chainbneww
80+
- Reaksiyon skoru
- 130
bu sene üniversiteye başlıyorum eve çıkacağım ORTALAMA aylık ne kadar para gider kira hariç ev giderlerinin dahil edilmiş haliyle
doğalgaz 4k çok değilmi hocam aile evi dubleks oraya bile 3-3.5 anca geliyor 1+1 eve bence taş catlasın 1k gelir diye düşünüyorum bende yemek için 5k civarı gider diye düşünüyorum ayda 15k sanırım yetecek benim için ortalama 3 günde 1 de dışarı kafeye falan çıkıyorum genel olarakTamamen ucuz olsun yemeğimiz pişsin karnımız doysun karbonhidrat ağırlıklı gıda masrafı 5k. Normal bir ev ise doğalgaz min 4k. Min 1k elektrik gelir. 500 su gelir. Bunlar tamamen böyle min survival yaşam giderleri.
Doğalgaz aslında yaşadığın bölgeye göre değişiyor ya. Malatyada 1+1 kulübe gibi bir evde 4k dogalgaz gelmesi başarı olur. Bize geçen kış 16k dogalgaz faturası geldidoğalgaz 4k çok değilmi hocam aile evi dubleks oraya bile 3-3.5 anca geliyor 1+1 eve bence taş catlasın 1k gelir diye düşünüyorum bende yemek için 5k civarı gider diye düşünüyorum ayda 15k sanırım yetecek benim için ortalama 3 günde 1 de dışarı kafeye falan çıkıyorum genel olarak
teşekkürler hocam bende aynı şekilde düşünüyorumbursada 1+1 ögrenci evinde yaşıyorum doğal gaz merkezi sistem bizde max 1500tl geldi (ortlama 1200tl hatta) bu yıl merkezi olmasa taş çatlasın 2000 anca gelir,,, elektrik desen 1+1 ev de ne elektirigi bende sadece buzdolabı televizyon(kullanmıyorum genelde ama) çamaşır makinesi monitör ve laptop çalışıyor bunlar ile birlikte geçen seneden beri 2-3 ayda bir elektrik faturası geliyor eve ve maksimum 400tl geldi. yani anlıyacağın öyle 1+1 evde abartı rakamlar veremezsin ki zaten.
sakaryaŞehir yazmamışsın, ciddi etkisi olur.