Durup Dururken Kernel 41 Sorunu

Krmkbr

80+
Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar selam. Geçenlerde bilgisayar için yeni işlemci aldığımı ve siyah ekran sorunu yaşadığımı söylemiştim ve teknik servis sorunun ramlaede oluğunu tespit edince bir de gidip yeni ram aldım ve bilgisayarı bir süre kullandım. Daha sonra bir oyun testine gireyim dedim ve KCD2 de menü'den oyuna devam et dediğim anda sistem restart attı. PSU'yu MSI afterburner'dan yüzde 70e çekince oyuna giriliyordu böylece sorunun üçlü prizde olduğunu düşündüm ve psu kablosunu duvar prizine bağladım. Geri yüzde yüze çektiğimde sorun çözülmüş gibiydi nitekim KCD2 rahatlıkla açılıyordu ve oynayabiliyordum. Ancak birkaç gün sonra bir video izlerken yine aynı sorunu yaşadım. Ekran kartında mı temassızlık var diye düşünüp ekran kartının vidasını vesaire iyice sıktım. Bu sefer birkaç gün sonra da durup dururken restart attı. Daha bugün bilgisayarı açtım başına oturdum hiçbir şey açık değilken oturduğum anda yine restart attı. Anlayabileceğiniz üzere örüntüsü olmayan durduk yere gerçekleşen (ya da sebebini anlayamadığım) bir restart, kernel 41 sorunum var. Sorun acaba duvar prizindeki yetersiz topraklama mı, ekran kartı mı, ram mi, işlemci mi yoksa PSU mu hala çözemedim.

Olay görüntüleyicisnde bugchecks 0
Bilgisayar resetlendikten sonra HWMonitor de package temprature maks 60 ı görmüş (boştayken)

Arkadaşlar selam. Geçenlerde bilgisayar için yeni işlemci aldığımı ve siyah ekran sorunu yaşadığımı söylemiştim ve teknik servis sorunun ramlaede oluğunu tespit edince bir de gidip yeni ram aldım ve bilgisayarı bir süre kullandım. Daha sonra bir oyun testine gireyim dedim ve KCD2 de menü'den oyuna devam et dediğim anda sistem restart attı. PSU'yu MSI afterburner'dan yüzde 70e çekince oyuna giriliyordu böylece sorunun üçlü prizde olduğunu düşündüm ve psu kablosunu duvar prizine bağladım. Geri yüzde yüze çektiğimde sorun çözülmüş gibiydi nitekim KCD2 rahatlıkla açılıyordu ve oynayabiliyordum. Ancak birkaç gün sonra bir video izlerken yine aynı sorunu yaşadım. Ekran kartında mı temassızlık var diye düşünüp ekran kartının vidasını vesaire iyice sıktım. Bu sefer birkaç gün sonra da durup dururken restart attı. Daha bugün bilgisayarı açtım başına oturdum hiçbir şey açık değilken oturduğum anda yine restart attı. Anlayabileceğiniz üzere örüntüsü olmayan durduk yere gerçekleşen (ya da sebebini anlayamadığım) bir restart, kernel 41 sorunum var. Sorun acaba duvar prizindeki yetersiz topraklama mı, ekran kartı mı, ram mi, işlemci mi yoksa PSU mu hala çözemedim.

Bilgisayar resetlendikten sonra HWMonitor de package temprature maks 60 ı görmüş (boştayken)
Psu gidik muhtemelen

Hocam PSU'da sorun varsa özellikle oyun açarken kapanması gerekmez mi rastgele zamanlarda niye gidiyor? Bir de önceden forumlarda baktığıma göre birçok insan benzer sorunları yaşamış ve çoğu PSU'Yu değiştirdiğinde sonuç alamamış
Yani başka ne secenegin olabilir ki? Bi anakart bi psu seçenekler dahilinde rami zaten değiştirmişsin. Cpu ve gpu dan olması zor saçma bir oc yoksa.

Yani başka ne secenegin olabilir ki? Bi anakart bi psu seçenekler dahilinde rami zaten değiştirmişsin. Cpu ve gpu dan olması zor saçma bir oc yoksa.
Pazartesi yeni PSU gelecek hocam gerçekten sebep PSU ise sorun çözülür ama emin değilim. Umarım PSU sebeplidir ama Dediğim gibi çok yaşayan olmuş ve PSU değiştirip sonuç alamayan kişi çok donanımın diğer taraflarında nasıl bir arıza olabilir hiçbir fikrim yok.

Ben bu problemi çözene kadar akla karayı seçtim hocam sorun genelde %85 psu da %15 diğer etmenler.

PSU yüzdesini
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi hocam pazartesi yeni PSU gelecek bakalım.
Düzelecektir muhtemelen. Benim psu dandik olduğundan ssd de gereken ani voltajı veremiyordu mavi ekran veriyordu sürekli ancak hdd de bu yoktu. Deneme yanılmayla psu ya kadar geldim çözdüm sonra. Hayırlı olsun.

Bozuk psu sadece yükte sorun yaratır diye bir şey yok. Dalgalanmalar da yapar, dalgalanmalar da sistem hatasına ve yeniden başlatmalara sebep olabilir.

Kernel 41 bende de var, o windows hatasının bir yere yönlendirdiğini düşünmüyorum. PC de sorun yok. OC de yapıyorum strese de sokuyorum, aynı anda 3 oyunda oynuyorum.

PSU yüzdesini
Bence o power limitdir.

Son düzenleme:
bu hata %90 psu kaynaklı oluyor, pc yükte olmasa dahi gelebiliyor illet bir hatadır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,691
Üyeler
201,005
Son üye
feyza123

Geri