5k 6k Civarı Monitör Önerisi

Efeaq

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5.500
Selamün aleyküm arkadaşlar, 5.500 TL bütçeyle 180 Hz, 200 Hz ya da 240 Hz değerlerinde bir monitör arıyorum. Monitörün IPS panele ve pivot özelliğe sahip olması önceliğimdir. Renk doygunluğu ve kontrastı iyi, güvenilir bir model önerebilecek var mıdır? Öğrenci olduğum için bütçem kısıtlı; en fazla 6.000 TL’ye zorlayabilirim ve peşin fiyatına 6 taksit imkânı sunan bir yerden almak istiyorum.

Bilgisayarımı önceden toplamıştım; ekran kartı ve monitör eksik kaldı. Sistemim şu şekilde: MSI PRO A620M-E, Ryzen 5 7600, MLD M700, Viper Venom 6000 MHz, MSI MAG 650W ve RX 590 (Sistemde önceden eski bilgisayarımdan kalma RX 550 vardı, idare etmesi için ikinci el temiz bir RX 590 bulup aldım). Sistemim DDR5 altyapısında; hem hikaye hem de FPS oyunları oynuyorum ancak FPS ağırlıklı takılıyorum.

Ek olarak, bu fiyat bandında pivot olmayan fakat kaliteli bir monitör varsa, yanına monitör stant/kolu ekleyip toplamda 5.000 - 6.000 TL civarına getirebileceğimiz seçeneklere de açığım. Şimdiden teşekkürler.
(önerilen monitörlerin kutusunda dp kablosu bulunmuyorsa dp kablosuda önerirseniz sevinirim)

Son düzenleme:
Aleykümselam. Çözünürlük belirtmemişsiniz o yüzden kendi kullandığım 2k monitörleri baz alarak yazacağım. 4-5 ay içinde iki monitörümüde yeniledim. İlk olarak rampage pivot modelini aldım 6500 tl ye ( Abdullah kardeşimize sevgiler buradan güzel bir indirim kampanyası eşliğinde bir youtube videosu çekmişti o sayede aldım. ) Fiyatı o denemde 9000 tl idi galiba neyse sonrada ikinci ve eski sisteme de daha da ucuz olan gamebooster markasının bir 2k modelini aldım. Şimdi herkes MSİ ASUS LG vs tarzında marka monitörler önerecektir benim önerilerim almış ve kullanmakta olduğum bu markalar olsun.

1-Rampage Glacier GL27R200Q 27 200Hz 1ms Fast IPS Qhd 2k Adaptivesync Rgb Pivot Beyaz Flat Oyuncu Monitörü 7980 tl

2-GameBooster GB-27F180QF 27" 180Hz Fast IPS 0.5ms Mprt 2k Qhd 2xhdmı+2xdp Rgb Flat Gaming Monitör 6000 tl

Şimdi 6000 tl bütçe var dediğiniz için Rampage yerine ben Gamebooster modeli hakkında birkaç şey yazayım. Öncelikle pivot değil. İçinden yanılmıyorsam dp kablosu çıkıyor ama bende kaliteli dp kablo olduğu için bakmadım bile içine kendi dp kablomu taktım geçtim. Renkler özellikle parlaklık vs çok iyi bazı monitörlerin ışığı vs zayıf olabiliyor bunda öyle bir sorun yok. 180hz. FreeSync ve G-Sync destekliyor. SRGB %99 2 hdmi 2 dp girişi var ölü piksel çıkmadığı için ben memnun kaldım artık şansıma mı bilemiyorum. Biraz ışık sızması var ama bu çok yoğun öyle büyük bulutlanma vs gibi değil karşısında durduğunuz baktığınız açıya göre değişiyor yok oluyor hatta. Tamamen siyah bir wallpaper açarsanız o zaman görülebiliyor günlük kullanımda oyun video kesinlikle görülmüyor. Lcd monitörlede zaten hemen hemen hepsinde maalesef arkadan ışıklandırma yüzünden görülen bir şey. Kullanım sırasında zaten kesinlikle görülebilen bir olay değil ışık sızması imkanı yok fark etmenin. Ölü piksel beni çok daha fazla rahatsız ediyor açıkçası. Eski LG ve Asus marka her ikisinde de ölü piksel vardı. Aklıma gelenler bu kadar sormak istediğimiz birşeyler olursa cevaplarım.

Aleykümselam. Çözünürlük belirtmemişsiniz o yüzden kendi kullandığım 2k monitörleri baz alarak yazacağım. 4-5 ay içinde iki monitörümüde yeniledim. İlk olarak rampage pivot modelini aldım 6500 tl ye ( Abdullah kardeşimize sevgiler buradan güzel bir indirim kampanyası eşliğinde bir youtube videosu çekmişti o sayede aldım. ) Fiyatı o denemde 9000 tl idi galiba neyse sonrada ikinci ve eski sisteme de daha da ucuz olan gamebooster markasının bir 2k modelini aldım. Şimdi herkes MSİ ASUS LG vs tarzında marka monitörler önerecektir benim önerilerim almış ve kullanmakta olduğum bu markalar olsun.

