Asıl büyük silah burda “telefonu nasıl kullandığın”

Ben 14 kullanıyorken neler yapıyorsam 15 prodada aynısını yapıyordum sonra 14 e geri döndüm ve bizzat benim için ikisinin arasında da fark olmadığıydı. İki alo diyip iki uygulamada takılıp oyun oynamayan arada bir youtube’a gömülen ve daha sonra telefonla işi biten biri için işlemci güçlerini anlaması çok zor. İş adamı gibi telefonda çok fazla fonksiyon kullanıp kamerasından videosuna yerel excel gibi programlarından fotoğraf düzenlemesine ve oyun gibi bir çok şeyi yapan insana fark ettirir o işlemci gücü 👍

Ben 15 proyu çok titiz kullandığım halde ve daha pil ömrü %99 iken günde 1 kere mutlaka şarja takmak zorunda kalıyordum uyumadan önce. Ki çok temiz yormadan kullanan biriyim. 14 e geri döndüğümde pil ömrü %95 di ama şarjı öyle bir efsane gidiyor ki uyumadan önce halen daha şarjı kalmış oluyordu. Yani burda batarya ömründen ziyade arkada çok güçlü çip ve diğer özellikleri çalıştırdığı için bataryayı yiyen kısım o oluyor. Normalde 14 ün batarya gücüyle 15pronun batarya gücü aynı değil.

14 e geri döndüğümde daha ilk günden “bunun şarjı ne uzun gidiyormuş” demiştim

Kısacası kullanım senaryonda sana haber vermeden 15 in içine 16e nin çipinide koysalar 15 in kendi çipinide koysalar iki kullanımda da farkı anlaman çok zor

15 kronik sorunlu siz sağdan soldan duyduğunuz kof kafalılara bakmayınız.16e alıp yola devam ediniz.

15 kronik sorunlu siz sağdan soldan duyduğunuz kof kafalılara bakmayınız.16e alıp yola devam ediniz.
Tercihimi 15'den yana kullanacağım. Teşekkürler gene yorumunuz için. Sebebi ileride değer kaybı 16e'ye az olması ve dinamik ada kamera olayları için. Özellikle değer kaybı olayı önemli.

Son düzenleme:
16e kullanıyorum çok memnunum. Ama kesinlikle en az 256gb al. 256gb fiyatı 17e'ye yaklaşıyorsa baz model 256 olduğundan oda tercih edilebilir.
Ayrıca bir çok firma 16e için ek takas desteği sunuyor eski cihazını iyi fiyatla verebilirsin. Örneğin teknosa'dan ben a34 256gb için 10.000tl civarı teklif aldım ve 16e baya ucuza denk geldi.

16e kullanıyorum çok memnunum. Ama kesinlikle en az 256gb al. 256gb fiyatı 17e'ye yaklaşıyorsa baz model 256 olduğundan oda tercih edilebilir.
Ayrıca bir çok firma 16e için ek takas desteği sunuyor eski cihazını iyi fiyatla verebilirsin. Örneğin teknosa'dan ben a34 256gb için 10.000tl civarı teklif aldım ve 16e baya ucuza denk geldi.
Galiba tercihimi 15'den yana kullanacağım ya.

Hocam peki bir şey sormak istiyorum bu İphone 15 çok çok berbat bir telefon mu? daha önce 13 kullandım, çokta memnun kalmıştım.
Arkadaşımda 16e ve 15 arasında kalıp 15 ercih etti. Telefondan memnun ancak pil ve ısınma konusu hariç. Özellikle yaz aylarında ısınıyor. 16e de ısınıyor ancak ben ciddi hiçbir problem yaşamadım. Kısaca kamera ile işiniz varsa 15, performans ve iphonelara kıyasla daha uzun batarya ömrü için 16e diyebilirim. 15'in performansıda kötü değil kesinlikle onu belirteyim. Çok zor bir karar takas desteği olduğundan 16e tercih etmiştim baya ucuza gelmişti kamerayı da çok kullanmıyorum zaten.

Arkadaşımda 16e ve 15 arasında kalıp 15 ercih etti. Telefondan memnun ancak pil ve ısınma konusu hariç. Özellikle yaz aylarında ısınıyor. 16e de ısınıyor ancak ben ciddi hiçbir problem yaşamadım. Kısaca kamera ile işiniz varsa 15, performans ve iphonelara kıyasla daha uzun batarya ömrü için 16e diyebilirim. 15'in performansıda kötü değil kesinlikle onu belirteyim. Çok zor bir karar takas desteği olduğundan 16e tercih etmiştim baya ucuza gelmişti kamerayı da çok kullanmıyorum zaten.
Kamerayı ben kullanırım muhtemelen çünkü kameramın iyi olması şart benim için, ekstra olarak dediğim gibi ileride ikinci el satarken değer kaybının az olması gerek tabi ki değer kaybı olacak ama en az seviye de ikisi arasında. Sosyal medya çok kullanan biriyim telefonu şarja bırakırım minumum 90 olana kadar çıkarmam genellikle 100 yapar öyle çıkartırım böyle kullanmıştım iphone 13'ü gene alacağım zaman 15i de böyle kullanırım.

Kamerayı ben kullanırım muhtemelen çünkü kameramın iyi olması şart benim için, ekstra olarak dediğim gibi ileride ikinci el satarken değer kaybının az olması gerek tabi ki değer kaybı olacak ama en az seviye de ikisi arasında. Sosyal medya çok kullanan biriyim telefonu şarja bırakırım minumum 90 olana kadar çıkarmam genellikle 100 yapar öyle çıkartırım böyle kullanmıştım iphone 13'ü gene alacağım zaman 15i de böyle kullanırım.
Dediğim gibi herkesin aradığı gereksinimler farklı. İphone 15'de gayet güzel bir cihaz. Şuan TR'nin yarısı hala ip11 ve ip13 kullandığını düşünürsek ip15 gayet iyi. Ama 128gb yetmiyor bilgin olsun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,846
Üyeler
200,529
Son üye
mehmet.123

Geri