AMD Wattman Hatası

teşekkür ederim önerdiğiniz herhangi bir ayar videosu varsa iletirmisiniz

teşekkür ederim 850 w yeterli olacakmıdır 1 ay sonra alsam herhangi bir şey olurmu bu ay içinde sadece lol oynayacağım
Ters çıktığım için kusura bakma ama yaptığın ayarlar gerçekten mağara adamı ayarları hangi Yt kanalı böyle bi içerik yapıyorsa o kanal banlanmalı elindeki kartı stock ayarlarda kullan boşver oc işini hatta uv yap hiçbir ayarla oynamadan sadece voltaj düşürerek stabilite test et oc ile alacağın %10 performans (silikon şansı derken belki ) deymez kartını uv yap biraz psu yu da değiştirmeden biraz test et çok da ölü bi psu değildir elindeki

Uygunsuz Dil & Küfürlü Paylaşım
Hocam dediklerine kesinlikle katılıyorum ama belliki yeni öğrenen biri daha hafif ve düzgün bir dille gaklaşsanız daha iyi olurdu bence
Biraz sert çıktım hocam benim ayıbım ama forum şu sıralar gerçekten şöyle tiplerle dolmaya başladı
IMG_2517.webp

Ters çıktığım için kusura bakma ama yaptığın ayarlar gerçekten mağara adamı ayarları hangi Yt kanalı böyle bi içerik yapıyorsa o kanal banlanmalı elindeki kartı stock ayarlarda kullan boşver oc işini hatta uv yap hiçbir ayarla oynamadan sadece voltaj düşürerek stabilite test et oc ile alacağın %10 performans (silikon şansı derken belki ) deymez kartını uv yap biraz psu yu da değiştirmeden biraz test et çok da ölü bi psu değildir elindeki
Adam E tier diyor nasıl ölü değil, bilmediğiniz konularda fazla yorum yapmayın riske girilecek bir şey değil C tier dan aşağısı alınmaz kullanılmaz

Sistemin için 650w bile yeterli olur buradaki en önemli şey PSU kalitesi aldığı sertfikanın da hiç bir vasfı yok sadece verimliği simgeliyor o kadar bir psu 80+gold almış ise biri 80+ plat bile alsa gold alan çok daha üstün olabilir kullanlın giriş ve çıkış kapasitörleri sayesinde. Kardeşim önerdiğim bir ayar diye bir şey yok işlemcide ekran kartında ve Ram de senin parçana göre OC ve ya UV vardır ne demek istiyorum her donanım birbirinnden farklıdır bu durum da silikon kalitesine göre değişir senin bilmen gereken şey yapmak istediğin şey ne ve yapman gereken şeyin ne olduğunu bilmek bunu öğrenince kendin ayarlarını buluyorsun.
Mesajı düzenledim ve daha detaylı hale getirdim. Ben sistemi 2 ayın sonunda(ilmek ilmek inanılmaz fırsatlar kovalayarak hem 0 hem 2.el) dün bitirdim YT video izlemeden ilk işim ram frekansı ile oynamak oldu 2. ise PBO ve Curve Shaper(Curve Optimizer all core -25v yaprım üzerine çalışma aralığına göre curve shaper ile düzenleme yaptım) ile işlemci ayarı oldu. Sonrasında ekran kartına +200mhz ile daha düşük voltaj değerinde çalıştırmak oldu yani Undervolt işlemi oldu. Ama yaptığım her işlemin sonucunu ve ne işe yaradığını bilerek yaptım bu işlemleri

Min frekans 2300 MHz
Max frekans 2400 MHz
Voltaj 925 mv (hata verirse 5-5-5 artırarak dene) doğrusu ancak denenerek ve hata alınarak bulunur.

Vram frekans 2100 MHz
Vram zamanlaması Varsayılan

Sıfır RPM kapalı

Güç limiti +%15

Ekran kartı ana ayarlarında Gecikme ve Freesync dışında her şey kapalı. Oynadığın oyunlara özel diğer ayarları aç.

İlk fırsatta o psuyu değiştir.

Bir de bilmediğin …. git mektebinde oku diye bir laf var.

Konu başlığı da Klasik donanım ve yazılım bilgisi sıfır insan hatası diye değiştirirsen çok daha iyi olur.

Adam E tier diyor nasıl ölü değil, bilmediğiniz konularda fazla yorum yapmayın riske girilecek bir şey değil C tier dan aşağısı alınmaz kullanılmaz
Arkadaşa sistem diziyoruz ekran kartı olarak 7800xt aldık psu a750bn var sorun yaratır mı sence

Min frekans 2300 MHz
Max frekans 2400 MHz
Voltaj 925 mv (hata verirse 5-5-5 artırarak dene) doğrusu ancak denenerek ve hata alınarak bulunur.

Vram frekans 2100 MHz
Vram zamanlaması Varsayılan

Sıfır RPM kapalı

Güç limiti +%15

Ekran kartı ana ayarlarında Gecikme ve Freesync dışında her şey kapalı. Oynadığın oyunlara özel diğer ayarları aç.

İlk fırsatta o psuyu değiştir.

Bir de bilmediğin …. git mektebinde oku diye bir laf var.

