Crimson Desert Grafikler Pikselli ve Çok Kötü Gözüküyor

yago914

80+
Reaksiyon skoru
35
rx 9060xt 16gb ryzen 5 7500f 16gb ddr5 ram sistemim var. oyunun ayarlarını ne yaparsam yapayım oyun çok kötü gözüküyor. kötüden kastım çok keskin ve pikselli gibi gözüküyor. oyuna uzun süre bakamıyorum bile

Bir oyuna başlayınca ilk yaptığım şey reddit'de ya da youtube'da bu tarz işlere gönül vermiş kişilerin paylaştığı ayarları bir araştırırım. Bu insanlar low ile high arasında elle tutulur bir kalite farkı olmayan ancak performansı ciddi etkileyen en optimum ayarları sunarlar. Onu uygularım.

Ardından, FPS'im şayet 80-90 karenin üstündüyse frame gen/fluid motion'ı kapatırım.

Kendi göz zevkime göre FSR değil mümkünse XeSS kullanırım.

Bunları adım adım uygularsanız; bir sorun kalmayacaktır.

Piksel piksel ise bir ihtimal render scaling'iniz düşük olabilir. Ancak üstte bahsettiğim ayar araştırmasını uygularken bunu zaten farkedersiniz.

SS falan at da bakalım kanka nasıl yani pikselli anlamadım. Oyun ilk çıktığı gün ben oynarken dlss 4.5 m preset e alınca duvarlarda merdivenlerde vs karıncalanma oluyordu ama amd tarafında o hangi ayara denk geliyor bilmiyorum bir de üzerinden kaç ay geçti bir sürü güncelleme hotfix geldi oyuna.

Bir oyuna başlayınca ilk yaptığım şey reddit'de ya da youtube'da bu tarz işlere gönül vermiş kişilerin paylaştığı ayarları bir araştırırım. Bu insanlar low ile high arasında elle tutulur bir kalite farkı olmayan ancak performansı ciddi etkileyen en optimum ayarları sunarlar. Onu uygularım.

Ardından, FPS'im şayet 80-90 karenin üstündüyse frame gen/fluid motion'ı kapatırım.

Kendi göz zevkime göre FSR değil mümkünse XeSS kullanırım.

Bunları adım adım uygularsanız; bir sorun kalmayacaktır.

Piksel piksel ise bir ihtimal render scaling'iniz düşük olabilir. Ancak üstte bahsettiğim ayar araştırmasını uygularken bunu zaten farkedersiniz.
hocam her türlü araştırmayı yaptım buraya yazmadan önce fakat amd tarafında çok fazla bir bilgiye ulaşamadım. fsr nin her türlü ayarını bütün grafik ayarlarıyla denedim kapatıpta denedim fakat oyunun grafikleri gözüme hiç güzel gelmiyor sinematik modda da oynasam en düşükte de oynasam oyunda bir problem var gibi gözüküyor ışıklandırmalar vs her şeyde sıkıntı var
SS falan at da bakalım kanka nasıl yani pikselli anlamadım. Oyun ilk çıktığı gün ben oynarken dlss 4.5 m preset e alınca duvarlarda merdivenlerde vs karıncalanma oluyordu ama amd tarafında o hangi ayara denk geliyor bilmiyorum bir de üzerinden kaç ay geçti bir sürü güncelleme hotfix geldi oyuna.
evde değilim hocam gelince atıcam

rx 9060xt 16gb ryzen 5 7500f 16gb ddr5 ram sistemim var. oyunun ayarlarını ne yaparsam yapayım oyun çok kötü gözüküyor. kötüden kastım çok keskin ve pikselli gibi gözüküyor. oyuna uzun süre bakamıyorum bile
bunun sebebi oyunun sana anti aliasing ayarı sunmaması oyuna direk kendileri dahil etmesi. Fakat model quality low'a çek büyük ölçüde düzelir. Ayrıca daha da düzeltmek istersen şu videoda modla düzeltmişler
deneyebilirsin.

her şeyi denedim fakat oyun hala çok kötü gözüküyor

oyunu ilk kurduğumda bana da kötü gelmişti sonra ilginç bir şekilde çözünürlük ayarının sapıtmış olduğunu fark etmiştim. çözünürlüğü kontrol ettiniz mi? uzun zamandır ilk defa ekranın kendi çözünürlüğü yerine başka çözünürlükle oyun açılmıştı.

ayrıca path tracing açmadan diğer ayarlar yüksek, fsr açmasanız dahi oyunun güzel çalışması lazım 9060 xt ile.

Ss atarsan bakabiliriz belki normaldir sana kötü geliyordur görmeden bir şey denemez
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

görüntüyü ve ayarları yolladım

ön ayarları yükseğe alıp fsr yi kapattım ve oyun böyle gözüküyor.

bana mı çok kötü geliyor grafikler

görüntüyü ve ayarları yolladım

ön ayarları yükseğe alıp fsr yi kapattım ve oyun böyle gözüküyor.

bana mı çok kötü geliyor grafikler
VSR açıp sanal olarak çözünürlüğü 2k yapar mısın?

Görüntüyü öyle kontrol edelim bir de fps düşer baya muhtemelen ama kontrol etmek için sadece.

VSR açıp sanal olarak çözünürlüğü 2k yapar mısın?

Görüntüyü öyle kontrol edelim bir de fps düşer baya muhtemelen ama kontrol etmek için sadece.
ayarlar > ekran > sanal süper çözünürlük

vsr açınca görüntü güzel oldu fakat oyun 60 fps olmasına rağmen takılıyodu. fsr kalite modunda yüksek ayarlarda oynuyorum oyun şuan için gözüme eh işte gözüküyor böyle idare edicem sanırım

vsr açınca görüntü güzel oldu fakat oyun 60 fps olmasına rağmen takılıyodu. fsr kalite modunda yüksek ayarlarda oynuyorum oyun şuan için gözüme eh işte gözüküyor böyle idare edicem sanırım
Takılır ağır bir oyun her şeyi kökleyince 2k da optimize ayarlar ile 60 taban fpsye bir şekilde getirip kare oluşturma açın 1080p de sorunları var o oyunun ağaçlar ve diğer şeyler kumlu pikselli oluyor native 2k monitör edinmenizi öneririm konudan bağımsız.

Takılır ağır bir oyun her şeyi kökleyince 2k da optimize ayarlar ile 60 taban fpsye bir şekilde getirip kare oluşturma açın 1080p de sorunları var o oyunun ağaçlar ve diğer şeyler kumlu pikselli oluyor native 2k monitör edinmenizi öneririm konudan bağımsız.
Monitörün de umarım 60hz değildir

Monitörün de umarım 60hz değildir
240hz rekabetçi oyunda oynadığım için bunu aldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,240,366
Üyeler
203,135
Son üye
kurfat0