Kimsenin Umrunda Değilim

Bu seni motive etmeli üni sınavı için. Bunu bir kargasadan avantaja çevirmek senin elinde. Onları bir kenara at. Üni için calis. Unide gerçek arkadaşlıklar edinebilirsin. Takma şimdiki 'arkadaslarini'. Onlar sevgililerinden ayrıldığı zaman sana yazacaklar büyük ihtimalle. Kulak asma
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnstayi kapatarak da çok iyi etmişsin

Bence sorun Yanlış Kararlar vermen belliki hâlâ olgunlaşamamışsın

Mesela "Ben sadece karımla dışarı çıkıyorum." cevabı veren beyinsiz bir ergene arkadaşım diyorsan suç sende bence yani ben liseyi bitireli 2-3 yıl oldu ve bitirdiğimden beri sadece 1 veya 2 kere buluştuk toplandık ama bugün desem ki yarın toplanalım buluşalım müsait olan hepsi gelir (hepsi derken sınıf zaten 11 erkekten oluşuyordu) ve bunlarla sadece lisenin son 2 yılı tanışmıştım ve öyle en gakın arkadaşlarım falanda değil normal arkadaşlar yani

Ama sen normal çağırıyon ve gelmiyor işi falan olsa olabilir ama bide “sadece karım için çıkarım” gibi saçma sapan bir şey söylüyor ve sen buna arkadaş mı diyorsun ?

Doğum gününe gelince yani ben hayatım boyunca hiç kutlamadım yalan olmasın sadece 1 kere aile arasında küçükken yapmıştık o’da küçük kardeşlerim ağladı diye 3’müzün doğum gibi bir şey oldu ama hiç umrumda bile değil yani öyle üzünülecek bir şey yok sen abartıyorsun biraz

Aynı şekilde sosyal hayata gelince şahsen benim dılarıda bir sosyal hayatım yok bile (yanlış anlama kendi tercihim yoksa çok rahat arkadaş edinebiliyorum öyle sorunlarım yok) ama hiç kafaya takma veya yalnız hissetme gibi bşr şey söz konusu değil şahsen benim açımdan

Ayrıca o kadar yalnızlık hissediyor ve kimsenin sizi düşünmediğini umursamadığını veya görmediğini hissediyorsanız bilin ki “Allah bize şah damarımızdan daha yakındır ve bizi gözetleyen yaptığımız ve düşündüğümüz en ufak şeyden dahi haberdar olandır” yani arkadaşlarımız hatta ailemiz bike bizi umursamadığında bile o bizi bir adada tek canlı olarak mahsur kalsak bile görüyor duyuyor ne istediğimizi ne düşündüğümüzü biliyor vs. Bunu unutmamak lazım

yani en azından ben ne zaman yalnız veya endişeli hissetsem bunu hatırlıyorum ona dua ediyorum ve bir süre sonra rahatlıyorum yani dini inancın varmı bilmem ama denemekten zarar gelmez değil mi ?
Bende çok daraldığımda Kuran dinliyorum
Yalnız kalmaktan korktuğum için silemiyorum.

Bu seni motive etmeli üni sınavı için. Bunu bir kargasadan avantaja çevirmek senin elinde. Onları bir kenara at. Üni için calis. Unide gerçek arkadaşlıklar edinebilirsin. Takma şimdiki 'arkadaslarini'. Onlar sevgililerinden ayrıldığı zaman sana yazacaklar büyük ihtimalle. Kulak asma

İnstayi kapatarak da çok iyi etmişsin
valla hocam dedigim gibi 15 hszirandan beri calisiyorum.

