RTX 5070 / 5060 Ti / 9070xt, Hangisi?

128 bitlik kart hiç bir avantajı yok 5070'e göre isterse 50 gb olsun
abarttın sanki :D
12gb vram bittiği zaman ram e düştüğünde sebep oldugu yavaşlık daha fazla sorun olur diye düşünüyorum

işte bende kararsızım vram yüksek olsun mu bit mi yüksek olsun f/p ne alacam kararsız kaldım ki 5060ti ile 5070 arasında makaz 2-3 5070 ile 9070 xt arasıda 2-3 bin tl olmuş

yine birileri 5070'le yapay zeka mı yapıyo', neler oluyor
Adamakallı yapay zeka için min 96 gb vram olması lazım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işte bende kararsızım vram yüksek olsun mu bit mi yüksek olsun f/p ne alacam kararsız kaldım ki 5060ti ile 5070 arasında makaz 2-3 5070 ile 9070 xt arasıda 2-3 bin tl olmuş
Bence ikinci el 3090 al en mantıklısı bu

Adamakallı yapay zeka için min 96 gb vram olması lazım
96 bile iyimser. AI için nvidia alınmaz dostlar. AI için gaming consumer GPU alınmaz daha doğrusu. LoRa eğitsen eğitemezsin, qwen 27B kullanayım desen kullanamazsın.

Unutun bunu artık.

Ha video edit konusunda, hobin vardır; 1080P edit yapıyorsundur sadece; O durumda bile 5070 yine kötü.

96 bile iyimser. AI için nvidia alınmaz dostlar. AI için gaming consumer GPU alınmaz daha doğrusu. LoRa eğitsen eğitemezsin, qwen 27B kullanayım desen kullanamazsın.

Unutun bunu artık.

Ha video edit konusunda, hobin vardır; 1080P edit yapıyorsundur sadece; O durumda bile 5070 yine kötü.
qwen 27b neden kullanılmıyor?

hermes ai local deneyeceğim o yüzden
Hermes dediğimiz şey bir AI modeli değil, bir agent. Ha ben hermes sevmem, swarm'cıyım; orası ayrı.

Hermes'e dilediğin AI'ı bağlarsın. Dişe değecek bir VRAM'in ve ortalama bir local AI'n yoksa (qwen 3.8 27b diyelim); yine işine yaramaz.

Bu durumda da Hermes'i, cloud'daki bir AI'a bağlarsın; yine AI için bir GPU düşünmene gerek kalmaz.

abarttın sanki :D
12gb vram bittiği zaman ram e düştüğünde sebep oldugu yavaşlık daha fazla sorun olur diye düşünüyorum
5060 ti hiç bir koşulda 5070'in önüne geçemez, işlemcisi daha güçlü olduğundan ve daha yüksek bant genişliğine sahip olduğundan işleme gücü çok daha yüksek. Vram her şey değil

Geri