Hazır Sistem Toplamak İstiyorum RTX 5070 ve AMD 7500f

Yo yine doğru veri Ama her oyunda %30 luk bir fark olmaz bide bant genişliği de Okuma hızının daha yüksek olduğundan dolayı oluyor
İşte o hızlar değişiklik gösterebiliyor ondan fark kapanabiliyor açılabiliyor yani onu düzeltiyim doğrusunu sende bil

O fark %10 da olabilir tam anlamıyla %33 yada %5 bile olabilir
İşte %90ında daha az kullanıyor %30 olarak sallama bir veri vermis olabilirim ancak yine de oyunların %90ında 4070ti dan daha uzun ömür olacak vram konusunda.

İşte %90ında daha az kullanıyor %30 olarak sallama bir veri vermis olabilirim ancak yine de oyunların %90ında 4070ti dan daha uzun ömür olacak vram konusunda.
Sallama deil Teorik olarak öyle nvidia da öyle belirtiyor %33 lik bir bant genişliği var ama Oyunda o fark düşüyor %5 %10 hadi diyelim %20 olsun oyundan oyuna değişiklik gösterebiliyor

Sallama deil Teorik olarak öyle nvidia da öyle belirtiyor %33 lik bir bant genişliği var ama Oyunda o fark düşüyor %5 %10 hadi diyelim %20 olsun oyundan oyuna değişiklik gösterebiliyor
YOk bant genisliği hakkında değil % 30 fazla ömür hakkında verdigim veriyi düzelttim👍🏿

teşekkürler dostum güzel bir yorum olmuş.
Rica ederim hocam benzer durumları yaşayan çok fazla kişi var hem kendi çevremde hem de forumda görebildiğim kadarıyla küçük de olsa fikir vermiş olayım dedim 🙏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amd bu sene iyi iş çıkardı 7000 ve 9000 serisi gerçekten iyi

Önümüzdeki yıllarda Güzel bir yazılım getirir veya bu şekilde saf güç getirmeye devam eder umarım
Evet eksik kaldıkları kısım yazılım. FSR yine öyle kötü bir yazılım değil zaten ama Nvidia nın epey bi gerisinde AMD, yazılım konusunda dediğiniz gibi bu alana biraz yatırım biraz da insan gücüyle çözülür her şey

Rica ederim hocam benzer durumları yaşayan çok fazla kişi var hem kendi çevremde hem de forumda görebildiğim kadarıyla küçük de olsa fikir vermiş olayım dedim 🙏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet eksik kaldıkları kısım yazılım. FSR yine öyle kötü bir yazılım değil zaten ama Nvidia nın epey bi gerisinde AMD, yazılım konusunda dediğiniz gibi bu alana biraz yatırım biraz da insan gücüyle çözülür her şey
Ben fg ye okeyim bu arada mfg gibi birşeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorun Çünkü yapay zeka sonuçta mfg 2x de iyi olsada 4x 6x de sıkıntı yaratıyor ve yaratmama ihtimali yok

Ben Daha çok optimize ve nvidia gibi destekler sunmasını istiyorum en azından adım atılmalı bi çaba gösterilmesi lazım
Fsr da gayet iyi bu arada özellikle yeni attıkları adımlar mükemmel

Ben fg ye okeyim bu arada mfg gibi birşeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorun Çünkü yapay zeka sonuçta mfg 2x de iyi olsada 4x 6x de sıkıntı yaratıyor ve yaratmama ihtimali yok

Ben Daha çok optimize ve nvidia gibi destekler sunmasını istiyorum en azından adım atılmalı bi çaba gösterilmesi lazım
Mfgnin ama çıkış amacı dlss5 için oynanabilir bir oyun sunmak gibi duruyor. Dlss 5 çok sömürecek fpsi onun için el mecbur kalacagız mfg ye. Sacma derecede ai slop ile gercege benzettigi icin de mfgnin kalite boxması farkedilmez gibi geliyor

Mfgnin ama çıkış amacı dlss5 için oynanabilir bir oyun sunmak gibi duruyor. Dlss 5 çok sömürecek fpsi onun için el mecbur kalacagız mfg ye. Sacma derecede ai slop ile gercege benzettigi icin de mfgnin kalite boxması farkedilmez gibi geliyor
her şey çok karışacak Dlss 5 i görmek gerek Ray tracing de bir gelişme olmazsa Güzel olabilir

Ama gösterdikleri kadar yapay zeka odaklıysa çok boş bir yatırım olacağını düşünüyorum çünkü Oyun yapımcıları uğraşıyor o gerçekçilik için o Karakterlere yapılan mimikler olsun Hepsi çöp olacak doğal akışı bozulacak

Katılıyorum düşüncelerinize hocam ben biraz daha yüzeysel bir kullanıcıyım aşırı incik cıncık etmiyorum ayarları aslında undervolt ve curve optimizer ayarları yapılması çok mantıklıymış bu tarz kartlarda bu arada ama ben o işlere bile hiç girmedim henüz. Belki yakın bir vakitte forumda konu açabilirim bununla ilgili

Katılıyorum düşüncelerinize hocam ben biraz daha yüzeysel bir kullanıcıyım aşırı incik cıncık etmiyorum ayarları aslında undervolt ve curve optimizer ayarları yapılması çok mantıklıymış bu tarz kartlarda bu arada ama ben o işlere bile hiç girmedim henüz. Belki yakın bir vakitte forumda konu açabilirim bununla ilgili
senin sistemi kaça mal ettiniz hocam ?

1785769321787.webp

Gözümün önüne sürekli bu geliyor ya şdkajhsdlşksajhda

senin sistemi kaça mal ettiniz hocam ?
Hocam bana totalde 113k'ya patladı (monitör hariç) ben biraz sabırsız davrandım indirim falan kovalamadım çünkü aradığım hiçbir parça indirime girmiyordu :D Eğer indirim kovalar biraz daha sabırlı davranırsan benim imzadaki sistemi 100-105k'ya kadar indirme şansın var. Ayrı ayrı parça parça topladım zaten

Geri