9800x3d Thermalright Sıvı Soğutucu Nasıl?

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
7000
Selam arkadaşlar,

9800 x3d ile sistem topluyorum. Thermalright Warframe Pro 360 soğutucu almayı düşünüyorum. Ekranlı olmasından dolayı fiyatı mantıklı geldi. Soğutma olarak da araştırdığım kadarıyla iyi performans gösteriyor.

Kafamı karıştıran bir şey var aynı soğutucunun sonunda "RB" ibaresi olan bir modeli daha var ve fiyatı daha uygun. RB ne anlama geliyor? Yapay zeka reverse blade fan olduğunu söyledi ama açıkçası pek inanamadım.

Kasam Asus A32 plus. Benim için hangisi uygun olur? RB yazanı alabilir miyim? çünkü fiyatı uygun.

Bu arada ben araştırmalarım sonucu bu ürünü buldum ama ekranlı farklı tavsiye varsa değerlendiririm.

Teşekkürler.

Selam arkadaşlar,

9800 x3d ile sistem topluyorum. Thermalright Warframe Pro 360 soğutucu almayı düşünüyorum. Ekranlı olmasından dolayı fiyatı mantıklı geldi. Soğutma olarak da araştırdığım kadarıyla iyi performans gösteriyor.

Kafamı karıştıran bir şey var aynı soğutucunun sonunda "RB" ibaresi olan bir modeli daha var ve fiyatı daha uygun. RB ne anlama geliyor? Yapay zeka reverse blade fan olduğunu söyledi ama açıkçası pek inanamadım.

Kasam Asus A32 plus. Benim için hangisi uygun olur? RB yazanı alabilir miyim? çünkü fiyatı uygun.

Bu arada ben araştırmalarım sonucu bu ürünü buldum ama ekranlı farklı tavsiye varsa değerlendiririm.

Teşekkürler.
Ekranı o kadar işlevsel bir model değil.

Selam arkadaşlar,

Teşekkürler.
hocam ekranlı şartınız yoksa direkt liqmaxflo 360 tercih edin fiyatında rakipsiz ürün performansı çok başarılı

ben kullanıyorum süper cidden
bende aldım hocam 7800x3d li bir sistem toplayacağım yakında kasa olarak asus a21 plus soğutucu olarakta liqmaxflo 360 tercih ettim yavaş yavaş topluyorum

Warframe güzel soğutucu ama aynı performansı veren daha uygun fiyatlı ve aynı kalitede ürünler de var.

Evet benim de ilk seçeneğim buydu ama araştırdığım kadarıyla a32 plus kasada sığmama ihtimali varmış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam ekranlı şartınız yoksa direkt liqmaxflo 360 tercih edin fiyatında rakipsiz ürün performansı çok başarılı
Fiyat gerçekten çok iyi. Ses durumu nasıl sizce?

Warframe güzel soğutucu ama aynı performansı veren daha uygun fiyatlı ve aynı kalitede ürünler de var.
Önerilerinize açığım henüz almadım

Evet benim de ilk seçeneğim buydu ama araştırdığım kadarıyla a32 plus kasada sığmama ihtimali varmış.

ses yapmıyor hocam ses takıntınız varsa duyarsınız ama sıfır ses yani ben duymuyorum :D

Enermax liqmaxflo 360 ama kasa ölçüleri önemli. Normal soğutuculardan daha kalın bir cihaz

Şuanda sinerjide stoğu bitmiş ancak farklı sitelerden bir tık daha pahalıya bulunuyor ve gene de arkadaşların ve senin almak istediğin, önerdiğin sıvı soğutmalardan çok daha uyguna geliyor.
Ocypus L36 öneririm.
Kendim de kullanıyorum, radyatör kalınlığı ortalama bir sıvı soğutmaya göre bir tık daha kalın diyebilirim, Fanlar ise kasanın dibine girmeme rağmen sıfır ses ile çalışıyorlar (BIOS'tan Full speed'de olmalarına rağmen.) Fanların yanına gelip nefes alışverişimi çok rahat bir şekilde duyabiliyorum bu konuda harika iş çıkartıyorlar.
Oldukça kötü bir kasam var, Ryzen 5 5600 kullanıyorum, daha önce stok fan ile 95-96 derecenin aşşağısına düşmeyen işlemcim şuanda en baba yükte veya işlemci stres testinde bile 51'in üstünü görmedi.

Ek olarak aşağıda Ryzen 9 9900X soğutma performansını da görebilirsiniz. Birkaç derece bile olsa bu kadar uygun fiyatlı bir sıvı soğutucu kendi fiyatının 2-2.5 katı olan ve piyasanın en iyilerinden biri denilen Arctic markasının Freezer III 420'lik modelinden 4-5 derece daha iyi soğutuyor.

Eğer ekran zorunluluğunuz yok ise Ocypus L36 kesinlikle ilk tercihiniz olmalı. Kasanızın bu sıvı soğutucuya uygun olduğuna emin olunuz kâfi.

1787390873367.webp

Asus a32 plus kasa aldım. anakartım NZXT X870E modeli. Anakart üzerindeki heatsinklerden dolayı sığmama ihtimali varmış
Kasada üstte 140 mm'lik fan desteği yok gibi o yüzden sığmayabilir

Geri