Uzun Yol Taktikleri Lazim

Yok gidişte gezme işine izin vermem gidip oraya yetiselim sağ salim dönüşte geze geze döneriz. Hatta kendim kullanirken muzik bile actirmam motorun sesini duymam lazim. 200km de bir şoför değişelim molalar 15-20 dk olsun diyorum ben. Yanımıza da bol bol yiyecek alırız. Birde ben oraya varınca şehiriçinden tedirginim. Şehirici insanlar çok gergin oluyor bilmediğim yerde park yeri bulma trafik cezası yeme konularından çekiniyorum.
Doğrudur, Bursa trafiği çok fena İstanbul’la yarışır.

Cuma günü malatyadan arabayla çıkıp bursaya gidecez. İki şoför olarak çıkacaz ben ve dayım. Dayımın tecrübesi var ama ben onun şoförlüğünü hem beğenmiyorum hem güvenmiyorum. Bende de tecrübe neredeyse hiç yok çok fazla araba kullanmadım ömrüm traktörde geçti. Ama araba kullandığım zamanda sorun çıkartmadan güvenli kullanıyorum. Trafik bilgimde en azindan trafiktekilerden daha iyi seviyede.

Ben sabah 6 da çıkalım yavas yavaş 90-100 ile akşam orada olalım diye planlıyorum. Ben birde daha önce otobüsle de hiç uzun yola çıkmadım. Nasıl bir plan yapmam lazim dayıma bırakmak istemiyorum süreci.
arac nedir

Arabanızın ne olduğuna bağlı olarak 100km/h çoğu yerde yavaş kalır limitler ne veriyorsa onunla gidin derim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cuma günü malatyadan arabayla çıkıp bursaya gidecez. İki şoför olarak çıkacaz ben ve dayım. Dayımın tecrübesi var ama ben onun şoförlüğünü hem beğenmiyorum hem güvenmiyorum. Bende de tecrübe neredeyse hiç yok çok fazla araba kullanmadım ömrüm traktörde geçti. Ama araba kullandığım zamanda sorun çıkartmadan güvenli kullanıyorum. Trafik bilgimde en azindan trafiktekilerden daha iyi seviyede.

Ben sabah 6 da çıkalım yavas yavaş 90-100 ile akşam orada olalım diye planlıyorum. Ben birde daha önce otobüsle de hiç uzun yola çıkmadım. Nasıl bir plan yapmam lazim dayıma bırakmak istemiyorum süreci.
Otobandan gitmeniz çok daha yararınıza olur hem yollar düzgün hem daha güvenli vs

Araba ile mi otobüsle mi gitcen ben anlamadım ki :)

Kendin araba kullanacaksan dayınla ortaklaşa kullanmam iyi bir seçenek. Uzun yolsa sağlıklı olan 4 saat ara ile dinlenmen olacaktır. Dinlenme yerlerinde bir çay falan için 20-30 dakika ara verebilir yada dayın ile yer değiştirebilirsiniz.

Virajlarda ve tek şerit çizgilerde sollama yapmayacağına zaten eminim ama genede yazmadın deme sonra :hoba:

Bide en önemli şeylerden biri yiyecek zulalamak. Malum artık yiyecek ve içeceklerin fiyatları çok fazla. Özellikle yol üstü yerler daha fazla fiyat verebiliyor. Annen sana akşamdan bol bol börek falan yapsın yolsa acıktıkça atıştırırsınız. Termos varsa bide çay koydnuz mu var ya keyfinize diyecek yok. Bak yazarken gözümde canlandı canım çekti (hem uzun yolu hemde börek çay falan)

Birde uzun yola giderken gideceğiniz yerlerin bir planını oluşturmak çok iyi oluyor. Gittiğin zaman nereleri gezerim ilk hangi noktalara giderim gibi bir plamlama.

Gelelim otobüs yolculuğuna. Ondanda yanına yine yeme içme zulanı götürürsün. Otobüsler 4-5 saat ara ile mola verir işte bunu bilmek önemli ona göre ihtiyacını giderirsin. Zaten molalar yarım saat sürüyor.

Şimdiden hayırlı yolculuklar Allah kazadan beladan korusun. 🤲
Bu yenimi moda oldu yapay zekadan cevap veriyonuz istesek kendimiz sorarız zaten

allah korusun ama senin özgeçmişine bakarak uzun yolda araba arızası geçirmemen mucize
Dayımla beraber olunca oranlar ikiye katlanıyor adam kavga etmiş kavgada kulağını ısırtmış. Dedim dayı köpekle mi kavga ettin ne bu hal yok diğer dayınla kavga ettik diyor. Kayseriye kadar ben sürerim sonrasında direksiyonu devreder gözümü kapatır uyurum son 1 ayda kotamı doldurdum artık daha fazla şey görmek istemiyorum

Dayımla beraber olunca oranlar ikiye katlanıyor adam kavga etmiş kavgada kulağını ısırtmış. Dedim dayı köpekle mi kavga ettin ne bu hal yok diğer dayınla kavga ettik diyor. Kayseriye kadar ben sürerim sonrasında direksiyonu devreder gözümü kapatır uyurum son 1 ayda kotamı doldurdum artık daha fazla şey görmek istemiyorum
Yol macerası S1 bölüm 1 geliyor heralde

Geri