🔥İndirim Acer Predator 14.5" Core Ultra 7 255h/Rtx5060/16gb/1tb SSD 76.499tl

Bu tabletle kıyaslamayacaksın. 20k'lık laptop ile kıyaslayacaksın diyecektim de öyle bir şey yok diyebiliriz. Oled ekranı olmadığı sürece 6 saat falan dayanamaz, 3-4 saatten fazla sürmesi için 5060'ı devre dışı bırakıp dahili gpu'ya geçmen lazım o zaman belki biraz daha gider.

Tablet ve laptop karşılaştırması saçma bir karşılaştırma falan değildir. İkisi de özünde aynı kitleye hitap ediyor. İnsanların hangisinin kendisi için vazgeçilmez özelliklere sahip olduğuna karar vermesi gerek sadece. Bir yandan da tablet daha ekonomik. Hatta belirli bir seviyeden sonra tabletler fazla ödediğin fiyat farkına yeterince yükseltme sunmuyor.
8-9 saat bile dayanan gaming laptoplar var. Kendi kullandığım 7735hs işlemcili asus tuf laptopum mühendislik uygulamalarında word excel gibi işlerde 7-8 saat dayanıyordu. Ezbere konuşmayın yani. Laptop ile tablet aynı amaca hizmet eden ve aynı işlevi görecek cihazlar değiller. Tablette yapacağın her şeyi laptopta hayli hayli yaparsın ama tam tersi kesinlikle mümkün değil. Elma ile armutu kıyaslamaya devam edin siz ne söylesek boş.

Eski lenovo thinkpad x serisi aklıma geldi iş için kullanıyordu kompakt güçlü bilgisayarlardı alt kısmına yedek şarj takılıyordu dock in station şeklinde . Bazı arkadaşlar 5060 laptop diyince sırf oyun için sanıyor ama iş dünyasında kompakt güçlü laptop ihtyacı olanda çok .

8-9 saat bile dayanan gaming laptoplar var. Kendi kullandığım 7735hs işlemcili asus tuf laptopum mühendislik uygulamalarında word excel gibi işlerde 7-8 saat dayanıyordu. Ezbere konuşmayın yani. Laptop ile tablet aynı amaca hizmet eden ve aynı işlevi görecek cihazlar değiller. Tablette yapacağın her şeyi laptopta hayli hayli yaparsın ama tam tersi kesinlikle mümkün değil. Elma ile armutu kıyaslamaya devam edin siz ne söylesek boş.
Nereye yapıyorsun her işi saçmalama ya. Gerçekten benim şu kadar param var tablet mi alsam laptop mu diye düşünen birinin bakış açısından bakar mısın?

Mesela bir laptopla nasıl çizim yapacaksın? Dokunmatik laptoplar desen 30-35k civarına DDR4 8GB ram'li laptoplar var dostum adam gibi DDR5 16GB ram'e sahip dokunmatik bir laptop almak istesen 45k civarında para vermem gerekiyor. Oyun falan unut, Windows 11 Pro ile AAA oyun oynatamaz bu civardaki işlemcilerin dahili grafik birimleri.

Emulasyon aracılığı ile PC, NSwitch ve öncesi bütün konsollar, PS1/2/3, Xbox original/360 emulasyonunda 8 gen 3 üzeri bir işlemci 13420h muadili bir işlemciden açık açık daha iyi performans verir. Gözünüzde büyütmeyin Allah aşkına laptop denen aletleri. Özellikle oyuncu laptopları verdiğin paraya değecek premium bir kullanıcı deneyimi sunmuyor.

Nereye yapıyorsun her işi saçmalama ya. Gerçekten benim şu kadar param var tablet mi alsam laptop mu diye düşünen birinin bakış açısından bakar mısın?

Mesela bir laptopla nasıl çizim yapacaksın? Dokunmatik laptoplar desen 30-35k civarına DDR4 8GB ram'li laptoplar var dostum adam gibi DDR5 16GB ram'e sahip dokunmatik bir laptop almak istesen 45k civarında para vermem gerekiyor. Oyun falan unut, Windows 11 Pro ile AAA oyun oynatamaz bu civardaki işlemcilerin dahili grafik birimleri.