Bende çok daraldığımda Kuran dinliyorum
Yalnız kalmaktan korktuğum için silemiyorum.
Hocam o’da güzel ama sadece arapça dinlemek yerine açıp türkçesinide okuyun hem daha iyi anlamış olursunuz hemde bence anlayarak okumak veya anlayarak dinlemek daha rahatlatıyor özellikle yalnız olmadığınızı belirttiği her daim yanımızda olduğunu belirttiği ayetlerin olduğu kısımda vs.

iyi akşamlar öncelikle. Son 1,5 senedir yasadigim bazi seyler beni bu dusunceye itti.
11.sinifin basinda butun yakin arkadaslarimin iliskisi vardi. gecenin 3 unde sevgilisiyle kavga edip beni arayan arkadasim bile iliski yapmisti ve beni umursamiyordu
neden disari cikmiyoruz sorusunce cevap olarak hep "Ben sadece karımla dışarı çıkıyorum." cevabi aliyodum.
instagrami iki ay kapattim bu yaz ders calisayim diye. kimse arayip sormadi bile 3-5 kez arkadaslarla disari ciktim sadece
iki hafta once dogum gunumdu ve kimse hatirlamadi. ailemden iki kisiyle kutladim.
sonra Ekg kontrolune gittim bir ilac icin.
kalp ritim bozuklugu cikti %26 oraninda.
holter cihazi takildi kablolarla gezdim bi gun boyunca 2-3 gun bu isle ugrsstim gene kimseni umrunda degildi. sevgilim yok, olacak gibi de degil artik zaten.
sizce neden boyle oluyor ? ben mi cok abartiyorum ?

Sevgili kardeşim;

İsmini henüz bilmiyorum ama içinde bulunmuş olduğun durum aslında çok normal bir durum. Çıkmaza girdiğini sanıyorsun ama aslında çıkmazda değilsin. Evet insanların yapısı gereği sosyal varlıklardır. Hatırlanmak, önemsenmek isterler. Fakat seni doğum gününde sadece ailen sorduysa bu durum sanıldığı kadar kötü bir durum değil. Demek ki arkadaş yada sevgili konusunda çok seçici birisin. kimseye yalakalık yada yağcılık yapan bir yapın yok. Aslında üstün, maskülen, lider bir yapın var. Bu lider yapını insanlar anlayamayabilirler ki bu çok normal.

Benim sana naçizane tavsiyem hayattan umudunu kaybetmemen. Hayatın önemüze neler çıkaracağını nereden bilebiliriz. Orta okul ve lise yıllarında ezik bir tiptim. Bir iki arkadaş dışında samimi olduğum arkadaşım olmuyordu. Sevgili yapmayı çok istiyor bunun hayalini kuruyordum. Bazen geceleri neden olmuyor diyerek kendim ile kabvga ediyordum. Sürekli geceleri yalnız başıma iken "çok eziğim, kimse beni sevmiyor, ölsem kimse mezarıma gelmez" gibi olumsuz düşünceler kurup ağlıyordum. Sonra ne mi oldu? Hayat karşıma güzel arkadaşlar kazandırdı. Bu arkadaşlarla yeni hobiler edindim. Gitar çalmayı öğrendim. Daha sonra daha öz güvenli olmaya başladım. Kız arkadaşlarım olmaya başladı. Üstüme başıma özen göstermek daha önemli oldu. Motor hobisi başladı buradan ayrı arkadaşlar ve ayrı zevkler tatlar almaya başladım.

Yani benden hiçbir şey olmayacağını düşündüğüm yıllarda aslında daha yolun başında bile değilmişim. Lütfen hayattan vazgeçme. Sende değil seni anlamayan insanlarda sorun olabileceği düşüncesi aklından hiç çıkmasın. 10 sene sonra hayatında olmayacak bir arkadaş yokluğu için üzülme. 40 yaşında birisi olarak söyleyim ki ne ortaokul ne lise nede üniversite arkadaşlarımın adını bile hatırlamıyorum. Sağlam 3-4 arkadaştan başka arkadaşım yok. 100 tane doğum günü kutlayan sahte arkadaştansa bu 3-4 arkadaşımı tercih ederim. Sende sahte doğum günü mesajı gelmeyen arkadaşların için üzülme. Her şey yoluna girecek ve her şey güzel olacak bundan emin olabilirsin.

