Yardım RTX 3070 Sistem Çöküyor, Ekran Kapanıyor, Tepki Vermiyor.

asrinn76

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba sistemi 2. el aldım alta sistemin özelliklerini atıcam direkt sorunumdan bahsedeyim 2 oyun tek oynuyorum fc26 ve steam squad. sorunsuz oynarken bian ekran kapandı monitör kendini kapatıp tepki vermedi sistem çöktü sanırım. sürekli olmuyor 1 haftadır kullanıyorum 2 defa başıma geldi. ısı değerlerim normal kontrol ettim. bir grupta ekran kartın sürümü eski sürümlerden birini yükle denildi ama hangi sürümü kullanmalıyım hiç bilmiyorum. sorun neyde ve ne yapmalıyım ?
sistemim:
  • 🧠 İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X — 3.70 GHz
  • 🎮 Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming RTX 3070 — 8 GB, 256-bit
  • 🧩 Anakart: ASRock B550M-HDV
  • 🧠 RAM: G.Skill Ripjaws V — 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
  • 💾 SSD: TwinMOS 512 GB NVMe Gen3
  • 🔌 PSU: Cooler Master 700W 80+
  • 🖥️ Kasa: MSI MAG Forge 112R — RGB
  • ❄️ İşlemci Soğutucu: AMD Wraith stok soğutucu

Heyşey güncel arkadaşlar bios güncel win güncel her şey güncel şuanda. afterburner yükleyip ekran kartı işlemci ısılarına da bakıyorum gayet düzgün stabil. oynuyordum 4 gündür sıkıntısız. bi an oldu çökme. 1 haftadır aldım kullanıyorum sistemi

5600x ve stok soğutucu kötü ikili dostum

Düzeltiyorum: Çok kötü ikili

5600x ve stok soğutucu kötü ikili dostum

Düzeltiyorum: Çok kötü ikili
ben sistemim nasıl sormuyorum hocam zaten sistemi 2. el aldıgım için zamanla upgrade sağlıcam ısı değerlerini kontrol ettim gayet serin çalışıyor bir sorunum yok ısı değerlerinde.

ben sistemim nasıl sormuyorum hocam zaten sistemi 2. el aldıgım için zamanla upgrade sağlıcam ısı değerlerini kontrol ettim gayet serin çalışıyor bir sorunum yok ısı değerlerinde.
İşlemci sıcaklığın kaç oyundayken

hocam ortalığı 56ya vermeyin durun çözüm arıyorum :D
6700 xt ye sahip bazı arkadaşlar oyunda crash yiyolarda çözüm üret yerine mis gibi ekran kartı yerine boş masrafa girip satıp 2.el 3070/ti alsın diyorlardı şimdi buna da yardım etsinler kendi üzerine alınma 3070 baya iyi kart ama arkadaşların dediği gibi satıp almak çok masraflı ve belkide daha pahalı patlayabilir

1-)Ekran Kartına 1 soket mi takılı 2 soket mi?
1 soket takılıysa PSU dan gelen diğer soketide takın 2 soket takılı olmalı.

2-) DDU indirip güncel ekran kartı sürücüsünü silin ve tekrar indirin

3-) Ekran kartı sicakligina normal diyorsun ama hotspot sıcaklığı da önemli onu da kontrol et. 105 derece ve üzerine anlık cıkarsa kart bakımsızsa olabilir kart kendini kapatır.

Bunları bi kontrol et dene hocam sonra tekrar baska sorundan mı kaynaklı değerlendirilir

1-)Ekran Kartına 1 soket mi takılı 2 soket mi?
1 soket takılıysa PSU dan gelen diğer soketide takın 2 soket takılı olmalı.

2-) DDU indirip güncel ekran kartı sürücüsünü silin ve tekrar indirin

3-) Ekran kartı sicakligina normal diyorsun ama hotspot sıcaklığı da önemli onu da kontrol et. 105 derece ve üzerine anlık cıkarsa kart bakımsızsa olabilir kart kendini kapatır.

Bunları bi kontrol et dene hocam sonra tekrar baska sorundan mı kaynaklı değerlendirilir
fazla anlamıyorum fakat görünür de 2 soket takılı sanırım. ddu işini hallederim peki sonrası yine en güncel sürücüyü mü kurmam gerekiyor ? kartın evet bakımsız oldugunu önceki sahibi belirtmişti. hotspot sıcaklıgı da kontrol edicem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,717
Üyeler
201,011
Son üye
bordokafatek

Geri