Kia Stonic İlk İzlenim ve İlk 500km Değerlendirmelerim

Domenico Tedesco

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,679
Bütçe
1372000
aracı 44.000 kmde aldım ve yaklaşık 2 günde 500km kadar kullandım bu genel olarak istanbul-kocaeli-bursa arasında döndü.
ilk izlenim olarak şunu söyleyebilirim bence araç sınıfının en kemikli duran ve aileye hitap eden aracı.
bu aracı alırken beklentiniz hız olmayacağı için ona göre değerlendirme sağlayacağım, almak isteyenlere de rehber olacaktır.

1.4 atmosferik Motor-6 ileri tork konvertörlü Şanzıman:

Öncelikle şunu söylemeliyim motor kesinlikle kendini yokuşlarda belli ediyor, 2 kişi klima açıkken yokuşu 3000 devirde çıkabiliyor fakat 5 kişi olunca biraz da bagajı yükleyince yokuşta 4-5 bin devirde bağırmaya başlıyor. fakat genel olarak titreşimsiz, sıhhatli ve efendim kullanımda kesinlikle üzmeyecektir. bana kalırsa düz yolda ve şehir içinde 1.4 atmosferiğe göre gayet iyi bir gidişi var araç 1265kg olmasına rağmen gidişi güzel ve hiç klima da kapatmıyorum. şanzıman ise sürekli yüksek devir çevirmenin peşinde uzun yolda 100 den sonra lineer hızlanayım derseniz manuele almak zorundasınız yoksa vitesi anında düşürüyor ve bağırmaya başlıyor. haricen vites geçişleri kusursuz zerre his yok dct gibi çalışıyor ağır değil kesinlikle. bu motora göre fazla iyi şanzıman konulmuş vites seçimleri seri kafası karışmıyor net bir karakteristiği var.
10/7

Konfor-Kabin

Konfor olarak iyi elegance konfor paketinde deri koltuklar özellikle çok rahat ve yumuşak, dayanlıklı bir deri gibi görünüyor ne kadar dayanır bilinmez, sadece yol sesini çok alıyor ve 4500 devir üstü motor sesini kabine alıyor, yalıtım olarak klasik bir uzakdoğu yalıtımı. arkası biraz dar 3 kişinin arasına 1 kişi daha sığmaz gibi biz 2 kişi daha sığdırdık ama zor oldu. b suv segmentinde iyidir diye düşünüyorum belki puma biraz dana geniş olabilir bu sınıfta. süspansiyon olarakta sert 17 inç jantlar da bir etken.
10/6

Sürüş dinamikleri

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kesinlikle yol tutuyor, 5 yıllık continental lastikler ile 500km ara gazlamalı kullandım kesinlikle yol tutuyor ve güvensiz hissettirmiyor. 130 dan sonra ufak ufak korkutmaya başlıyor ama direksiyon bayağı sertleştiği için tamamen hükmediyorsunuz. kardeşi bayondan çok çok daha iyi bir tutuşa sahip, daha sert ve rijit bir araba bu çok net.
10/8

Donanım

2021 Elegance konfor paket olarak ben açıkçası donanımları beğendim fakat eksikleri de yok değil. elektrikli katlanır aynalar, sunroof, otomatik kararan dikiz ayna, deri koltuklar, otomatik klima, carplay destekli multimedya, cruise control gibi saymakla bitmeyen özellikleri var. fakat gel gelelim 4 cam otomatiği yok bu bana göre çok büyük bir eksidir. böyle bir arabaya nasıl 4 cam otomatik koyulmaz anlayamıyorum. 2014 model boş paket ceed bile 4 cam otomatik geliyordu. bence bu büyük bir eksidir.
10/8

Tüketim

Uzun yolda ara gazlamalı ve hafif trafikli yolda 5 kişi klima açık 7.0 yakabildim ancak. genel olarak 90-120 arası hızlarda seyrettim, şehir içi ise 7.9 gördüm fakat genelde vitesi düşük tuttum. tüketim olarak aşırı değil sabit 120 gidilen uzun yolda bence çok net 5.5-6 litreye düşer fakat şehir içi minimum 7 yakarsınız. genel olarak bakıldığında normal ve iyi bir tüketime sahip. ben beğendim.

