🔥İndirim NZXT N9 Z890 Anakart 11000tl

bu anakartla sıfır sistem dizsem ne kadara mal olur minimum ? 270k plus demişler ekran kartı ne olmalı besleyebilmesi için ?
Coklu cekirdekle işin yoksa hala 7800X3D/9800x3d cok daha mantıklı olur belki bu kadar dolu anakart alamazsın bu fiyata ama 7800x3d bile biraz daha iyi bu işlemciden. 9800X3D direkt bariz daha iyi. Ama hem çoklu çekirdek performansı (render vb) hem de gaming lazımsa bunun yanına 270k+ alıyosun zaten gpu olarak da neye bütçen yeterse o zaten.
Ama genel olarak bence gaming için hala AMD en safe seçenek. Max PBO ayarı yapıp geçiyosun sonra arkana bakmıyosun

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Lowe
bu anakartla sıfır sistem dizsem ne kadara mal olur minimum ? 270k plus demişler ekran kartı ne olmalı besleyebilmesi için ?
Cuma gaming gecesinde 16.500'e giriyor 270K+. 27.500'e çözersiniz. Ekran kartı olarak da bir 9070XT yakışır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Lowe
Bu arada az önce attığınız değerler güncel olmayabilir. BIOS güncellemesi ile bariz düzelecek şeyler.
Büyük ihtimalle evet. Intel update verdikçe performans artıyor. Testlerde bir mobo'yu 1 sene önce inceleyip; onun verisini kullanıyorlar 1 sene sonraki anakart incelemesinde karşılaştırma yaparken.

Muhtemelen farkların bu kadar açık olması bundan. Mobo'lar arası beklenen performans farkı %0-3 arasıdır çünkü. Mantıklı başka açıklaması yok.

*Ek olarak, 1 senede o oyunun aldığı update'ler de önemli. O da FPS'i direkt etkiliyor.

Kısacası, techpowerup'ın bu testi aslında tamamen bomboş.

Coklu cekirdekle işin yoksa hala 7800X3D/9800x3d cok daha mantıklı olur belki bu kadar dolu anakart alamazsın bu fiyata ama 7800x3d bile biraz daha iyi bu işlemciden. 9800X3D direkt bariz daha iyi. Ama hem çoklu çekirdek performansı (render vb) hem de gaming lazımsa bunun yanına 270k+ alıyosun zaten gpu olarak da neye bütçen yeterse o zaten.
Ama genel olarak bence gaming için hala AMD en safe seçenek. Max PBO ayarı yapıp geçiyosun sonra arkana bakmıyosun
teşekkür ederim hocam bu kadar detaylı cevap verdiğiniz için.

Senin amacın oyun dışına çıkmış gibi gözüküyor orası sana kalmış bu kıyası 285k(270k plus test videosu bulmak zor oluyor) ile senin işlemcin arasından yapsan yeterli olacaktır 270k plus ile 285k birebir aynı performans çünkü.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Sake13 işlemci ile aran nasıl CO hangi ayarda kaldı ? Ben Cinebench ile 8162 puan almayı başardım 2*32GB ram ayarlarımda yaptım akıyor sistem :D
Testleri yapıyor ama gündelik kullanımda birden mavi ekran veriyor ya da donuyor.
En son +200mhz -25 tutturmustum testleri kurtardı ama oyunda vs bazen sorun yaşamıyorken bazen yaşıyor o yüzden -15 e cekmistim en son. Ram ayarına daha el atmadım ona bakacam haftasonu.
8162 aşırı iyi skor hocam occt testlerini tekrar denedin mi kendi rekorunu kırabilirsin 😄

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bir yaşıma daha girdim. Aynı ram, aynı GPU aynı setup'da nasıl MOBO'lar arası bu kadar FPS farkı olabilir ya?
Gigabyte derim ve susarım anakartın sefiri gigabyte dır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Testleri yapıyor ama gündelik kullanımda birden mavi ekran veriyor ya da donuyor.
En son +200mhz -25 tutturmustum testleri kurtardı ama oyunda vs bazen sorun yaşamıyorken bazen yaşıyor o yüzden -15 e cekmistim en son. Ram ayarına daha el atmadım ona bakacam haftasonu.
8162 aşırı iyi skor hocam occt testlerini tekrar denedin mi kendi rekorunu kırabilirsin 😄
Ben 2 saat y-cruncher vt3(52GB) testi, 40dk memtest5, 30dk prime 95 smallest test ve üzerine small test yaprım sistem bana mısın demedi ve ya stabilite kaybı da yaşamadı. Ara ara yaptığım testleri demiyorum bile :D. Sonrasında cyberpun2077girdim path traycing ve maks grafik üzerine ekran kaydı aldım canavar ya canavar .

Son düzenleme:
hocam dm bakar mısınz

Büyük ihtimalle evet. Intel update verdikçe performans artıyor. Testlerde bir mobo'yu 1 sene önce inceleyip; onun verisini kullanıyorlar 1 sene sonraki anakart incelemesinde karşılaştırma yaparken.

Muhtemelen farkların bu kadar açık olması bundan. Mobo'lar arası beklenen performans farkı %0-3 arasıdır çünkü. Mantıklı başka açıklaması yok.

*Ek olarak, 1 senede o oyunun aldığı update'ler de önemli. O da FPS'i direkt etkiliyor.

Kısacası, techpowerup'ın bu testi aslında tamamen bomboş.
hocam 10K-15K arasında hangi lga1851 anakart daha mantıklıdır?
(portlar benim için önemli bolca usb 3 ve type-c portu olmalı ve min 1 tane usb 4 veya thunderbolt portu bulunmalı)

Geri