ahmttunc
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 5,476
her şey bölge sayısı yani ok.Hem IPS hem 84 tane bölgesi var hem FHD. 2k almak varken 84 bölge için bu kadar düşmek saçmalık.
her şey bölge sayısı yani ok.Hem IPS hem 84 tane bölgesi var hem FHD. 2k almak varken 84 bölge için bu kadar düşmek saçmalık.
84 bölge ile ne kadar büyük bir performans alabilirsin. Hem ips zaten adam va istiyor.her şey bölge sayısı yani ok.
65 inç tvye 100 200 dimming zone koyuyor adamlar sen gelip böyle yorum yapıyorsun. konu sahibine hitap etmeyebilir ama bu monitör alınmaz 84 zone çöp demek değil bu. böyle yüzeysel yorumlar yapmak yanlış84 bölge ile ne kadar büyük bir performans alabilirsin. Hem ips zaten adam va istiyor.
Oyunu kapatıp tarayıcını açtığın zaman local-dimming kapatıp ips ile başbaşa kalacaksın. Kullanıma göre tercih edilebilir. O devasa televizyonların da mükemmel bir mini-led performansı yok ayrıca.65 inç tvye 100 200 dimming zone koyuyor adamlar sen gelip böyle yorum yapıyorsun. konu sahibine hitap etmeyebilir ama bu monitör alınmaz 84 zone çöp demek değil bu. böyle yüzeysel yorumlar yapmak yanlış
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
dümdüz va yerine miniled ips tercih ederim ayrıca
Neticede o bütçedeki yine en iyi görüntülerden birini sunacak.Hem IPS hem 84 tane bölgesi var hem FHD. 2k almak varken 84 bölge için bu kadar düşmek saçmalık.
düz va dan iyidir kingOyunu kapatıp tarayıcını açtığın zaman local-dimming kapatıp ips ile başbaşa kalacaksın. Kullanıma göre tercih edilebilir. O devasa televizyonların da mükemmel bir mini-led performansı yok ayrıca.
Ben Samsung Odyssey G65B kullanıyorum olede yakın bir kontrast performansı var ghosting ve gecikme sorunuda yaşamadım hiç fakat bu monitör sizin bütçenizin üstünde hocam o bütçelerdeki VA paneller nasıldır bilmiyorum.Biri demiştirki kaliteli va ların renk gamutu ve kontrastı daha iyi ıps lerden ve kaliteli va larda ghosting fln olmuyormuş
abartma be kingolede yakın bir kontrast performansı var
Abartmıyorum hocam Oled kadar iyi demedim zaten Olede yakın bir kontrast performansı var dedim yakın siyahları IPS ten kat kat başarılı. Ki almadan önce yabancı bir kullanıcıyla görüşmüştüm adam hem oled hemde bu monitörü yan yana kulllanıyordu kendiside aynı şekilde görüşünü belirtmişti zaten onun üzerine satın almıştım pişman değilim 10 numara monitör.abartma be king
Mini-led yok demedim 7-8k bütçede mini-led kovalamak mantıklı değil dedim. O bütçede fhd almak bana mantıklı gelmiyor hala da fikrim bu. Bence 2k çözünürlük sadece oyun ve bazı medyalarda kullanacağım 84 karartma bölgesine üstün gelir. Arkadaş düz VA'ya geçmek istemiş bence direkt bunu isteyen kişi oyun harici bilgisayar kullanımında da kontrastı önceleyecektir. Sonuç olarak öneri yapıyoruz.Neticede o bütçedeki yine en iyi görüntülerden birini sunacak.
Çok az daha üzerine daha iyileri de var alteratifler de değerlendirilebilir.
Ne oldu 7-8e miniled mi var diye şov yapıyordunuz şimdi söylem değiştirdiniz? Var mıymış neticede?
Ayrıca adam 2K olsun diye bir şart mı koşmuş da ben görmüyorum? Adamın derdi görüntü kalitesi.
Kısaca, mesajı okusaydınız keşke.
yav ipsten iyi diye olede yakın olmuyor. oledin teorik olarak sınırsız kontrastı var siyahlar tam siyah. 1.000.000:1 kontrastı var yazarlar olede senin monitörün kontrastı 3000:1 arada 30 kattan fazla fark var, teorik olarak arada milyon kat fark varAbartmıyorum hocam Oled kadar iyi demedim zaten Olede yakın bir kontrast performansı var dedim yakın siyahları IPS ten kat kat başarılı.