umarım almak isteyenlere güzel bir rehber olur, rehber olarak yazmadım fakat araba hakkında genel bir görüş sahibi olduğum için almayı düşünen varsa kılavuz olur kendilerine. tavsiyem kesinlikle üstüne ekleyip dolu paketlerden almanızdır. boş paketleri beni pek cezbetmedi açıkçası. 1.4 milyon TL'ye başım ağrımasın sorun açmasın ailemle efendi efendi gezeyim arabasıdır. yağını suyunu koy çine git derler. bindikçe göreceğiz. 1.4 milyon tl kağıt üstünde yüksek bir rakam olarak dursa da 5 aydır 1 milyon tl civarına düzgün bir araba bulamadım. hep cliolar, taliantlar, egealar vardı. bari biraz yerden yüksek olsun biraz da sorunsuz olsun mantığıyla alınabilecek bir araba olduğunu düşünüyorum. boş paketleri 1.200 civarına bulunabiliyor fakat değer mi tartışılır. görsel olarak genç işi fakat mekanik olarak orta yaşlı aile arabası arayanlar için bir seçenekten fazlası değil. benzer fiyatlara tiguan, x1 tarzı spor araçlar da alınabilir. kişiye kalmış bir durum tamamen. burada performans ve sorunsuzluk tamamen ikiye ayrılıyor. herkes bildiği yoldan devam etmeli. sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım.

Kia modelleri genel anlamda tatmin ediyor

5 bin 10 bin 20 bin kilometre yaptıkça bu konuyu güncellemelisin bu şekilde bu araç hakkında daha net bilgilere sahip olabiliriz. Kia Ceed kullandım bende çok memnundum parçayla ilgili sorun yaşamam dışında problem yaşamadım.

Paketi görene kadar arabayı sattığımız kişisiniz sandım 😂 aynı 44.000 kmde cool paket sattık 1.4 atmosferik motoru ve tam otomatik şanzımanıyla sanayi yüzü görmezsiniz , malzeme kalitesi vb yeterince yüksek yakıt ortalaması şehiriçi 7 , 8 - uzun yolculukta 5.5 , 6 ya rahatlıkla düşüyor , yokuşta sollamalarda üzüyor o da atmosferiğin kötü yanı harici biz de çok memnun kaldık b suvlar arasında güzel araba

Yani linçlenmek istemiyorum ama yıl olmus 2026 4 cam otomatik olmayan araba mı kaldı abi bir de 1.5 lira para istiyorlar bu arabaya. Yürüme desen 14 sn yürümüyor konfor desen b segment, olsa ne kadar olur. Sadece sorunsuzluk için alınır muhtemelen ölmez bu motor. Bunun yerine 1.6 egea cross dolu paketleri daha mantıklı secim bana göre.

Kia modelleri genel anlamda tatmin ediyor
Evet hocam katılıyorum ortalama bir kalitesi var Hyundaidan bir tık iyi bir malzeme kullanımı mevcut Kia tarafında
5 bin 10 bin 20 bin kilometre yaptıkça bu konuyu güncellemelisin bu şekilde bu araç hakkında daha net bilgilere sahip olabiliriz. Kia Ceed kullandım bende çok memnundum parçayla ilgili sorun yaşamam dışında problem yaşamadım.
Haklısınız hocam 5.000 kmde bir güncelleyeceğim, şuan ilk izlenim ve hislerim aktarmak istedim.
Paketi görene kadar arabayı sattığımız kişisiniz sandım 😂 aynı 44.000 kmde cool paket sattık 1.4 atmosferik motoru ve tam otomatik şanzımanıyla sanayi yüzü görmezsiniz , malzeme kalitesi vb yeterince yüksek yakıt ortalaması şehiriçi 7 , 8 - uzun yolculukta 5.5 , 6 ya rahatlıkla düşüyor , yokuşta sollamalarda üzüyor o da atmosferiğin kötü yanı harici biz de çok memnun kaldık b suvlar arasında güzel araba
Sollamalar konusunda haklısınız hocam bayağı bir gaza yüklenmek gerekiyor özellikle hafif bayırlarda araç atmosferikliği sonuna kadar hissettiriyor. İşçiliğini ve malzeme kalitesini beğendim şahsen hyundaiden biraz daha iyi. Motor dediğimiz gibi ağır kalıyor bazı senaryolarda, tabi bunun getirisi sorunsuzluk oluyor.
Yani linçlenmek istemiyorum ama yıl olmus 2026 4 cam otomatik olmayan araba mı kaldı abi bir de 1.5 lira para istiyorlar bu arabaya. Yürüme desen 14 sn yürümüyor konfor desen b segment, olsa ne kadar olur. Sadece sorunsuzluk için alınır muhtemelen ölmez bu motor. Bunun yerine 1.6 egea cross dolu paketleri daha mantıklı secim bana göre.
4 cam otomatik konusunda gerçekten söylenecek söz yok hocam aklım almıyor benimde, yürüme konusunda çok kötü hissettirmedi klima kapalı 11-12 saniyede 0-100 yapabildim 1.0 tgdi 10.70 saniyede yapıyor en azından biraz daha sorunsuz bir araç 1.4 modelleri. Tabi 1.0 tork anlamında çok daha iyi. 1.6 Egea crosslar tercih edilebilir hocam benimde beğendiğim bir model fakat ülkemizdeki taksi egealar yüzünden çok basit gelmeye başladı gözüme tasarımı vs.

