Smith & Wesson
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,041
9070xt daha iyi bir kart ama 5070 diyeceğim.
Asrockun sapphire den aşağı kalır yanı yok kaldı ki en iyi 9070xt modeli asrock taichi ses ve soğutma konusunda tabi olay markadan ziyade model. Challenger üzmez.asus msi gigabyte sapphire gibi markalar varken asrock biraz şey kalmaz mı...
14-15 gb vramlik bir ai çalıştığı zaman 5070 in 12gb ı yetmediği için sistem ramlerine yük biniyor bunun yüzünden 5070 in hızı iyi olsada iş ramlere kaldıgı için çok avantajı kalmıyorVramin dolması o kadar da büyük problem değil, 5060 ti veriyi işleyene kadar 5070 çoktan işlemiş oluyor yani vram konusunda düşündüğünüz yanlış
5060 ti 16 gb rami tam randımanla kullanabilecek potansiyele sahip bir kart değil dolayısıyla dediğin doğru sayılmaz14-15 gb vramlik bir ai çalıştığı zaman 5070 in 12gb ı yetmediği için sistem ramlerine yük biniyor bunun yüzünden 5070 in hızı iyi olsada iş ramlere kaldıgı için çok avantajı kalmıyor
yok5070 daha hızlı olsada 5060ti 16gb daha iyi olmazmı vram avantajı sayesinde
96 iyimser ne demek? Ne alacağız? 6000 blackwell 96 gb ile geliyor bunun üstünü sen ben alamıyoruz zaten. AI ile ne yapacağına bağlı o 5070 bile iş görebilir. AI işi yapacağım diyen kişilerin %80'i lm studiodan 14b model çalıştırıp 15 dakikayı oynayacak. Gerçekten bir seviyenin üzerinde iş yapacak adam zaten ne alacağını biliyor bize sormaz. 14b modeller veya sınırda 27b modeller bile cihazlarımızda çok faydalı işler yapabiliyor. Bu modelleri o kadar hafife almamak gerek.96 bile iyimser. AI için nvidia alınmaz dostlar. AI için gaming consumer GPU alınmaz daha doğrusu. LoRa eğitsen eğitemezsin, qwen 27B kullanayım desen kullanamazsın.
Unutun bunu artık.
Ha video edit konusunda, hobin vardır; 1080P edit yapıyorsundur sadece; O durumda bile 5070 yine kötü.
Modeli vram'e sığdıramıyorsan tps tek haneye düşüyor o şekilde kullanmanın bir anlamı yok zaten.14-15 gb vramlik bir ai çalıştığı zaman 5070 in 12gb ı yetmediği için sistem ramlerine yük biniyor bunun yüzünden 5070 in hızı iyi olsada iş ramlere kaldıgı için çok avantajı kalmıyor
tam randımanla kullanılamaz derken anlamadım?5060 ti 16 gb rami tam randımanla kullanabilecek potansiyele sahip bir kart değil dolayısıyla dediğin doğru sayılmaz
5070'in 12 gb ile aldığı verimin anca 4 de birini alabilir 5060 ti
modelin vram e sığmadığı ihtimalini de düşünüp 5060ti 16gb öneriyorum zatenyok
96 iyimser ne demek? Ne alacağız. 6000 blackwell 96 gb ile geliyor bunun üstünü sen ben alamıyoruz zaten. AI ile ne yapacağına bağlı o 5070 bile iş görebilir. AI işi yapacağım diyen kişilerin %80'i lm studiodan 14b model çalıştırıp 15 dakikayı oynayacak. Gerçekten bir seviyenin üzerinde iş yapacak adam zaten ne alacağını biliyor bize sormaz. 14b modeller veya sınırda 27b modeller bile cihazlarımızda çok faydalı işler yapabiliyor. Bu modelleri o kadar hafife almamak gerek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Modeli vram'e sığdıramıyorsan tps tek haneye düşüyor o şekilde kullanmanın bir anlamı yok zaten.
tam randımanla kullanılamaz derken anlamadım?
