Üniversite gideceksen tuşlu telefonla rahat edemezsin. Arkadaşsızlık da iyi değil, eğer üniversite gideceksen çevre yapmayı çalış. Üniversitenin bilgiden çok hayatta sana katacağı şey iletişim becerisidir. Zeka ve bilgi seni bir yere kadar taşır, kendini anlatamadığın süreçte harcadığın tüm çalışma vakti elinde patlar. O yüzden kendini kısıtlama, aşırı olan şeyleri azaltmaya çalış.
İrade tarafını uygulamaları kullanmayarak değil, azaltarak çözebilirsin. Ekonomi kaynaklı insanlar dışarıdaki aktivitelere dahil olamıyor. Bu yüzden de sosyal medyayı en çok kullanan ülke oluyoruz. Yani burada suç çok senin değil. Neyse üniversitede arkadaş edin, onlarla atıyorum haftada 1 kere falan sinema gitmeye çalış. Dışarı çıkın yürüyün, varsa imkanın halı saha falan yap. Yani bir aktivite bulmaya çalış. Eğer ailenin bütçe sorunu yoksa, bu konuda seni maddi olarak desteklesinler.
Sosyal medyaya ayıracağın boş vakitte bilgisayar oyunu oynamak bile rahatlatır. Hikayeli oyunlar hiç olmadı kitap okuma alışkanlığı kazanmak falan.
Kısaca yasak koyma yerine farklı aktivitelere yönel. Tuşlu telefon almak da kendine koyduğun bir yasak ve iradene karşı çıkamamışsın, yani bir yerden sonra akıllı telefonu almak için çırpınacaksın değişmeyecek.