2k 27inc ve 4k 32inc OLED Monitor Önerisi

@Tayfunns hocam 35kya hangisini önerirsin 4k, 27-32 inç
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

woled 32 inç seçeneğin de var ama 39kydı galiba
32gx850a-b

bir de woledde burnin gibi panel kaynaklı sıkıntılar daha sık çıkıyor qdye kıyasla uzun vadede
ben 5080 olsa ileride ekran kartı yükselteceksem mo27u2 yükseltmeyeceksem 272up e16 alırdım galiba
4K, 2K olur. Böyle monitor için baktıkca içinden cıkamadım ips de öyle oldu şimdi de bu oled konusunda önerilerinizi bekliyorum yukarda önerdikleriniz içinde teşekkür ederim

4K, 2K olur. Böyle monitor için baktıkca içinden cıkamadım ips de öyle oldu şimdi de bu oled konusunda önerilerinizi bekliyorum yukarda önerdikleriniz içinde teşekkür ederim
mo27u2 eskiden 31-32k sayıyordu ama artık indirime girmez oldu
eski fiyatında olsa direkt onu önerirdim

mo27u2 eskiden 31-32k sayıyordu ama artık indirime girmez oldu
eski fiyatında olsa direkt onu önerirdim
Bir de günde 8-10 saat kullanım bu önerdiğin veya önerillebilecek ürünlerde sorun yaratır mı dikkat etmem gereken bir şey olur mu?

Bir de günde 8-10 saat kullanım bu önerdiğin veya önerillebilecek ürünlerde sorun yaratır mı dikkat etmem gereken bir şey olur mu?
4-5 saatte 1 kez pixel refresh yaparsın, ihtiyacın yokken parlaklığı kısarsın bir de diğer önlemler var görev çubuğu kapatmak arka planı siyah ya da hareketli yapmak gibi onları yaparsın
kısacası oled birazcık zahmetli ama değiyor karşılığına
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

pixel refresh 5-15 dk arası sürüyor

Statik ogelerde uzun süre bırakma birde bakımları eksik etme yeterli. Artık osd menüsünde görev çubuğu parlaklığı düşüren özellikte oluyor ama direk gizleyebilirsen daha makbule geçer.

2K 27, 4K 27 ve 4K 32 oled için senin önerin var mıdır @Tayfunns Bana ips konusunda çok yardımcı oldun bunda da yardım edebilirsen iyi olur

ben kullanıyorum. gen2 olan modelini AQDMGR diye geçiyor sonu. inanılmaz bir cihaz 5 ay oldu alalı ve müthiş gerçekten. 3 yıl garantili ve bu 3 yıllık garantiye birebir oled yanığı değişmide katmış asus. ben şiddetle öneririm bir çok oled monitörden sonra buna geçtim buna geçince rog ekosistemi kurdurttu valla o kadar iyi :D
gen1 ile arasında birtek panel farkı vardı sanırım. QD-OLED almam ben sevmem de. içeri güneş ışığı girince anında bozulma yapar + derin siyah renklerini woled kadar iyi veremez. o yüzden ben woledciyim.

2K 27, 4K 27 ve 4K 32 oled için senin önerin var mıdır @Tayfunns Bana ips konusunda çok yardımcı oldun bunda da yardım edebilirsen iyi olur
2k alacaksan bekle 2k 27'' Windows uyumlu RGB şerit düzenine sahip 5.nesil qd oled panel tanıtıldı bu gün. Trueblack600 ile geleceği söyleniyor. Ayrıca Penta tandem panel sayesinde woled ve qd oled panelleri etkileyen black crush büyük oranda çözüldü.

Bunun gelişmiş hali
17671.webp
17669.webp

Son düzenleme:
2k alacaksan bekle 2k 27'' Windows uyumlu RGB şerit düzenine sahip 5.nesil qd oled panel tanıtıldı bu gün. Trueblack600 ile geleceği söyleniyor. Ayrıca Penta tandem panel sayesinde woled ve qd oled panelleri etkileyen black crush büyük oranda çözüldü.

Bunun gelişmiş hali
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bunları takip edeceğim ama fiyatları tahmini ne olur benim oled için ayırabileceğim şimdilik 35 bin bu fiyatı geçer mi sence?

Bu monitorü beklerken KTC mini led alsam olur mu? Oled çıktığında mini led ikinci ekran yaparım masaüstünde veya farklı mini led önerin var mıdır?
4k normal alsan daha güzel olur çünkü hdr falan kullanmayacaksın

Geri