Iphone 18 Pro Almak İçin Beklenmeli mi?

Mac, iPad ve ev ürünleri evet iPhone'lar zam yemedi çip krizinden dolayı global fiyatı aynı trdekiler kur zammı yiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1785884523419.webp

Yanılmıyorsam s26 ultranin cipleri zaten 2nm. Kamera haricinde birçok özellikte iphone samsungun gerisinde kalıyor. Bu tür özellikler samsungda maliyeti arttirmiyorken (fiyatı daha tutarlı iken) iphoneda neden en büyük rakibine ulaşacağı teknoloji bu kadar büyük maliyetli oluyor. İphone müşterilerinin gözündeki algısının farkında bunun ekmeğini çok güzel yiyor. Iphone'a çuvalla para yetiştirmeye çalışan bir kitle var bunlara özellik maliyet diye kılıf uyduruyor hiçbir değişiklik yapmadan maliyetin üstüne devasa kârlar ekliyor. Kim bilir bir iphone 18 pro max maliyeti 300-400 dolar falandır.

Mac, iPad ve ev ürünleri evet iPhone'lar zam yemedi çip krizinden dolayı global fiyatı aynı trdekiler kur zammı yiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Gerçi doğru böyle bir fiyat artışı zaten daha geçenlerde yaşandı, o zaman dolar bazında bir artış olmazsa ek bir artış görme olasılığımız 17 ve 18 içinde muhtemelen yok gibi

Yanılmıyorsam s26 ultranin cipleri zaten 2nm. Kamera haricinde birçok özellikte iphone samsungun gerisinde kalıyor. Bu tür özellikler samsungda maliyeti arttirmiyorken (fiyatı daha tutarlı iken) iphoneda neden en büyük rakibine ulaşacağı teknoloji bu kadar büyük maliyetli oluyor. İphone müşterilerinin gözündeki algısının farkında bunun ekmeğini çok güzel yiyor. Iphone'a çuvalla para yetiştirmeye çalışan bir kitle var bunlara özellik maliyet diye kılıf uyduruyor hiçbir değişiklik yapmadan maliyetin üstüne devasa kârlar ekliyor. Kim bilir bir iphone 18 pro max maliyeti 300-400 dolar falandır.

En ucuz telefonları Apple üretiyor zaten piyasada en yüksek kâr marjı Apple'da düşük donanım yüksek yazılım dengesinden dolayı yani o sebepten zam gelmez gelse gelse ram krizinden gelir

Selamlar dostlar,

Bugün sosyal medyada düşen bir haberi sizinle paylaşmak istedim. Apple tarafında önümüzdeki dönemde tanıtılacak iPhone 18 Pro ve Pro Max modelleri için ciddi bir fiyat artışı iddiası gündeme geldi.
Gelen bilgilere göre zam beklentisinin ana nedenleri şunlar:
  • 2 nm Çip Maliyetleri: TSMC’nin yeni 2 nm üretim mimarisine geçişiyle birlikte çip maliyetlerinin ciddi oranda artması.
  • RAM ve NAND Tedarik Sıkıntısı: Küresel pazarda yaşanan bellek tedarik krizinin fiyatları yukarı çekmesi.

Fiyatlar Ne Seviyeye Çıkabilir?

• Global tarafta Pro ve Pro Max modellerine 250 – 300 dolar bandında bir zam yapılması bekleniyor.
  • Bu artışla birlikte küresel satış fiyatının 1.350$– 1.600$ seviyelerine çıkabileceği söyleniyor.
  • Bizim açımızdan en acı kısım ise Türkiye fiyatı... Vergiler ve kur çarpanı da işin içine girince, bu zammın ülkemizdeki fiyatlara mevcut modellere kıyasla 40.000 TL – 50.000 TL daha yüksek yansıyacağı tahmin ediliyor.
Sizce bu zamlar vurmadan iPhone 17 Pro alıp geçmek mi daha mantıklı, yoksa ne olursa olsun 18 Pro’yu beklemek mi lazım? çook arada kaldım...
1. 40 yada 50 bin tl daha mı pahalı olacak , 40 yada 50 daha pahalı olsun öp başına koy , kusura bakmada 17 pro nun 2 katı fiyatına koymazlarsa gelin beni .....

2. bence black friday de hemen telefon alınmalı en geç sonrası iş yaş olucak telefonlar için

3. o zamlar gelmeden hemen şimdi telefon al , hiç pişman olmazsın

1. 40 yada 50 bin tl daha mı pahalı olacak , 40 yada 50 daha pahalı olsun öp başına koy , kusura bakmada 17 pro nun 2 katı fiyatına koymazlarsa gelin beni .....

2. bence black friday de hemen telefon alınmalı en geç sonrası iş yaş olucak telefonlar için

3. o zamlar gelmeden hemen şimdi telefon al , hiç pişman olmazsın
Hocam suan 17 pro max fiyatı 150k, sen diyorsun ki 18 pro max en az 300k olucak yok gel beni s... bence yanlış bi matematik hesabın var bir yerde

2.ci dediğine katılıyorum :)

Hocam suan 17 pro max fiyatı 150k, sen diyorsun ki 18 pro max en az 300k olucak yok gel beni s... bence yanlış bi matematik hesabın var bir yerde

2.ci dediğine katılıyorum :)
1785885277681.webp

18 pro 190k , 208 k da pro max çıkar ( lansmana özel ) ben buraya yazıyorum , şimdi diyeceksin bu nasıl tahmin ama hep böyle olmadı mı hep samsung fold ve flip i çıkardığında apple 30 k üstüne çıkartıyor telefonlarını , üstüne ram krizini ekle az çok bu fiyatları görücez

Her sene çıkıyor o söylenti, zam olmaz büyük ihtimalle.

Şakaysa komik. 17 çıktığı dönemde ne ram krizi vardı ne başka bişey. Bizi geç dünyada bile dolar bazında zamlayacaklar gör bak

18 serisi komple kazık gelecek. Donanım buhranı yaşanırken geliyor bu 18 serisi haberiniz olsun. 18 pro 160.000₺ den aşağıya gelmesinin imkanı yok. Hem appleın kendisi zamlı getirecek hem dolar kuru hemde apple türkiye kârını koyarak elbette

3 taşta 3 kazık

Dolar 6 seviyesinde olsaydı 2019 gibi şu telefonu 6-7k ya alıyor olurduk ah ah

Şakaysa komik. 17 çıktığı dönemde ne ram krizi vardı ne başka bişey. Bizi geç dünyada bile dolar bazında zamlayacaklar gör bak

18 serisi komple kazık gelecek. Donanım buhranı yaşanırken geliyor bu 18 serisi haberiniz olsun. 18 pro 160.000₺ den aşağıya gelmesinin imkanı yok. Hem appleın kendisi zamlı getirecek hem dolar kuru hemde apple türkiye kârını koyarak elbette

3 taşta 3 kazık

Dolar 6 seviyesinde olsaydı 2019 gibi şu telefonu 6-7k ya alıyor olurduk ah ah
Her sene bir kriz uyduruyorlar ve her sene istisnasız geliyor şu haber. Zam gelirse de tepkimizi gösterir almayız olur biter yani çok kafaya takmayın böyle şeyleri.

Geri