Çözüldü✓ Anakart Değişimi Sonrası PC Açılmıyor

skyla1e

80+
Reaksiyon skoru
34
Merhaba Kolay gelsin. Ek kısmına eklemiş olduğum Asus prime anakartı söküp yerine yine ek kısmına eklediğim gigabyte marka anakartı taktım. Ram bilgilerim de e kısmında mevcuttur. Bilgisayar anakart değişiminden sonra videodaki gibi çalışmamaktadır.

Video bana aittir bizzat sorun yaşanırken çektim.

1 slot ram takılı iken cok seri acılıp kapanıyor 2 slot birden takınca yarı yarıya daha yavaş sekilde acılıp kapanmaktadır. ramlsr görseldeki ramdandir 2x16gb Lütfen sorun hakkında sorumlarınızı yazın. Anakartın güç beslemesinide kontrol ettim sorunsuz takılı. güç kaynağım gigabyte 850w gold sertifika oda sağlamdı anakart değişimi önce çalışmaktaydı.

İşlemcim 5600x
ram 2x16 görseli ekte mevcut
Anakart gigabyte g520M K V2
Güç kaynağı Gigabyte 850w gold full modüler

Ekler

• 1000219775.webp
    1000219775.webp
    451.3 KB · Hit: 29
  • 1000219776.webp
    1000219776.webp
    371.6 KB · Hit: 26
  • 1000219777.webp
    1000219777.webp
    984.3 KB · Hit: 27
Merhaba Kolay gelsin. Ek kısmına eklemiş olduğum Asus prime anakartı söküp yerine yine ek kısmına eklediğim gigabyte marka anakartı taktım. Ram bilgilerim de e kısmında mevcuttur. Bilgisayar anakart değişiminden sonra videodaki gibi çalışmamaktadır.

Video bana aittir bizzat sorun yaşanırken çektim.

1 slot ram takılı iken cok seri acılıp kapanıyor 2 slot birden takınca yarı yarıya daha yavaş sekilde acılıp kapanmaktadır. ramlsr görseldeki ramdandir 2x16gb Lütfen sorun hakkında sorumlarınızı yazın. Anakartın güç beslemesinide kontrol ettim sorunsuz takılı. güç kaynağım gigabyte 850w gold sertifika oda sağlamdı anakart değişimi önce çalışmaktaydı.

İşlemcim 5600x
ram 2x16 görseli ekte mevcut
Anakart gigabyte g520M K V2
Güç kaynağı Gigabyte 850w gold full modüler
Sorun 2 ram takınca yaşanıyorsa 2. Ram slotunda arıza olabilir elektriksel bir sey gibi geldi anakart bozuk bence

Sorun yüksek ihtimalle anakart ve ram arasındaki uyumdan kaynaklı. Malum ram piyasası belli. Eğer sorunun bu sebepten olduğunu düşünüyorsanız sizden ricaam elimdeki ramlara ve işlemciye uygun piyasada sıfırı bulunan anakart önerisi yapmanız simdiden cok teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorun 2 ram takınca yaşanıyorsa 2. Ram slotunda arıza olabilir elektriksel bir sey gibi geldi anakart bozuk bence
ramlar sağlam ona eminim tek ram takınca da 2 tam takıncada aynı sorun devam etmekte. Anakart sıfır ben açtım kutusunu ama bana kalırsa uyumsuzluktan kaynaklı gibi geliyor

Sorun yüksek ihtimalle anakart ve ram arasındaki uyumdan kaynaklı. Malum ram piyasası belli. Eğer sorunun bu sebepten olduğunu düşünüyorsanız sizden ricaam elimdeki ramlara ve işlemciye uygun piyasada sıfırı bulunan anakart önerisi yapmanız simdiden cok teşekkür ederim

ramlar sağlam ona eminim tek ram takınca da 2 tam takıncada aynı sorun devam etmekte. Anakart sıfır ben açtım kutusunu ama bana kalırsa uyumsuzluktan kaynaklı gibi geliyor
Uyumsuzluk boyle bir seye sebep olmaz. Muhtemelen bozuk 0 olunca bozuk olmayacak diye bir kaide yok

Güç verip kesiyor çok hızlı. loop’a girip boot etmiyor. Direkt elektriksel sorun ve donanımsal arıza. Bariz kısa devre var. Çok geçmiş olsun