Dertleşmek istersen özelden numaramı verebilirim. Konuşuruz rahatlarsın terapi gibi gelir.

Hocam o’da güzel ama sadece arapça dinlemek yerine açıp türkçesinide okuyun hem daha iyi anlamış olursunuz hemde bence anlayarak okumak veya anlayarak dinlemek daha rahatlatıyor özellikle yalnız olmadığınızı belirttiği her daim yanımızda olduğunu belirttiği ayetlerin olduğu kısımda vs.
oyle yapiyorum zaten hocam 1700-1800 sayfa okudum dinlerle ilgili hobi olarak dinleri araştırıyorum başta islam olmak üzere

Sevgili kardeşim;

İsmini henüz bilmiyorum ama içinde bulunmuş olduğun durum aslında çok normal bir durum. Çıkmaza girdiğini sanıyorsun ama aslında çıkmazda değilsin. Evet insanların yapısı gereği sosyal varlıklardır. Hatırlanmak, önemsenmek isterler. Fakat seni doğum gününde sadece ailen sorduysa bu durum sanıldığı kadar kötü bir durum değil. Demek ki arkadaş yada sevgili konusunda çok seçici birisin. kimseye yalakalık yada yağcılık yapan bir yapın yok. Aslında üstün, maskülen, lider bir yapın var. Bu lider yapını insanlar anlayamayabilirler ki bu çok normal.

Benim sana naçizane tavsiyem hayattan umudunu kaybetmemen. Hayatın önemüze neler çıkaracağını nereden bilebiliriz. Orta okul ve lise yıllarında ezik bir tiptim. Bir iki arkadaş dışında samimi olduğum arkadaşım olmuyordu. Sevgili yapmayı çok istiyor bunun hayalini kuruyordum. Bazen geceleri neden olmuyor diyerek kendim ile kabvga ediyordum. Sürekli geceleri yalnız başıma iken "çok eziğim, kimse beni sevmiyor, ölsem kimse mezarıma gelmez" gibi olumsuz düşünceler kurup ağlıyordum. Sonra ne mi oldu? Hayat karşıma güzel arkadaşlar kazandırdı. Bu arkadaşlarla yeni hobiler edindim. Gitar çalmayı öğrendim. Daha sonra daha öz güvenli olmaya başladım. Kız arkadaşlarım olmaya başladı. Üstüme başıma özen göstermek daha önemli oldu. Motor hobisi başladı buradan ayrı arkadaşlar ve ayrı zevkler tatlar almaya başladım.

Yani benden hiçbir şey olmayacağını düşündüğüm yıllarda aslında daha yolun başında bile değilmişim. Lütfen hayattan vazgeçme. Sende değil seni anlamayan insanlarda sorun olabileceği düşüncesi aklından hiç çıkmasın. 10 sene sonra hayatında olmayacak bir arkadaş yokluğu için üzülme. 40 yaşında birisi olarak söyleyim ki ne ortaokul ne lise nede üniversite arkadaşlarımın adını bile hatırlamıyorum. Sağlam 3-4 arkadaştan başka arkadaşım yok. 100 tane doğum günü kutlayan sahte arkadaştansa bu 3-4 arkadaşımı tercih ederim. Sende sahte doğum günü mesajı gelmeyen arkadaşların için üzülme. Her şey yoluna girecek ve her şey güzel olacak bundan emin olabilirsin.

