Oyunlar İçin 2. El Sistem Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
70000
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda AAA oyunları oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. sistemler 2 el olacak sizlerde önerebilirsiniz ben sadece 2 tane sistem seçtim sizce hangisini almalıyım

1-SİSTEM: 65k
• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
• RAM: G.skill TRİDENT Z5 NEO 2x16GB 5600Mhz CL28 DDR5 Ram
• Anakart: Asus Rog Strix X670E-F Gaming Wifi
• Depolama: Samsung 990 Pro 1TB M.2
• Soğutucu: Thermalright Hypervision UB 360Mm Sıvı Soğutucu
• Güç Kaynağı: Asus Rog Aura 1000W
• Kasa: MSI Mag Pano 100R PZ Siyah Kasa

2-SİSTEM: 57k
İşlemci : Amd Ryzen 7 9800X3D
Anakart : Asus Tuf B850M - E Wifi
Ram : Gskıll 2X16 32 GB 6000 MHz CL36
Ssd : Mld M500 Gen4 1TB (7000okuma)
Kasa : Xıgmatek Endorphın Aır Arctıc V2 Beyaz
Power : Cooler Master MWE V3 850W 80 Plus Gold Gen5
Sıvı soğutma : Asus Prime Lc 360 ARGB

Benim tercihim ikinci sistem olurdu. İlk sistem fazlasıyla pahalı x serisi anakarta 7800x3d takmak ne kadar anlamsız bir hareket.

Anladım ama ssd ,kasası ve power markalırını ilk defa duydum ben bu 2 sistemden birine 5070ti veya 5080 takmak istiyorum ve sizde bir kasa önerebilirsiniz

Hocam bunlar ekran kartsız hazır satılan sistemler mi? İkiside çok iyi . Ekran kartı olarak ne düşünüyorsun;?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim tercihim ikinci sistem olurdu. İlk sistem fazlasıyla pahalı x serisi anakarta 7800x3d takmak ne kadar anlamsız bir hareket
Katılıyorum 2. daha dengeli bir seçenek

rtx5070ti 5080 ikinci el

Bana görünş ve marka kalitesi önemli ben sistem dizdiğimde aldıgım parçalar o yılın en güçlü kartını desteklemeli 1. sistem bana o konudan daha iyi geldi parçaları bilindik markalar hep arada zaten 7k var zaten hemen hemen ssd lerin arasındaki fark o

Son düzenleme:
Mld, cooler master gibi markaları duymadıysan bu işleri yakından takip etmiyorsun sanırım. Doğru mu anladım sence 7800x3d 9800xd’den daha iyi bir işlemci mi diyorsun yani o yılın en iyi güçlü kartını desteklemeli derken 😂
rtx5070ti 5080 ikinci el

Bana görünş ve marka kalitesi önemli ben sistem dizdiğimde aldıgım parçalar o yılın en güçlü kartını desteklemeli 1. sistem bana o konudan daha iyi geldi parçaları bilindik markalar hep arada zaten 7k var zaten hemen hemen ssd lerin arasındaki fark o

rtx5070ti 5080 ikinci el

Oradaki markaşarı nasıl duymadınız hayretler içindeyim en iyi markaşardardır 2. Sistem daha iyi

Mld samsungun yanında kilitelimi sizce veya Asus Rog Aura 1000W coler master yanıda iyi mi?

Mld, cooler master gibi markaları duymadıysan bu işleri yakından takip etmiyorsun sanırım. Doğru mu anladım sence 7800x3d 9800xd’den daha iyi bir işlemci mi diyorsun yani o yılın en iyi güçlü kartını desteklemeli derken 😂
MLD Çin üretimi fason marka ise açıkçası iyi değil. Araştırınca Türk firması çıkıyor.

Ama ben de SSD'e takılmayıp ikinci sistemi alır, yerine SSD alırdım. Ana disk olarak kullanmazdım.

hocam aaa oyunlar dediğiniz ağır oyunlarsa x3d işlemciye hiç ihtiyacınız yok, ekran kartı ve monitöre ağırlık verin derim.

peki 2. sisteme hangi ekran kartı gider

hocam aaa oyunlar dediğiniz ağır oyunlarsa x3d işlemciye hiç ihtiyacınız yok, ekran kartı ve monitöre ağırlık verin derim.
Hocam arkadaşlarla cs , valoran falan giriyoruz o yüzden

peki 2. sisteme hangi ekran kartı gider

Hocam arkadaşlarla cs , valoran falan giriyoruz o yüzden
Sadece CS2 ve Valorant ise 9700X gibi bir işlemci ile de gayet yüksek FPS alırsınız. X3D bence Tarkov falan oynanıyorsa almak daha mantıklı, o oyunlarda gerçekten fark yaratıyor. Tabii o oyunların optimizasyon berbat, aslında oyun firmasının çözmesi gerekiyor da neyse.

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda AAA oyunları oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. sistemler 2 el olacak sizlerde önerebilirsiniz ben sadece 2 tane sistem seçtim sizce hangisini almalıyım

1-SİSTEM: 65k
• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
• RAM: G.skill TRİDENT Z5 NEO 2x16GB 5600Mhz CL28 DDR5 Ram
• Anakart: Asus Rog Strix X670E-F Gaming Wifi
• Depolama: Samsung 990 Pro 1TB M.2
• Soğutucu: Thermalright Hypervision UB 360Mm Sıvı Soğutucu
• Güç Kaynağı: Asus Rog Aura 1000W
• Kasa: MSI Mag Pano 100R PZ Siyah Kasa

2-SİSTEM: 57k
İşlemci : Amd Ryzen 7 9800X3D
Anakart : Asus Tuf B850M - E Wifi
Ram : Gskıll 2X16 32 GB 6000 MHz CL36