Herhangi Bir Uygulama Açtığımda Bilgisayar Kapanıyor

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarı alalı 1 ay oldu. Şöyle bir sorunum var. Bilgisayarı açıyorum sonrasında herhangi bir uygulamayı açmaya çalıştığımda (google, valorant gibi her uygulamada olabiliyor) geri kendisini kapatıyor. Kapandığında fanlar duruyor ama ışıkları sönmüyor. Normalde tamamen kapalıyken ışıkları sönüyor. Sık sık yaşıyorum bu durumu. Yalnızca bilgisayarı ilk açtığım sıralarda oluyor. Örneğin bugün ilk açtığımda 3 kere bir uygulama açmaya çalışırken kapandı. Sonrasında düzeldi bir daha kapanmadı ama bu durum çok canımı sıkıyor. Problem ne olabilir veya nasıl çözebilirim, ne yapmam gerekiyor yardımınıza ihtiyacım var.

Sistem Özelliklerim ;
İşlemci : 1 x AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66737)
Anakart :1 x Gigabyte B650M S2H AMD Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart (66147)
Ekran Kartı : 1 x Gigabyte GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G GV-N5070WF3OC-12GD GDDR7 192Bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (80131)
Bellek :1 x Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) (74876)
SSD : 1 x Lexar NM610PRO 1TB Gen3x4 3300/2600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD (LNM610P001T-RNNNG) (72600)
Kasa : 1 x GamePower Warcry TopGlass 750W 4xARGB Temperli Cam ATX Beyaz Gaming (Oyuncu) Kasa (82719)
İşlemci Soğutucu : 1 x Segotep BeVere 240 ARGB Beyaz Sıvı İşlemci Soğutucusu (AM5 ve LGA1700 Uyumlu) (75486)

Bu sıkıntı yaşandığında Windows olay görüntüleyiciye log düşüyordur oradan ilk tespit yapılabilir.

Açtığınızda menüde zaten sekmeleri göreceksiniz sistem kısmındaki ünlem işaretli hataların üzerini tıklayın açıklamayı paylaşın daha somut bir cevap alabilirsiniz.

böyle hatalar görünüyor hangisine bakmalıyım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En çok görünen hataları yazayım
1 - Denetim olayları aktarım tarafından bırakıldı. 0
2 - 18:10:18, ‎8.‎09.‎2026 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.
3 - luafv hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı:
Sürücünün yüklenmesi engellendi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-09-08 211707.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-08 211707.webp
    204.1 KB · Hit: 4
böyle hatalar görünüyor hangisine bakmalıyım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En çok görünen hataları yazayım
1 - Denetim olayları aktarım tarafından bırakıldı. 0
2 - 18:10:18, ‎8.‎09.‎2026 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.
3 - luafv hizmeti şu hata nedeniyle başlatılamadı:
Sürücünün yüklenmesi engellendi
Karnel power yazan yere tıklayıp altta aciklamasinda yazana bak anlamazsan ai ye kopyala yapıştır yap yardımcı olamazsa redditte sorunu çözen illaki olmuştur anahtar kelime şeklinde aratıp bakabilirsin.

Karnel power yazan yere tıklayıp altta aciklamasinda yazana bak anlamazsan ai ye kopyala yapıştır yap yardımcı olamazsa redditte sorunu çözen illaki olmuştur anahtar kelime şeklinde aratıp bakabilirsin.
Oradada şu yazıyor. İnternette yardımcı kaynak bulamadım. Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Oradada şu yazıyor. İnternette yardımcı kaynak bulamadım. Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Bu konuya bi göz at psu idle ayarı ile çözenler olmuş

Geri