Psu
Anakart
Anakartın ram slotları
Ram

Bu 4ünün biri veya birden fazlasında sorun var

Hard disk var mı sistemde? Hard disk varsa çıkarıp öyle dene bide

Edit:

Ramlerde sorun yok demişsin. Psuda sağlam demişsin. İki ramde tek ramde takınca sorun devam ediyorsa

Anakartın herhangi bir yerinde
Anakart ram slotlarında
Hard disk varsa harddiskle alakalı son ihtimal sorun var demektir 👍

Kritik yer şurası: anakart değiştikten sonra

Uyumsuzlukla alakası yok. Videoyu izledim. Uyumsuz bir şey olsa sadece elektriksel hattı yine temiz alıp sadece arıza debug ledi yakabilir, mavi ekran verebilir veya windowsa ulaştırmayabilir. Senin yaşadığın sorun direkt elektriksel. En şüpheli suçlu anakartın kendisi ve anakartın ram slotları gibi duruyor. Ramler eski anakartta çalışıyor demiştin o yüzden ramleride eledim senin için

Servis yolu gözüktü 👍 çok geçmiş olsun. Fazla deneme yapma çünkü diğer donanımlarada hasar verebilirsin

Son düzenleme:
B450m-k o anakarttan daha iyi değil mi neden değiştirmek istedin ki? Eski anakartla kullanmaya devam edip yenisini iade et bence Megadave06 haklı çok büyük ihtimalle anakart sorunlu

2. slota Taktığın ramı İlk slota takıp denedin mi?
Belki giriş bozuktur?

B450m-k o anakarttan daha iyi değil mi neden değiştirmek istedin ki? Eski anakartla kullanmaya devam edip yenisini iade et bence Megadave06 haklı çok büyük ihtimalle anakart sorunlu
bundan yaklaşık 2 hafta önce m2 yi görmemeye başladı bilgisayarı açıp m2 yi söküp geri taktığımda sorun düzeliyordu kısa bir süre sonra işlemci fanı uyarısı vermeye başladı onunla kablosunu söküp geri taktığımda sorun düzeldi sorunun anakarttan olduğunu düşünerek yeni anakart almak zorunda kaldım çünkü bozuk anakart aynısını alamadım çünkü sıfırı artık üretilip satılmıyor. :(

bundan yaklaşık 2 hafta önce m2 yi görmemeye başladı bilgisayarı açıp m2 yi söküp geri taktığımda sorun düzeliyordu kısa bir süre sonra işlemci fanı uyarısı vermeye başladı onunla kablosunu söküp geri taktığımda sorun düzeldi sorunun anakarttan olduğunu düşünerek yeni anakart almak zorunda kaldım çünkü bozuk anakart aynısını alamadım çünkü sıfırı artık üretilip satılmıyor. :(
Anladım geçmiş olsun, o zaman tek seçenek anakartı iade edip yenisini almak gibi

anakart ram uyumsuzlugu olma ihtimali sizce var mı ?

yani anakart desteklediği ramlere baktım bu model yok gibi görünüyor başka bellek bulabilme ihtimaliniz var mı deneme amaçlı

suan bilgisayar ramsız halde reset atmadan açılıyor yav arkadaş ram slotları sorunlu galiba

yani anakart desteklediği ramlere baktım bu model yok gibi görünüyor başka bellek bulabilme ihtimaliniz var mı deneme amaçlı
en korktugum şey bu bilgiyi edindiğin sitenin linkini burada bana paylaşma şansın var mı

1dk sonra ramler sökükken tekrar denedim ve hatta tekrarlanmaya devam ediyor ram slotlsrı da deil yani konu ram da deil

suan bilgisayar ramsız halde reset atmadan açılıyor yav arkadaş ram slotları sorunlu galiba

en korktugum şey bu bilgiyi edindiğin sitenin linkini burada bana paylaşma şansın var mı

1dk sonra ramler sökükken tekrar denedim ve hatta tekrarlanmaya devam ediyor ram slotlsrı da deil yani konu ram da deil
anakartın kendi sitesinden baktım bulamadım bu ramleri

destek başlığı altında support list var oradan bakacaksınız

Geri