Dertleşmek istersen özelden numaramı verebilirim. Konuşuruz rahatlarsın terapi gibi gelir.
Öncelikle çok sağolun, gerçekten haklısınız. genede insan biraz uzuluyor. 5-6 yildir tanidigim insanlarin bunu yapmasi bazen bana kendimi sorgulatiyor.
kendimden bahsetmem gerekirse: ben metal muzik dinlerim, oyun koleksiyonum var. Dinlerle ilgili birşeyler okudum ondan önce tarih falan okurdum. derslerim iyidir kendi kendime dersin basina giderim. sakaci bi tipimdir makara yapmayi severim.
Yıllardır kendimi geliştirmeye adadım ama boşa kürek çekmiş gibi hissediyorum.
gerçekten garip bir nesilin içindeyim. türkiyedeki ilk school shooting olayi bizim nesulden cikti artik oyle dusunun.
Bakin ben size bir sey anlatayim. okulda birisi benim geveze oldugumu soyledi neden diye sordum. felsefe dersinde felsefe konustugum icin arkadas boyle bir kaniya varmis. simdi ben ne yapabilirim ?
yani felsefe hocasina flortumu falan mi anlatsaydim ? kendimi sevmeye pozitif olmaya calisiyorum ama biraz zorlaniyorum.

Öncelikle çok sağolun, gerçekten haklısınız. genede insan biraz uzuluyor. 5-6 yildir tanidigim insanlarin bunu yapmasi bazen bana kendimi sorgulatiyor.
kendimden bahsetmem gerekirse: ben metal muzik dinlerim, oyun koleksiyonum var. Dinlerle ilgili birşeyler okudum ondan önce tarih falan okurdum. derslerim iyidir kendi kendime dersin basina giderim. sakaci bi tipimdir makara yapmayi severim.
Yıllardır kendimi geliştirmeye adadım ama boşa kürek çekmiş gibi hissediyorum.
gerçekten garip bir nesilin içindeyim. türkiyedeki ilk school shooting olayi bizim nesulden cikti artik oyle dusunun.
Bakin ben size bir sey anlatayim. okulda birisi benim geveze oldugumu soyledi neden diye sordum. felsefe dersinde felsefe konustugum icin arkadas boyle bir kaniya varmis. simdi ben ne yapabilirim ?
yani felsefe hocasina flortumu falan mi anlatsaydim ? kendimi sevmeye pozitif olmaya calisiyorum ama biraz zorlaniyorum.

Hayatımız boyunca her yaptığımız şeye kötü bir yorum yapacak insan yada insanlar çıkacaktır. Bunun olmuş olması onların doğru söylerdiği anlama gelmez. Kimisi konuşmak için konuşur, kimisi bir şeyler bildiğini sandığı için konuşur, kimisi dikkatleri üzerine çekmek için konuşur. Mesela sen bir bardak su içerken birisi sana bardağın çok dolu olduğunu söyleyebilir bir diğeri ise boş olduğunu! Yani birilerinin bu iddialarda bulunması senin su içmeni etkileyecek bir durum olmamalı. Yani sen suyu içerek bildiğini yapmalısın. Hangisinin doğru olduğuna zaten hayat karar verecektir.

Bizim zamanımızda böyle internettir, sosyal medyadır olmadığı için daha iyiydik. Sanırım teknoloji ve sanal sosyaleşmenin sonucu olarak toplumsal bir çürüme içindeyiz. Bence sen bu çürümenin içinde normal düşünen pırlanta gibi bir gençsin. Ben sana helal olsun demek istiyorum. Kerndini çok iyi yetiştirmişsin.

Hayatımız boyunca her yaptığımız şeye kötü bir yorum yapacak insan yada insanlar çıkacaktır. Bunun olmuş olması onların doğru söylerdiği anlama gelmez. Kimisi konuşmak için konuşur, kimisi bir şeyler bildiğini sandığı için konuşur, kimisi dikkatleri üzerine çekmek için konuşur. Mesela sen bir bardak su içerken birisi sana bardağın çok dolu olduğunu söyleyebilir bir diğeri ise boş olduğunu! Yani birilerinin bu iddialarda bulunması senin su içmeni etkileyecek bir durum olmamalı. Yani sen suyu içerek bildiğini yapmalısın. Hangisinin doğru olduğuna zaten hayat karar verecektir.