Emulasyon aracılığı ile PC, NSwitch ve öncesi bütün konsollar, PS1/2/3, Xbox original/360 emulasyonunda 8 gen 3 üzeri bir işlemci 13420h muadili bir işlemciden açık açık daha iyi performans verir. Gözünüzde büyütmeyin Allah aşkına laptop denen aletleri. Özellikle oyuncu laptopları verdiğin paraya değecek premium bir kullanıcı deneyimi sunmuyor.
Tablette hangi mühendislik programını kullanabileceksin biraderim güldürmeyin ya hala yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. Tabletini al ne yapıyorsan yap. Gelmiş emülatörden bahsediyor allah akıl fikir versin ne diyeyim. Çizim için 10 bine bir tane tab s9 fe alır geçersin. Ya da bilgisayara takmak için 1500tl lik wacom çizim tableti alırsın. Adam cs go, valorant oynayacak diyelim tablette oynayabilecek mi? Ya da cyberpunk , starfield gibi ağır oyunlar oynayacak?

Tablette hangi mühendislik programını kullanabileceksin biraderim güldürmeyin ya hala yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. Tabletini al ne yapıyorsan yap. Gelmiş emülatörden bahsediyor allah akıl fikir versin ne diyeyim. Çizim için 10 bine bir tane tab s9 fe alır geçersin. Ya da bilgisayara takmak için 1500tl lik wacom çizim tableti alırsın. Adam cs go, valorant oynayacak diyelim tablette oynayabilecek mi? Ya da cyberpunk , starfield gibi ağır oyunlar oynayacak?
Mühendis (ırgat) adam laptop alır o zaman. İkisinin de mobil bilgisayarlar olduğunu ve farklı kullanıcı tiplerine hitap eden önünde aynı amaçlı cihazlar olduklarını anlamak bu kadar zor olamaz. Ayrıca Cp2077 de Starfield da oynarsın Frame Generation desteği var Adreno 700 serisi ve üzeri GPU kullanan işlemcilerde. Şahsen gerçekten ofis programlarına ve ya X86 mimarisi ile çalışan vazgeçilmez bir programa ihtiyacım olsa 20-30k'ya laptop alır kalanı ile kasa alırdım diye düşünüyorum. Yine saçma sapan oyuncu laptoplarına 70-80k vermezdim. Ama X86 mimarisine bağımlı olmayan biri neden laptop alsın ki?

Tablet kullanıyorum. Tabletteki office ile pc deki arasında dağlar kadar fark var. Olay sadece o da değil SolidWorks, AutoCAD, MATLAB, LtSpice, Proteus vb mühendislik programlarının neredeyse hiçbirini tablette açamazsınız. İlla detaylı mı yazalım yani komik olmayın. Dünyanın en saçma karşılaştırması. Şu yorumu yaparken aklınızdan ne geçiyor anlamıyorum.

Oyun oynamazsan bu laptopun şarjı 6 saatten daha fazla gider. Güncel core ultralar bataryada iyi dayanıyor.
Uzun yıllar hem tablet hem laptop kullanan biriyim ve şunu soyleyeyim eğer Microsoft üyeliği alırsan word, excell, slayt vb işlerinde tableti tepe tepe kullanırsın ben de isim olduğunda laptop yerine tableti tercih ediyorum çünkü çoğu laptoptan iyi ekranı var ve bence daha optimize çalışıyor
Profesyonel 3D tasarim işinde haklısın ama pedere aldigimiz 25k lik ofis bilgisayarı ile 20k lik yoga tab de webden 3D tasarım açtığımda tablet daha iyi performans sergiliyor 0 takılması var gidip 80k lik laptop ile kıyaslamak olmaz
Tablet kesinlikle laptobun yerini tutmaz ancak kendi artilari var yani Dr biyoloji adlı arkadaşın da haklı olduğu yerler var

