Bu Zamanda Tuşlu Telefon Alınır mı?

Talkha

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

1.Not:Yapay zeka falan demeyin konuştum.
2.Not:İrade falan demeyin denedim olmuyor.

Yedek telefon için alınabilir. Tuşlu telefon.

Merhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

tuşlu değilde 16gb olan telefonlara bak tuşlu şimdi çekmiyor whatsapı yok

akıllı telefonsuz olmaz ders çalışcam diyosun ders videosu izlemen lazım dışarj çıkacaksın otobüs bakmaya ne bilim bişeler bakmaya ihtiyacın olucak

Tuşlu telefon yanına bir tablet al derim. Ders çalışmak için tablet almak da mantıklı ayrıca. Çok güçlü bir şey alma, yanında kalem + klavye ile gelen lenovonun tabletleri vardı. Al geç onlardan.

sadece arama için ucuz tuşlu telefon + lenovo kalemli tabletler iş görür bende lenovo m11 vardı

tuşlu değilde 16gb olan telefonlara bak tuşlu şimdi çekmiyor whatsapı yok
Whatsapp'bı annemi ve babamı bilgi vermek dışında pek kullanmam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

akıllı telefonsuz olmaz ders çalışcam diyosun ders videosu izlemen lazım dışarj çıkacaksın otobüs bakmaya ne bilim bişeler bakmaya ihtiyacın olucak
Kütüphanede çalışacağım eğer bilgisayarı varsa tek tuşlu telefon ile giderim ama bilgisayar yoksa ve interneti yoksa ders videosu indiririm akıllı telefona oradan izlerim. (Hibrit sistem)

sadece arama için ucuz tuşlu telefon + lenovo kalemli tabletler iş görür bende lenovo m11 vardı
Paramı sadece tuşlu telefona yetiyor.d

Tuşlu telefon yanına bir tablet al derim. Ders çalışmak için tablet almak da mantıklı ayrıca. Çok güçlü bir şey alma, yanında kalem + klavye ile gelen lenovonun tabletleri vardı. Al geç onlardan.
Az önce dediğim gibi paramı sadece tuşluya harcayabilirim.

bazen ben de tuşlu telefona geçmek istiyorum açıkçası. arayanlar whatsapplar falan filan o kadar bayıyorki beni kafayı yemelik oluyorum.

Üniversite gideceksen tuşlu telefonla rahat edemezsin. Arkadaşsızlık da iyi değil, eğer üniversite gideceksen çevre yapmayı çalış. Üniversitenin bilgiden çok hayatta sana katacağı şey iletişim becerisidir. Zeka ve bilgi seni bir yere kadar taşır, kendini anlatamadığın süreçte harcadığın tüm çalışma vakti elinde patlar. O yüzden kendini kısıtlama, aşırı olan şeyleri azaltmaya çalış.

İrade tarafını uygulamaları kullanmayarak değil, azaltarak çözebilirsin. Ekonomi kaynaklı insanlar dışarıdaki aktivitelere dahil olamıyor. Bu yüzden de sosyal medyayı en çok kullanan ülke oluyoruz. Yani burada suç çok senin değil. Neyse üniversitede arkadaş edin, onlarla atıyorum haftada 1 kere falan sinema gitmeye çalış. Dışarı çıkın yürüyün, varsa imkanın halı saha falan yap. Yani bir aktivite bulmaya çalış. Eğer ailenin bütçe sorunu yoksa, bu konuda seni maddi olarak desteklesinler.

Sosyal medyaya ayıracağın boş vakitte bilgisayar oyunu oynamak bile rahatlatır. Hikayeli oyunlar hiç olmadı kitap okuma alışkanlığı kazanmak falan.

Kısaca yasak koyma yerine farklı aktivitelere yönel. Tuşlu telefon almak da kendine koyduğun bir yasak ve iradene karşı çıkamamışsın, yani bir yerden sonra akıllı telefonu almak için çırpınacaksın değişmeyecek.

Geri