Çözüldü✓ Donanımım İyi Fakat Cs2'de Düşük FPS Alıyorum. Neden?

ben debug mode açınca düzelmiştide ondan dolayı attım
yok ya bende hala aynı valorantta neden yuksekken csde düşük anlamıyorum işin garip tarafı valorantta da fps drop yiyormuşum hissiyatı var fakat fpste dalgalanma yok hatta internetimde stabil

yok ya bende hala aynı valorantta neden yuksekken csde düşük anlamıyorum işin garip tarafı valorantta da fps drop yiyormuşum hissiyatı var fakat fpste dalgalanma yok hatta internetimde stabil
pc niz valo için baya iyi drop hissi vs. olmamalı aslında

Bir bilgisayar aldım geçenlerde ve aldığım sistem hazır sistemdi. donanımı ise RTX 5070, Ryzen 7500x3D, Anakart Gigabyte B840D, tek slot 16gb ram 6000mhz. Sistem incelemesinde aslında 300 Fps rahat alıyor 2kda fakat ben oynadıgımda asla 300 göremiyorum hatta dalgalanma cok oluyor nedenini anlayamadım. ve bios ayarlarıda yapılmış idi. Driverlar güncel. CPU stress testine soktum orada da iyi. Oyun içi CPU kullanımıda %100. Bilen veya anlayan biri var mı? Bu arada valorantta 300-400 FPS alabiliyorum. Sadece Cs2de bu sorunu yaşıyorum ve anlamadım.
Windows arama kısmına Grafik Ayarları yaz. Orada CS2 olacak. Ona tıklayıp Yüksek Performans olarak ayarlayıp dene bakalım.

Windows arama kısmına Grafik Ayarları yaz. Orada CS2 olacak. Ona tıklayıp Yüksek Performans olarak ayarlayıp dene bakalım.
dediğinizi yaptım hocam 150 fps civarı gösteriyor vsync fln her şeyi araştırdım olması gerektiği gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pc niz valo için baya iyi drop hissi vs. olmamalı aslında
evet bende anlayabilmiş değilim 😅

Son düzenleme:
oyuna girmeden önce görev yöneticisini çalıştırın, ardından oyuna girip biraz oynayın. alt tab atıp görev yöneticisinden işlemci kullanımına göre sıralayın ve hangi işlemin işlemcinize yük bindirdiğine bir bakın. eğer oyun bu yükü bindiriyorsa, oyunu tamamen silip yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. bunun haricinde işlemcinin oyun oynarken kaç watt çektiği de kontrol edilmeli. attığım ekran görüntüsündeki kırmızı kutu içerisine aldığım ayarı msi afterburner'dan aktif edin ve oyun esnasında seyredin. belki de işlemci yeterince watt çekemiyor.
afterburner.webp

oyuna girmeden önce görev yöneticisini çalıştırın, ardından oyuna girip biraz oynayın. alt tab atıp görev yöneticisinden işlemci kullanımına göre sıralayın ve hangi işlemin işlemcinize yük bindirdiğine bir bakın. eğer oyun bu yükü bindiriyorsa, oyunu tamamen silip yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. bunun haricinde işlemcinin oyun oynarken kaç watt çektiği de kontrol edilmeli. attığım ekran görüntüsündeki kırmızı kutu içerisine aldığım ayarı msi afterburner'dan aktif edin ve oyun esnasında seyredin. belki de işlemci yeterince watt çekemiyor.Alıntıyı görüntüle
hocam teşekkür ediyorum sorunu çözmüş bulunmaktayım emeğin içinde sağolasın. Sorun İşlemcinin diğer kalan çekirdekleri kullanmamasından kaynaklanıyormuş. Bu ayarı düzelttim. Sonuç olarak drop ortadan kayboldu ve cs2de 300 fps üstünü görmeye başladım 2K da

hocam teşekkür ediyorum sorunu çözmüş bulunmaktayım emeğin içinde sağolasın. Sorun İşlemcinin diğer kalan çekirdekleri kullanmamasından kaynaklanıyormuş. Bu ayarı düzelttim. Sonuç olarak drop ortadan kayboldu ve cs2de 300 fps üstünü görmeye başladım 2K da
hayırlı uğurlu olsun hocam güzel günlerde keyifle kullanasınız inşallah

Geri