Phantom Spirit 120 Se, Kingston Fury Beast Rgb Ram D502a Kasaya Sığar mı?

mcnalper

80+
Reaksiyon skoru
28
Merhaba arkadaşlar,
Ryzen 7 9800X3D işlemci ve RTX 5080 ekran kartı barındıracak yeni bir sistem topluyorum. Parçaların büyük kısmını aldım ancak işlemci soğutucu ve RAM'in fiziksel montaj uyumu konusunda tereddütte kaldım. Bilgisayar masamın üstünde, tam kulak hizamda duracağı için sıvı soğutma pompa sesiyle uğraşmak istemedim ve kule tipi hava soğutucu tercih ettim. Sistemde görsellik de benim için önemli olduğundan kesinlikle RGB'li RAM kullanmak istiyorum.
Montajda kullanacağım tam kombinasyon ve sistemim şu şekilde:
  • ALDIKLARIM:
    MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI 8400MHz (OC) M.2 AM5 ATX Anakart
    Phantom Spirit İşlemci Soğutucu
    Aerocool D502A ARGB Fanlı ATX Oyuncu Kasası
    WD Black SN8100 1 Tb Nvme Gen5 M.2 SSD 14900MB Okuma / 11000MB Yazma 10.955 TL
    KIOXIA PCIe M2 2TB Exceria Pro G2 NVMe GEN5 14900/13400 MB/sn SSD (LVE10Z2T04G8)
    9800X3D
    Thermalright TL-C12B-S V3 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X5
    Thermalright TL-C12RB-S V2 Argb 120MM Siyah Kasa Fanı X4
    Thermalright Fan-And Argb Hub X8 4 Pinli Rgb Fan Çoklayıcı

ALACAKLARIM:
    Kingston KF560C30BBEAK2-64TR Beast Rgb 64GB (2X32GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Siyah RAM-KF560C30BBEAK2-64TR
    Asus TUF-RTX5080-O16G-GAMING-NVIDIA-GEFORCE-RTX 5080-16GB GDDR7-256bit--OC-2xHDMI-3xDP-RGB-DLSS4 EKRAN KARTI
    Lian Li 8.8" Universal Ekran Siyah
Montajı bilgisayarcı yapacak. Öğrenmek istediğim şey; bu soğutucunun ön fanı, bahsettiğim yüksek profilli RGB RAM'lere çarpar mı? Bilgisayarcı ön fanı klipslerinden hafif yukarı kaydırarak monte ettiğinde, kasanın yan temperli cam kapağı hiçbir şeye çarpmadan rahatça kapanır mı?
Sırf sığmama korkusu yüzünden RGB RAM'den vazgeçmek istemiyorum. Bu kombinasyonu veya benzer parçaları deneyimlemiş olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Teşekkürler.

Öncelikle yan temperli cama çarpma olasılığı imkansız gözüküyor ram içinde bilgisayarcı fan ayarını yükseltmiş bu şekilde çarpacağımı düşünmüyorum. Eğer alacağınız ram ile benim paylaştığım atasında fiyat farkı var ise benim attığım daha uygunsa bunu alırsanız daha iyi olacaktır. 2 side aynı çip kullanıyor ve oc yaprım inanılmaz iyi sonuçlar almayı başardım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ve en son olarak hangi psu da karar kıldınız çok merak ettim :)

Öncelikle yan temperli cama çarpma olasılığı imkansız gözüküyor ram içinde bilgisayarcı fan ayarını yükseltmiş bu şekilde çarpacağımı düşünmüyorum. Eğer alacağınız ram ile benim paylaştığım atasında fiyat farkı var ise benim attığım daha uygunsa bunu alırsanız daha iyi olacaktır. 2 side aynı çip kullanıyor ve oc yaprım inanılmaz iyi sonuçlar almayı başardım
Anladım hocam, ben OC veya UV yapmayacağım. O yüzden 6400 MHz CL32 ile uğraşmak istemiyorum; benim için 6000 MHz CL30 tak-çalıştır kullanmak daha uygun.

Benim asıl çekincem RAM ile CPU soğutucusunun fiziksel uyumluluğu. Kingston Fury Beast RGB ile Phantom Spirit 120 SE birlikte kullanıldığında RAM tarafında, ön fanın konumunda veya montajda herhangi bir problem yaşar mıyım? Fanın RAM'e temas etmesi ya da fanın konumu nedeniyle başka bir parçayla çakışma ihtimali var mı? Kasa içerisinde genel olarak da bu RAM + soğutucu kombinasyonunda bir uyumsuzluk görüyor musunuz?

Benim için önemli olan OC yada UV yapmak değil de, RAM'i takıp EXPO'yu açarak sorunsuz kullanmak. Bu nedenle 6000 CL30'u tercih ediyorum. Sizce bu kombinasyonda uyumluluk açısından gönül rahatlığıyla alabilir miyim?

Güncel olarak kullanıyorum çarpma bile olsa hafif yukarı monte edebiliyorsun sorun olmuyor fakat yerinde olsam klimasız odada kullanacaksan eğer sıvı soğutma alman 84 derecede çalışıyor genel olarak oyunda bilgin olsun

Anladım hocam, ben OC veya UV yapmayacağım. O yüzden 6400 MHz CL32 ile uğraşmak istemiyorum; benim için 6000 MHz CL30 tak-çalıştır kullanmak daha uygun.

