Öneri Yeni Ev Boş Port Yok Komşudan Nasıl İnternet Çekerim?

DESMOND

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
346
Merhaba dostlar. Yeni eve geçtim bu bina da boş Port yokmuş maalesef internet bağlatamıyorum. Yan komşu ile konuştum interneti paylaşmayı kabul ettiler. Kablo ile 100 metre taşıyarak stabil güzel internet olsun istiyorum ama çok bilgim yok. Elimde TP-Link modem var model numarasını koliden çıkartınca yazacağım. Bu işlemi tam olarak nasıl yapacağım oradaki modemden benim evdeki modeme takınca nasıl ayarlar yapmam gerek hangi slota takmam gerek yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba dostlar. Yeni eve geçtim bu bina da boş Port yokmuş maalesef internet bağlatamıyorum. Yan komşu ile konuştum interneti paylaşmayı kabul ettiler. Kablo ile 100 metre taşıyarak stabil güzel internet olsun istiyorum ama çok bilgim yok. Elimde TP-Link modem var model numarasını koliden çıkartınca yazacağım. Bu işlemi tam olarak nasıl yapacağım oradaki modemden benim evdeki modeme takınca nasıl ayarlar yapmam gerek hangi slota takmam gerek yardımcı olabilecek var mı?
Hocam komsuda ki internet fibermi ?

Değil maalesef fiber yok bina da açık kapı btk şikayeti açtım açık kapı cevabı pek iç açıcı değil di. Benim daire 75mbps diyordu yan daire de öyledir muhtemelen
100 m de Kayip baya olur ozaman araya Routr fln koyabiliyorsan iyi olur

komşudan çekeceksen bi sorun oluşturacak mesafede değildir. ben yıllardır 1. kattaki aile evimde bulunan internetimi kendi evime çıktığımda -1 deki evime camdan sallandıedığım 30 öetreyi bile bulmayan kablo ile sıkıntısız kullanıyorum. bi kablo ondan alıp elindeki modemi access point modunda kullanarak sorunsuzca kullanabilirsin.

100 metreden az ise kaybın çok olmuyor cat6 üstü kablo alman gerek ve modeme gelince köprüleme özelliği varsa zaten kabloyu taktiğin an internet geliyor yoksa ayarlarını marka model yazdığında bana gönder hallederiz

komşudan çekeceksen bi sorun oluşturacak mesafede değildir. ben yıllardır 1. kattaki aile evimde bulunan internetimi kendi evime çıktığımda -1 deki evime camdan sallandıedığım 30 öetreyi bile bulmayan kablo ile sıkıntısız kullanıyorum. bi kablo ondan alıp elindeki modemi access point modunda kullanarak sorunsuzca kullanabilirsin.
Komşudan çekeceğim evet ama dışarıdan dolandırıp benim odama veya 100m aşarsa daha yakın odaya koyacağım. Ölçme imkanım olsa daha kısa olsa kablo kirliliği olmaz ama bakacağım duruma göre. Daha yerleşemedim ama modem için model no ileticem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

100 metreden az ise kaybın çok olmuyor cat6 üstü kablo alman gerek ve modeme gelince köprüleme özelliği varsa zaten kabloyu taktiğin an internet geliyor yoksa ayarlarını marka model yazdığında bana gönder hallederiz
Eyvallah kral daha tam yerleşemedim komşudan da haber bekliyorum eşi ile görüşecekti. Bakacağım mesafe nedir nerden dolanabilir kablo sağı solu delmeden kimseyi zora sokmadan dışarıdan geçirmem gerek tabi eşi kabul ederse. Duruma göre size özelden ya da buradan tekrar ulaşırım teşekkür ederim. Bide baktım da dış mekana uygun cat6 full bakır kablo 100m 4.000TL civarı baya pahalı o yüzden ölçme imkanım olsa aslında kısalırsa fiyat düşer. Bi kablo için de 4.000 çok geldi

Güncel modemler portların hangi amaçla kullanıldığını anlayabiliyor. Rastgele portlara kabloları takarak deneyin işe yaramazsa araştırırsınız.

TP Link AC1200 modelmiş benim modem

Konuya çok hakim olmadığımdan soruyorum Superbox bir çözüm değil mi?

Geri