Çözüldü✓ 7500f İslemci Sogumuyor

Reaksiyon skoru
0
M200 snowman 2 borulu kule tipi sogutucu var 2 tane 2000rpm fan var ama islemci full yükte kapatiyor kendini bi oyun oynarken 30 dk sonra falan kendini yeniden baslatiyor pc termal bakim yaptim hicbirsey degismedi normal mi bu en son islemciyi max %70 yuke sabitledim 65 dereceyi gecmiyor

4 bakır borulu 120mm fanlı bir model yeterli gelir hocam.

65 derecede kendini kapatması normal değil genelde 90 dereceye ayarlı olur biostan ayarını yapman lazım büyük ihtimal, cpu ayarlarından cpu over temp ayarlarını ararsan anakartına bağlı olarak bulursun.

65 derecede kendini kapatması normal değil genelde 90 dereceye ayarlı olur biostan ayarını yapman lazım büyük ihtimal, cpu ayarlarından cpu over temp ayarlarını ararsan anakartına bağlı olarak bulursun.
65 de kendini kapatmitor yukunu 70 yaptigim icin 65i gecmiyor normalde 80 90 a cikiyor 2 bakir boru yetmiyor herhalde

M200 snowman 2 borulu kule tipi sogutucu var 2 tane 2000rpm fan var ama islemci full yükte kapatiyor kendini bi oyun oynarken 30 dk sonra falan kendini yeniden baslatiyor pc termal bakim yaptim hicbirsey degismedi normal mi bu en son islemciyi max %70 yuke sabitledim 65 dereceyi gecmiyor
2 bakır borulu soğutucu yetmez. Minimum 4 borulu bir şey alıp sorunu çözebilirsin.

Ya montajda bir sıkıntı var ya da soğutucuda. Neyse ben her türlü farklı bir soğutucu almanızı öneririm.

Eğer kasanız mesh falan değilse de kasa değiştirmenizi öneririm. Bazen uygun diye ön tarafı cam saçma sapan kasalı sistemler satıyorlar. Öyle bir şeyse soğutucu da işe yaramaz.

Ayrıca BIOS ayarlarını sıfırlayın ve bağlantıda önerdiğim şekilde ayarları uygulayın, başka bir şey yapmayın.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 bakır borulu soğutucu yetmez. Minimum 4 borulu bir şey alıp sorunu çözebilirsin.
Aslında yetmesi lazım, ama büyük ihtimalle rastgele fason üretim bir marka ve boruları falan büyük ihtimalle tam olarak ızgara arasına ısıyı dağıtmıyor. Yani boyanmış saçma bir malzemeden bile olabilir. Veya tam olarak oturmuyor.

bendede 7500f var bf6'da 2.sezondan beri 15-20 dk sonra pc reset atıyor bf6 hariç hiç bir oyunda olmuyor bu

Düzgün soğutucu al reset atmaz. Havalar sıcak, kasanda iyi hava almıyorsa normal kapatması.

2 bakır boruyu bırak bende 4 bakır borulu var zor soğutuyom modlu asetto oynuyom 85lere spike atıyo 6 bakır borulu işini görür

bütçene göre 4 veya 6 bakır borulu alabilirsin.
Montajını sen yaptıysan ve kule tipini tam oturtamadıysan da ısınabilir

Geri