Benim asıl çekincem RAM ile CPU soğutucusunun fiziksel uyumluluğu. Kingston Fury Beast RGB ile Phantom Spirit 120 SE birlikte kullanıldığında RAM tarafında, ön fanın konumunda veya montajda herhangi bir problem yaşar mıyım? Fanın RAM'e temas etmesi ya da fanın konumu nedeniyle başka bir parçayla çakışma ihtimali var mı? Kasa içerisinde genel olarak da bu RAM + soğutucu kombinasyonunda bir uyumsuzluk görüyor musunuz?

Benim için önemli olan OC yada UV yapmak değil de, RAM'i takıp EXPO'yu açarak sorunsuz kullanmak. Bu nedenle 6000 CL30'u tercih ediyorum. Sizce bu kombinasyonda uyumluluk açısından gönül rahatlığıyla alabilir miyim?
Size attığım ram ile de expo açıp arkanıza yaslanacaksınız zaten ;). Ben size daha uygun bir ram sundum sadece gerisi size kalmış 2 sininde içi aynı değişen tek şey dış tasarımı ve markası. Uyumluluk konusunda dediğim gibi o soğutma sadece ram ile sorun yaratabilir o da sağ fanı yükselttiğinizde herhangi bir sorun olmaz. Yükseltme ise 1 2 cm onuda sanırsam bilgisayarcı yapmış zaten sanırsam.
PSU olarak ne karar kıldınız hocam ;)

34MM civarı bir boşluk oluşuyor olması lazım fanın altı ile anakart arasında.
1786748866970.webp

Yanı yükselterek de kullanabilirsin radyatörün önü yerine arkasına takarak da kullanabilirsin. Yükselterek sorun yaşayacağını sanmam ama rgb’yi engeller. Radyatörün arkasına monte edersen de birkaç derece daha az soğutur işlemciyi

Güncel olarak kullanıyorum çarpma bile olsa hafif yukarı monte edebiliyorsun sorun olmuyor fakat yerinde olsam klimasız odada kullanacaksan eğer sıvı soğutma alman 84 derecede çalışıyor genel olarak oyunda bilgin olsun
CPU soğutucu aldım klimasız odada çalıştıracağım hocam batı cepheden güneş alıyor ama odanın içine çok almıyor 3.5-4-4.5 metre var pencereye aram. Sıvı soğutmadan çekiniyorum hocam daha önce kullanmadım ve CPU soğutucu almış oldum o yüzden onu kullanacağım.

Size attığım ram ile de expo açıp arkanıza yaslanacaksınız zaten ;). Ben size daha uygun bir ram sundum sadece gerisi size kalmış 2 sininde içi aynı değişen tek şey dış tasarımı ve markası. Uyumluluk konusunda dediğim gibi o soğutma sadece ram ile sorun yaratabilir o da sağ fanı yükselttiğinizde herhangi bir sorun olmaz. Yükseltme ise 1 2 cm onuda sanırsam bilgisayarcı yapmış zaten sanırsam.
PSU olarak ne karar kıldınız hocam ;)
Anladım bilgisayarcı montaj yapacak hocam da bir uyumsuzluk olsun istemiyorum yani o yüzden sordum. 1ST Player NGDP 1200W 80+ Gold'da karar kıldım 10 sene garantisi olması sebebiyle. :)

Yanı yükselterek de kullanabilirsin radyatörün önü yerine arkasına takarak da kullanabilirsin. Yükselterek sorun yaşayacağını sanmam ama rgb’yi engeller. Radyatörün arkasına monte edersen de birkaç derece daha az soğutur işlemciyi
Anladım, bilgisayarcı montaj yapacak ama herhangi bir olumsuz, uymama durumu olsun istemedim o yüzden sordum.

CPU soğutucu aldım klimasız odada çalıştıracağım hocam batı cepheden güneş alıyor ama odanın içine çok almıyor 3.5-4-4.5 metre var pencereye aram. Sıvı soğutmadan çekiniyorum hocam daha önce kullanmadım ve CPU soğutucu almış oldum o yüzden onu kullanacağım.

Anladım bilgisayarcı montaj yapacak hocam da bir uyumsuzluk olsun istemiyorum yani o yüzden sordum. 1ST Player NGDP 1200W 80+ Gold'da karar kıldım 10 sene garantisi olması sebebiyle. :)

Anladım, bilgisayarcı montaj yapacak ama herhangi bir olumsuz, uymama durumu olsun istemedim o yüzden sordum.
Bilgisayarcı mesleğe bu aralar başlamadıysa sorun yaşamaz. Sürekli yapılan bir işlem zaten

Yok yok yılların bilgisayarcısı hocam ama ölçüler tutmazsa uymama durumu olurmu acaba dedim.
Kasanın içi Harran Ovası gibi, 171 mm cpu soğutucu yüksekliği diyor ki o yükseklikten sonra bile mesafe alıyor 173-174 mm gibi düşünebilirsin. Çok rahat montaj yapılır bir sorun olmaz

Geri