Evet hocam katılıyorum ortalama bir kalitesi var Hyundaidan bir tık iyi bir malzeme kullanımı mevcut Kia tarafında

Haklısınız hocam 5.000 kmde bir güncelleyeceğim, şuan ilk izlenim ve hislerim aktarmak istedim.

Sollamalar konusunda haklısınız hocam bayağı bir gaza yüklenmek gerekiyor özellikle hafif bayırlarda araç atmosferikliği sonuna kadar hissettiriyor. İşçiliğini ve malzeme kalitesini beğendim şahsen hyundaiden biraz daha iyi. Motor dediğimiz gibi ağır kalıyor bazı senaryolarda, tabi bunun getirisi sorunsuzluk oluyor.

4 cam otomatik konusunda gerçekten söylenecek söz yok hocam aklım almıyor benimde, yürüme konusunda çok kötü hissettirmedi klima kapalı 11-12 saniyede 0-100 yapabildim 1.0 tgdi 10.70 saniyede yapıyor en azından biraz daha sorunsuz bir araç 1.4 modelleri. Tabi 1.0 tork anlamında çok daha iyi. 1.6 Egea crosslar tercih edilebilir hocam benimde beğendiğim bir model fakat ülkemizdeki taksi egealar yüzünden çok basit gelmeye başladı gözüme tasarımı vs.
Tasarım ve sıradanlıkta haklısınız. 1m dan baslayıp 2.5m a kadar mantıklı araç bulmak çok zor. Sürekli bir tarafı elinde kalıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: luse

4 cam otomatik dediğiniz nedir hocam basılı tutunca kapatma muhabbeti mi ?

Tasarım ve sıradanlıkta haklısınız. 1m dan baslayıp 2.5m a kadar mantıklı araç bulmak çok zor. Sürekli bir tarafı elinde kalıyor.
Maalesef öyle hocam bir ara kafayı yemek üzereydim bu konudan dolayı
4 cam otomatik dediğiniz nedir hocam basılı tutunca kapatma muhabbeti mi ?
bir kez basınca otomatik kapanması hocam. basılı tutunca kapanıyor zaten hepsi, fakat bir kere basınca sürücü camı hariç diğerlerinde otomatik kapanma yok, basılı tutmak gerekiyor.

Maalesef öyle hocam bir ara kafayı yemek üzereydim bu konudan dolayı

bir kez basınca otomatik kapanması hocam. basılı tutunca kapanıyor zaten hepsi, fakat bir kere basınca sürücü camı hariç diğerlerinde otomatik kapanma yok, basılı tutmak gerekiyor.
Hocam o kia ile alakalı biraz biz şu an sıfır sportage aldık ön 2 cam hariç aynı şekilde arkalar tek seferde kapanmıyor o biraz markadan kaynaklı , hatta denerseniz kumandadan kapatırken de arkaları kapatmaması lazım , 2013 jettada 4 camda vardı mesela :D , egeada 4 camda da yok aynı şekilde çok takılcak bir mevzu değil

700 Km uzun yol ara ara trafikli dur kalklı yakıt tüketimim ektedir.
Hız 70-130 arasıydı.
IMG_0697.webp

çok güzel araba ya
gerçekten de öyle hocam, şimdilik baya memnunum hem yakıt hemde dinamiklik, konfor açısından. kardeşi bayon ile kesinlikle ilgisi olmayan bambaşka bir araba. özellikle yol tutuşunda aşırı fark var bu araba ile otoyolda 130-140 korkmadan gidebiliyorsunuz bayonda 120 den sonra kendini ufak ufak salıyor stonic daha kemikli oturuyor yola, üstelik lastiklerim de 5 yıllık continental ecocontact 6

Geri