Konu başlığı da Klasik donanım ve yazılım bilgisi sıfır insan hatası diye değiştirirsen çok daha iyi olur.
bu şekilde yaptım doğrumudur

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-08-06 005348.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-06 005348.webp
    40.9 KB · Hit: 7
Dostlar merhaba rx6800 kullancısıyım fazlasıyla oyun oynuyorum elden ring cs2 lol cyberpunk gibi fakat rainbow six siege oynarken wattman hatası alıyorum diğer oyunlarda almadım rainbow oynamayıda cok seviyorum lütfen çözüm üretme şansınız varmı mhz ayarları vs yaptım ddu ile silip yükledim fakat nafile
Hocam bir çok sorun var konuda tek tek gidelim

-Öncelikle bunun ram veya başka bileşenden değilde gpu yüzünden çöktüğünü yani ve watman olduğunu nerden biliyorsunuz ? Yani buna dair bir açıklama görmedim konuda ?

- Attığınız fotoda OC yapmışsınız,gerçi onuda yapamamışsınız hocam OC her şeyi en üste çekmek değil ayrıca her kartın silikonu farklı tek tek belli değer aralığında mhz ve elektiriği arttırarak tek tek denenir testler yapılır ama siz direk her şeyi fullemişsiniz bu durmu daha kötü yapar hem aşırı ısınır (ki zaten fan ayarıda yapmamışsınız) hemde artık masaüstünde bile anlık çökebilir pc o yüzden bi ddu ile sıfırlayın gpu driver’ını ve eliniz değmişken bios güncelleyin

-Ayrıca psu modelinizide söylerseniz güzel olur

-Son olarak ben sorunun PC’de değil rainbox ayarlarınızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum

Ayrıca oc tam çöktüğü dk be saniyeyi not et sonra pc aç ve windows olay görüntülüyücüye gir oradan sistem oaly görüntülüyücesine gir ve o sistemin çöktüğü dk ve saniyeye en yakın kırmızı ve sarı işaret olan olayların üzerine tıkla ve oranın ss at

Arkadaşa sistem diziyoruz ekran kartı olarak 7800xt aldık psu a750bn var sorun yaratır mı sence
İdare eder ama daha iyi Psu her zaman iyidir. Ben de benzer seviye bir Psu kullanıyorum aklım sürekli bir şey olur mu diye kurcalanıyor son zamanlarda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Voltaj 925 ve vram ayarlarını da gösterirsen daha iyi olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca fan ayarını da aktif edip, Sıfır RPM’i devre dışı bırak oradan. Max fan hızını da 55-60 yap

Hocam bir çok sorun var konuda tek tek gidelim

-Öncelikle bunun ram veya başka bileşenden değilde gpu yüzünden çöktüğünü yani ve watman olduğunu nerden biliyorsunuz ? Yani buna dair bir açıklama görmedim konuda ?

- Attığınız fotoda OC yapmışsınız,gerçi onuda yapamamışsınız hocam OC her şeyi en üste çekmek değil ayrıca her kartın silikonu farklı tek tek belli değer aralığında mhz ve elektiriği arttırarak tek tek denenir testler yapılır ama siz direk her şeyi fullemişsiniz bu durmu daha kötü yapar hem aşırı ısınır (ki zaten fan ayarıda yapmamışsınız) hemde artık masaüstünde bile anlık çökebilir pc o yüzden bi ddu ile sıfırlayın gpu driver’ını ve eliniz değmişken bios güncelleyin

-Ayrıca psu modelinizide söylerseniz güzel olur

-Son olarak ben sorunun PC’de değil rainbox ayarlarınızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum

Ayrıca oc tam çöktüğü dk be saniyeyi not et sonra pc aç ve windows olay görüntülüyücüye gir oradan sistem oaly görüntülüyücesine gir ve o sistemin çöktüğü dk ve saniyeye en yakın kırmızı ve sarı işaret olan olayların üzerine tıkla ve oranın ss at
Bende aynılarını yazdım ama dinlemedi arkadaş bir ayar attı ve hemen ona bağlanıp denemeye başladı gerçekten bu durumu anlamak zor
Mesajı düzenledim ve daha detaylı hale getirdim. Ben sistemi 2 ayın sonunda(ilmek ilmek inanılmaz fırsatlar kovalayarak hem 0 hem 2.el) dün bitirdim YT video izlemeden ilk işim ram frekansı ile oynamak oldu 2. ise PBO ve Curve Shaper(Curve Optimizer all core -25v yaprım üzerine çalışma aralığına göre curve shaper ile düzenleme yaptım) ile işlemci ayarı oldu. Sonrasında ekran kartına +200mhz ile daha düşük voltaj değerinde çalıştırmak oldu yani Undervolt işlemi oldu. Ama yaptığım her işlemin sonucunu ve ne işe yaradığını bilerek yaptım bu işlemleri

Arkadaşın psu su c e tier arası bi psu 12v kanalından 654 w olarak görünüyor arkadaşın kartı oc yapmadan 175 w civarlarında çeker uv yapsa düşer o ayrı konu ama herşeyi siz biliyorsunuz iyi psu herzaman iyidir ama herkes akıl verir kimse para vermez arkadaşın durumu yoksa acil abi acil hemen almalısın sistemin yanar uçar patlarlık bi durumu yok temel korumaları mevcut psu da içi çok kalitesiz olsada 300 w çıkarır en azından 12v kanalından ve psu yeni sistem am5 ben gerek görmüyorum ama her boku biliyorsunuz maşallah

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,949
Üyeler
200,807
Son üye
bayfel

Geri