Intel Core İ9 10850k ve Z590 Ani Reset Problemi

Ben sadece anakart işlemciye 12 verdim sen bayağı ucuz almışsın, anakartının tam modeli nedir?

Bu işlemciler anlık yüksek güç çekebilir(sistem boşta olsa dahi) Olası 3 şüpheli var
  1. Güç kaynağın(anlık güç çekme esnasında besleme yetersiz kalıyor, çok nadir de olsa sisteme reset attırabiliyor).
  2. İşlemcinde kullandığın termal macun kalitesi(hem cpu hem gpu) veyahut da soğutmanın yetersiz kaldığı yerler olabilir.
  3. Anakartın köprüsünde bir sorun olabilir(en nadir rastlanan sorundur.)

Bu işlemciler anlık yüksek güç çekebilir(sistem boşta olsa dahi) Olası 3 şüpheli var
  1. Güç kaynağın(anlık güç çekme esnasında besleme yetersiz kalıyor, çok nadir de olsa sisteme reset attırabiliyor).
  2. İşlemcinde kullandığın termal macun kalitesi(hem cpu hem gpu) veyahut da soğutmanın yetersiz kaldığı yerler olabilir.
  3. Anakartın köprüsünde bir sorun olabilir(en nadir rastlanan sorundur.)
test için sistemi long 65 short 95 olarak sınırladım. yine de reset atıyordu hocam maksimum 80 dereceyi gördüğü halde. Şimdi c state kapatınca bayadır kapanmıyor eğer pusuda beklemiyorsa
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

VRM'si yeterli, güzel bir psu ile işin çözülür senin bence.
İndirim falan kovalarım artık hocam eyvallah. C state şimdilik çözecek gibi işimi

test için sistemi long 65 short 95 olarak sınırladım. yine de reset atıyordu hocam maksimum 80 dereceyi gördüğü halde. Şimdi c state kapatınca bayadır kapanmıyor eğer pusuda beklemiyorsa

İndirim falan kovalarım artık hocam eyvallah. C state şimdilik çözecek gibi işimi
Sen yine de benim dediğim gibi o psuyu değiştir, soğutucun nedir?

soğutucu 6 bakırlı 120mm kule tipi. 10400f için almıştım.
O da büyük sıkıntı. :D

Senin işlemciye default intel pl koymak lazım.

aynen zaten ben onları sınırladım gücü yeterli diye :D i5ten geçtim yani ne kadar bir beklentim olabilir :D

sanırım biraz cimrilik var bende. bir şeyi olduğundan ucuza almıyorsam alasım gelmiyor :D

soğutucu seçeneğini boxed olarak değiştirdim zaten

aynen zaten ben onları sınırladım gücü yeterli diye :D i5ten geçtim yani ne kadar bir beklentim olabilir :D

sanırım biraz cimrilik var bende. bir şeyi olduğundan ucuza almıyorsam alasım gelmiyor :D

soğutucu seçeneğini boxed olarak değiştirdim zaten
Arkadaşa katılıyorum, i9 gibi üst segment işlemciler için ya en üst cfm değerine sahip tavan kule soğutma kullanman lazım ya da LC kullanman lazım.

Kaç watt koydun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,029
Üyeler
200,823
Son üye
Conleth

Geri