5070 5060ti 16gb dan %30 ile %50 arasında daha hızlı abartmayı bırakalım
modelin vram e sığmadığı ihtimalini de düşünüp 5060ti 16gb öneriyorum zaten
5070 ile 5060 ti arasında çok ciddi kas gücü farkı var. Ayrıca 5070'in vramleri daha hızlı. Model vram'e sığdığında sadece kas gücünden değil bellek hızından dolayı tps olarak çok ciddi bir fark atıyor. 5060 ti'ın üstün gelebildiği tek nokta 12 gb vram'e sığmayan bir modelin 16 gb vram'e sığması. Popüler modellerin bazılarında bu durum var ve ibre direkt 5060 ti tarafına dönüyor. 14b parametre seviyesinde 5060 ti saçmalık 27b parametre seviyesinde modelden modele değişiyor ama çoğunlukla 5070 sığsa bile context için yer kalmıyor. Kullanılacak modellere göre burada tercih yapılmalı. Kullanılacak model bilinmiyorsa bu ince çizginin durduğu yer önemsizdir. 4 gb vram farkı için kart seviyesi düşürülmez. 27b model kullanmak zorunluluk değilse spesifik 14b modellerle benzer işler yapılabilir yine 4 gb vram farkı için kart seviyesi düşürülmez.tam randımanla kullanılamaz derken anlamadım?
5070 5060ti 16gb dan %30 ile %50 arasında daha hızlı abartmayı bırakalım
modelin vram e sığmadığı ihtimalini de düşünüp 5060ti 16gb öneriyorum zaten
büyük ai modelleri kullanılıcağını varsayarak ilerledim genellikle daha zeki oldukları için yoksa kart arasındaki gücü inkar ettiğim yok5070 ile 5060 ti arasında çok ciddi kas gücü farkı var. Ayrıca 5070'in vramleri daha hızlı. Model vram'e sığdığında sadece kas gücünden değil bellek hızından dolayı tps olarak çok ciddi bir fark atıyor. 5060 ti'ın üstün gelebildiği tek nokta 12 gb vram'e sığmayan bir modelin 16 gb vram'e sığması. Popüler modellerin bazılarında bu durum var ve ibre direkt 5060 ti tarafına dönüyor. 14b parametre seviyesinde 5060 ti saçmalık 27b parametre seviyesinde modelden modele değişiyor ama çoğunlukla 5070 sığsa bile context için yer kalmıyor. Kullanılacak modellere göre burada tercih yapılmalı. Kullanılacak model bilinmiyorsa bu ince çizginin durduğu yer önemsizdir. 4 gb vram farkı için kart seviyesi düşürülmez. 27b model kullanmak zorunluluk değilse spesifik 14b modellerle benzer işler yapılabilir yine 4 gb vram farkı için kart seviyesi düşürülmez.
Göremez 5070 işi. Ben 128GB Vram ile hobi sayılabilecek LoRa eğitebiliyorum anca. Ne alacaksınız? 4 tane B70 ya da 2-3 tane blackwell. başka yolu yok. kalanı hobi. 5070 ile o hobi de yapılmaz.yok
96 iyimser ne demek? Ne alacağız? 6000 blackwell 96 gb ile geliyor bunun üstünü sen ben alamıyoruz zaten. AI ile ne yapacağına bağlı o 5070 bile iş görebilir. AI işi yapacağım diyen kişilerin %80'i lm studiodan 14b model çalıştırıp 15 dakikayı oynayacak. Gerçekten bir seviyenin üzerinde iş yapacak adam zaten ne alacağını biliyor bize sormaz. 14b modeller veya sınırda 27b modeller bile cihazlarımızda çok faydalı işler yapabiliyor. Bu modelleri o kadar hafife almamak gerek.
Modeli vram'e sığdıramıyorsan tps tek haneye düşüyor o şekilde kullanmanın bir anlamı yok zaten.
Bilmediğimden soruyorum benim bildiğim lora long range wireless iletişim protokolü senin bahsettiğin ne oluyor. 5070 işi görür dediğim hazır llm kullanımı. Yoksa diğer alanlarda veya eğitimde işe yaramayacaklarını biliyorum. AI işim var diyenleri %80i ilk bahsettiğim grup olduğu için öyle yazdım.Göremez 5070 işi. Ben 128GB Vram ile hobi sayılabilecek LoRa eğitebiliyorum anca. Ne alacaksınız? 4 tane B70 ya da 2-3 tane blackwell. başka yolu yok. kalanı hobi. 5070 ile o hobi de yapılmaz.
low rank adaptation diye biliyorum şaun tam acıklayamayacagımBilmediğimden soruyorum benim bildiğim lora long range wireless iletişim protokolü senin bahsettiğin ne oluyor. 5070 işi görür dediğim hazır llm kullanımı. Yoksa diğer alanlarda veya eğitimde işe yaramayacaklarını biliyorum. AI işim var diyenleri %80i ilk bahsettiğim grup olduğu için öyle yazdım.