1-Rampage Glacier GL27R200Q 27 200Hz 1ms Fast IPS Qhd 2k Adaptivesync Rgb Pivot Beyaz Flat Oyuncu Monitörü 7980 tl

2-GameBooster GB-27F180QF 27" 180Hz Fast IPS 0.5ms Mprt 2k Qhd 2xhdmı+2xdp Rgb Flat Gaming Monitör 6000 tl

Şimdi 6000 tl bütçe var dediğiniz için Rampage yerine ben Gamebooster modeli hakkında birkaç şey yazayım. Öncelikle pivot değil. İçinden yanılmıyorsam dp kablosu çıkıyor ama bende kaliteli dp kablo olduğu için bakmadım bile içine kendi dp kablomu taktım geçtim. Renkler özellikle parlaklık vs çok iyi bazı monitörlerin ışığı vs zayıf olabiliyor bunda öyle bir sorun yok. 180hz. FreeSync ve G-Sync destekliyor. SRGB %99 2 hdmi 2 dp girişi var ölü piksel çıkmadığı için ben memnun kaldım artık şansıma mı bilemiyorum. Biraz ışık sızması var ama bu çok yoğun öyle büyük bulutlanma vs gibi değil karşısında durduğunuz baktığınız açıya göre değişiyor yok oluyor hatta. Tamamen siyah bir wallpaper açarsanız o zaman görülebiliyor günlük kullanımda oyun video kesinlikle görülmüyor. Lcd monitörlede zaten hemen hemen hepsinde maalesef arkadan ışıklandırma yüzünden görülen bir şey. Kullanım sırasında zaten kesinlikle görülebilen bir olay değil ışık sızması imkanı yok fark etmenin. Ölü piksel beni çok daha fazla rahatsız ediyor açıkçası. Eski LG ve Asus marka her ikisinde de ölü piksel vardı. Aklıma gelenler bu kadar sormak istediğimiz birşeyler olursa cevaplarım.
Aslında 2K bir monitör almak da aklımı çeliyor ancak bütçemi korumak ve aynı fiyata daha güvenilir bir markaya yönelmek için 1080p tercih etmeye karar verdim. Bir arkadaşım GameBooster markasının 240Hz bir modelini almıştı; fakat ciddi ghosting ve ışık sızması sorunları yaşadığı için ürünü iade etmek zorunda kaldı. Benzer sıkıntılarla uğraşmamak adına, bilindik ve rüştünü ispatlamış markaların 1080p modellerine bakıyorum.

Bu monitörde herhangi bir bilinen kronik sıkıntı var mı? Araştırdığıma göre ışık süzmesi gelen ürüne göre değişebiliyormuş, iade edebildiğim için o sorun değil. Eğer bilinen başka bir problemi yoksa satın alacağım. Monitörde ghosting durumu var mı ve kutu içeriğinden DisplayPort (DP) kablosu çıkıyor mu, yoksa ekstra kablo almam gerekir mi?

Hocam lcd ips panellerde çoğu firma fason üretim yaptırıyor . Bu gamebooster veya msi veya asus esasında aynı fabrikalardan aynı malzemelerden çıkıyor. Belli başlı firmalar sadece kendi fabrikalarında oled üretimine odaklanmış vaziyette. Işık sızması veya IPS glow dediğimiz sorunlar az çok hemen hemen hepsinde oluyor maalesef. En azına denk gelebilmek için defalarca iade yapmanız gerekebilir. Zaten günlük kullanımda simsiyah bir ekran açılıp bakılmayacaksa insan göremiyor bile sadece siyah wallpaper açıp bakacaksanız rahatsız eder bence tabi bu aşırı değilse. Gerçekten aşırı bir durum varsa iade edilebilir. Az oranda varsa rahatsız etmez rahatsız ediyorsa oled ekranlara yöneleceksiniz başka seçenek yok. Benim 2024 senesinde alıp iade ettiğim Lenovo ekran aşağıdaki gibiydi ama fotoğrafını çekince daha da abartı gösteriyor gece sensörlerini daha da açarak abartı çeker bu fotoğraftakinden daha az dı ama ben başka bir sebepten iade etmiştim. Panelde garip bir şekilde piksellerde arıza vardı.

Fason üretim ve Samsung monitör ile ilgili videonun linkini de aşağıda.

Ekler

• IMG_20240125_131406.webp
    IMG_20240125_131406.webp
    400 KB · Hit: 7
Son düzenleme:
Geri