Son düzenleme:
Uzun yıllar hem tablet hem laptop kullanan biriyim ve şunu soyleyeyim eğer Microsoft üyeliği alırsan word, excell, slayt vb işlerinde tableti tepe tepe kullanırsın ben de isim olduğunda laptop yerine tableti tercih ediyorum
Profesyonel 3D tasarim işinde haklısın ama pedere aldigimiz 25k lik ofis bilgisayarı ile 20k lik yoga tab de webden 3D tasarım açtığımda tablet daha iyi performans sergiliyor 0 takılması var gidip 80k lik laptop ile kıyaslamak olmaz
Dr biyoloji adlı arkadaşın da haklı olduğu yerler var
5060lı masaüstü bilgisayarların bile 40-50k olduğu bir dönemde laptop almak hiç de mantıksız değil. Bunu alacaksınız diye bir kaide de yok. 55k civarına da giriş seviye 5060lı laptoplar bulunuyor. Ayrıca tabletteki word ,excel aşırı basic seviyede. Kullandığım için biliyorum windowsun yerini asla tutmuyor.

5060lı masaüstü bilgisayarların bile 40-50k olduğu bir dönemde laptop almak hiç de mantıksız değil. Bunu alacaksınız diye bir kaide de yok. 55k civarına da giriş seviye 5060lı laptoplar bulunuyor. Ayrıca tabletteki word ,excel aşırı basic seviyede. Kullandığım için biliyorum windowsun yerini asla tutmuyor.
Dostum kaç kişi profesyonel word kullanmak için alıyor ben tüm islerimi görüyorum hatta bazı ek özellikleri bile var tek sorunu yıllık para almasi aşırı basic derken önemli hangi özellikler yok mesela söyler misin
Zaten yukarıdaki arkadaş da laptop yerini tutar demiyor 15-30k ya laptop almaktansa tablet almak daha mantıklı diyor gidip de 60-70k lik laptopla kıyaslamak saçma
Bana göre de yerini tutmaz ama profesyonel derecede kullanmiyorsa tablet de çoğu şeyde işini görür

Son düzenleme:
Dostum kaç kişi profesyonel word kullanmak için alıyor ben tüm islerimi görüyorum hatta bazı ek özellikleri bile var tek sorunu yıllık para almasi aşırı basic derken önemli hangi özellikler yok mesela söyler misin
Zaten yukarıdaki arkadaş da laptop yerini tutar demiyor 20k ya laptop almaktansa tablet almak daha mantıklı diyor gidip de 60k lik laptopla kıyaslamak saçma
Bana göre de yerini tutmaz ama profesyonel derecede kullanmiyorsa tablet de çoğu şeyde işini görür
En basitinden tabletteki wordde özel semboller, denklem ekleme sekmesi ve karmaşık tabloların hiçbiri yok. Dümdüz yazı yazarsın resim yapıştırırsın olay bundan ibaret. Benim için asla yeterli değil. Mühendislik okuyanlar ne dediğimi anlamıştır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

16 inch de çok büyük değil yinede sen bilirsin
tamam dostum bana core ultra işlemcili ve 5060lı asus rog , lenovo legion bul bu fiyata ama ekran boyutu önemli değil.

şu laptopta 5060 olsaydı direkt bunu alır geçerdim. geçende bunu 62ye vermişlerdi yine aynı muhabbet döndü.
Aynen öyle o konuda da benzer muhabbet dönmüştü. Başka bir forumda şu muhabbet dönse millet ağzını bırakır başka yerleriyle güler. Bu forumda hiç şaşırmıyorum.

En basitinden tabletteki wordde özel semboller, denklem ekleme sekmesi ve karmaşık tabloların hiçbiri yok. Dümdüz yazı yazarsın resim yapıştırırsın olay bundan ibaret. Benim için asla yeterli değil. Mühendislik okuyanlar ne dediğimi anlamıştır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tamam dostum bana core ultra işlemcili ve 5060lı asus rog , lenovo legion bul bu fiyata ama ekran boyutu önemli değil.
acer ile asus ve lenovoyu aynı kalitede mi görüyorsun

Geri