Bizim zamanımızda böyle internettir, sosyal medyadır olmadığı için daha iyiydik. Sanırım teknoloji ve sanal sosyaleşmenin sonucu olarak toplumsal bir çürüme içindeyiz. Bence sen bu çürümenin içinde normal düşünen pırlanta gibi bir gençsin. Ben sana helal olsun demek istiyorum. Kerndini çok iyi yetiştirmişsin.
çok teşşekür ederim ama aslında birazda bunun bir adaletsizlik oldugunu dusunuyorum.
yks icin 11 de faha fazla calisayim diye gitari biraktim.
obp dusmesin diye iliski falan yapmadim ben.
simdi gecen ders calismak icin kafeye gittim. herkes sevgilisiyle arkadaslarilya falan eglenirken ben cok afedersiniz bir tarafimi yirtip mat 1 calisiyorum.
simfi sunu sormak istiyorum.
bu olene kadar boyle olmayacak dimi ?

Sevdiğinin yokluğunun verdiği dert ile varlığının verdiği dert arasında kalmak… diye bir söz vardır. Şu anda sen sevdiğin olmadığı için dertleniyorsun onlar ise sevgilisinden gelen dert için dertleniyorlar kim bilebilir bunu?

Sen ders çalışırken geleceğini harcıyorsun onlar kafede zamanını harcıyor. Zaman hiçte öyle görüldüğü gibi kaybetmeye değecek bir ley değil. tabii ki de ölene kadar öyle olmayacak. Daha çok gençsin daha çok yolun var. Karşına neler çıkacak bilmiyorsun. Kendimi sana anlatmıştım hayatımı! Nereden nereye geldiğimi de anlattım. Burdan yola çık karamsar olma.

valla hocam 6.siniftsn beri duzenli ders calsiiyorum hala bi bokunu gormedim birkac belge disinda. adam gelmis bana oyun oynama sinav senesinde muzik dinleme diyor
zaten bu 6 yilin yorgunlugu var uzerimde
tamam oyun oynamayayim
tamam sevgili yapmayayim
tamam muzik dinlemeyeyim
eee hocam napacagiz ? 7/24 ders calisamam ki ?
millet temmuzda baslarken 15 haziranda basladim.ders aksamasin diye tatile didime cagirdilar kac kez ona bile gitmedim.

din arastirmaciligi yapiyorum ben ona bile beynini yoear falan diyolar
eee ? biz bu sınavı kazanacagiz da bedeli ne olacak o zaman ?

bu insanlar yuzunden artik sevilecek birisi olmadigimi dusunuyorum.
Hocam inşallah en iyi yerlere gelirsin iyi insanlarla karşılaşırsın

kanka bende şuan senin durumundayım ama ben 2. mezunum şuan lütfen sadece ders çalış hiç birini kafana takma arkadaşa bulunur illaki bunları kafana takarsan çok pişman olursun sevgilin olur illa benimde bu seneye kadar sevgilim olmamıştı karşına denk gelir illaki sen sadece derslerine ve sağlığına dikkat et sana verebileeceğim en iyi tavsiye bu

Çok fazla arkadaşının olması önemli değil. 2-3 tane sağlam arkadaşın olsa yeter. Yani 11. sınafa gidiyorsun, arkadaşına "Neden dışarı çıkmıyoruz?" diye soruyorsun ve cevap olarak "Ben sadece karımla çıkarım" diyor. Böyle tipleri direkt sil zaten kafandan. Ailenle aranı iyi tut, dediğim gibi 2-3 sağlam arkadaş edin, sırtın yere gelmez.
Hayatta herkes tek başınadır sırtını tek yere getirmiycek biri birileri varsa insanın ailesi anne baba kardeş abi abla en kral arkadaşta olsa heleki bu devirde yarına hiç seni tanımaz milyonda bir ihtimal 2 3 arkadaş sırtını yere getirmiycek sana denk geldiyse senin varsa o konu ayrı hocam

Geri