AMD Ryzen 7 9800x3d İçin Sıcaklık ve Watt Değeri Nasıl?

@MeGaDave06 hocam siz ne düşünüyorsunuz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada sizin sıcaklıklar çok güzel ya
Bazı kişiler sadece radyatör boyutu ile daha iyi performans(üzerine alınma kesinlikle sana demiyorum Arctic bu konuda zaten çok iyi) alacağına inanıyor markaların üretim teknolojisini hiçe saydıkları için bu duruma inanmaları gerçekten zor oluyor. Hatta ben sıvı soğutucu üzerindeki ısı boruların inceliğinden sayısına kadar önemini vurgulayınca benle dalga geçmişlerdi . Genel olarak da bu tayfa Ocypus tayfası var ya o

95 dereceye kadar sınırın var bide senin işelmcin 9900x e göre daha çok ısınıyor yapısından dolayı.
9800x3d tek CCD var 9900x cift bu ısıyı daha çok yaymasına neden oluyor.

9800x3d 8x kullanma bence zaten ısınan işlemci ve sınırdasın tam yükte
-35 undervolt yaptığım için scalar 8X gerekiyor çünkü daha fazla VDrop çip tolere edemiyor

hocam eskiden 130w çekip 95 dereceyi görüyordu saniyesinde ama şimdi 160w civarı görüyor ve 92-93 derece civarı takılıyor. Değerlere genel olarak nasıl?
9800x3d kullanmadım ama o soğutucu 3-5 derece daha düşürmeli sanki
@dombikpanda

Bazı kişiler sadece radyatör boyutu ile daha iyi performans(üzerine alınma kesinlikle sana demiyorum Arctic bu konuda zaten çok iyi) alacağına inanıyor markaların üretim teknolojisini hiçe saydıkları için bu duruma inanmaları gerçekten zor oluyor. Hatta ben sıvı soğutucu üzerindeki ısı boruların inceliğinden sayısına kadar önemini vurgulayınca benle dalga geçmişlerdi . Genel olarak da bu tayfa Ocypus tayfası var ya o
420mm ile 360mm arasında çok fark yok ama kasam desteklediği için kullanıyorum.

bugün anakart gelecek aynı ayarları bende yapacağım bakalım değerler nasıl olacak kapını calabilirim hocam :hoba:
benimle aynı ayarları yapmak için 2-3 saat test etmen lazım Y cruncher ile

-35 herkeste stabil olmaz çünkü

9800x3d kullanmadım ama o soğutucu 3-5 derece daha düşürmeli sanki
@dombikpanda
@dombikpanda hocam arkadaşın dediği gibi bir sıkıntı var mı?

420mm ile 360mm arasında çok fark yok ama kasam desteklediği için kullanıyorum.
En iyisini yapmışsınız hocam. Benim burada vurgulamak istediğim sadece başka markalardaki 360mm ile senin 360mm bir tutmamak. Asus Rog, Lian Li, Antec gibi markalar fiyatları çok olabilir ama senden de önde oluyorlar ama bu tip insanlar 3k lık soğutmayı sırf 360mm diye bunlar ile aynı kalsmanda sayıyor kendini ve bunlardan birini alınca enayi sayıyorlar seni. Ama git 10k da ver demiyorum bura da mantıklı seçim her zaman önemli işlemci performansına göre seçim olmalı bu kadar.

Hocam, Ryzen 7 9800X3D genel olarak yükte kaç Watt kaç derece olması lazım?

Sıvı soputmanın bozuk gelmesinin ardından biraz pimpiriklendim bu konuda. Şimdi yeni gelen soğutucu güzel çalışıyor gerçekten.
Sizle o zaman konusmustuk hatirladim. Arctic 420mmnin 95™ vermesine sasirmistim, firma da bunu teyit edip degisim yapmis zaten, ariza cihazin pompasinda miymis?

Bu konuyu konustugumuzda hava daha serindi, simdiyse +10°, yani oda sicaksa gorulen deger anormal gelmedi.

Crimson Deserta gireyim dedim shader yuklenme asamasinda benimki de peakte 90°yi buldu, surekli olsaydi sorun olurdu. Oda sicak ki ekran basinda terledim :)

Amacim aslinda 5070 Tiyi test etmekti, ilginctir ki max 65° gordu max %69 fan devrinde. Surekli sentetik testlere defil de oyunlarda duruma bakin bence, orada anormallik var mi oda sicakligini ona gore dusurmeye calisin. Biz terliyorsak bu cihazlar hayli hayli etkilenecektir.

Benim sistemde: PBO kapali, undervolt yok. Alphacool T38 Core Ocean 240mm

benimle aynı ayarları yapmak için 2-3 saat test etmen lazım Y cruncher ile

-35 herkeste stabil olmaz çünkü

@dombikpanda hocam arkadaşın dediği gibi bir sıkıntı var mı?
Yok 9900x var bende hocam pandanın ayarları yapacağım

bugün anakart gelecek aynı ayarları bende yapacağım bakalım değerler nasıl olacak kapını calabilirim hocam :hoba:
Hangi soğutucu var hocam bir de arkadaşınm dediği gibi silikon kalitesi faktörü de var yavaş yavaş -20 den başla ve aşağıya doğru da inmeniz

En iyisini yapmışsınız hocam. Benim burada vurgulamak istediğim sadece başka markalardaki 360mm ile senin 360mm bir tutmamak. Asus Rog, Lian Li, Antec gibi markalar fiyatları çok olabilir ama senden de önde oluyorlar ama bu tip insanlar 3k lık soğutmayı sırf 360mm diye bunlar ile aynı kalsmanda sayıyor kendini ve bunlardan birini alınca enayi sayıyorlar seni. Ama git 10k da ver demiyorum bura da mantıklı seçim her zaman önemli işlemci performansına göre seçim olmalı bu kadar.
yani ryzen 7 9800x3d gibi bir işlemci için ocypus almam şahsen.

Birde yılın en sıcak günlerindeyiz normal değerlerde. 1 2 ay sonra 5 dereceden fazla düşerbilir

Yok 9900x var bende hocam pandanın ayarları yapacağım
+200 mhz pbo ile -25v curve optimizer ve üzerine curve shaper ile üst performansda -5 daha verebilirsiniz ya da sadece all core -25 curve optimizer de bırakabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,984
Üyeler
201,085
Son üye
Korayİstan

Geri