Çözüldü✓ Ryzen 7 9700x Sıcaklıklar Normal mi?

Reaksiyon skoru
123
Merhaba, çok fazla anlamasam da forumlardan ve videolardan gördüğüm kadarıyla işlemcimd Curve Optimizer'i aktif ettim. -20 olarak kullanıyorum curve optimize sign negative..

gigabyte aorus waterforce ıı 360 kullanıyorum yani bana değerler çok geldi gibi mx4 termal macun kullanıyorum yapmam gereken bir şey varmı soğutmayla ilgili.

105 w modu açık.
Desktop Screenshot 2026.09.12 - 00.55.05.19.webp

Ortalama ve min sicaklik degerlerimiz ayni max sicaklik bende 80 civari ben 95w kullaniyorum daha dusuk de olabilir sicaklik artinca sapitiyor bende. Hangi sogutucuyu kullaniyorsun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tam okumadan cevap vermisik yine o sogutucuya bu degerler fazla gibi ya bilemedim

Birde ben sogutucumdan cikan macunu kullaniyorum yakin zamanda mx7 ile degistirecegim

Ortalama ve min sicaklik degerlerimiz ayni max sicaklik bende 80 civari ben 95w kullaniyorum daha dusuk de olabilir sicaklik artinca sapitiyor bende. Hangi sogutucuyu kullaniyorsun?
gigabyte aorus waterforce ıı 360 kullanıyorum, boşta 52 50 derece arası çalışıyor bağlantıları her şeyi doğru biostan cpu fan ayarını pvm'e getirdim autodaydı bazen anlık işlemci 65 dereceye çıkıp iniyor hiç bir şey yapmazken bile. occt testinde 5 dakikalık testte yaptım ama sonuç aynı oldugu icin tekrar 5 dakika yapmayım dedim. acaba mx4 bu termal macun için yeterli mi yoksa başka bir macun mu alayım bilemedim. oyundayken bazen %30 40 kullanımla 75 80 dereceyi görüyor valorant,cs go gibi oyunlarda.

h
gigabyte aorus waterforce ıı 360 kullanıyorum, boşta 52 50 derece arası çalışıyor bağlantıları her şeyi doğru biostan cpu fan ayarını pvm'e getirdim autodaydı bazen anlık işlemci 65 dereceye çıkıp iniyor hiç bir şey yapmazken bile. occt testinde 5 dakikalık testte yaptım ama sonuç aynı oldugu icin tekrar 5 dakika yapmayım dedim. acaba mx4 bu termal macun için yeterli mi yoksa başka bir macun mu alayım bilemedim. oyundayken bazen %30 40 kullanımla 75 80 dereceyi görüyor valorant,cs go gibi oyunlarda.
hatta bu sıcaklıklar için sırf 1 aylık sıvı soğutucumu söküp servispointe götürdüm 2 gün test ettiler ısıların gayet normal olduğunu söyledi

Bu islemciyi o derece bi yuk altinda bu sicakliklarda kullanmak bence normal. Yerinde olsam w degerini kisardim daha serin stabil sekilde oynardim ki öyle yapiyorum.

Bu islemciyi o derece bi yuk altinda bu sicakliklarda kullanmak bence normal. Yerinde olsam w degerini kisardim daha serin stabil sekilde oynardim ki öyle yapiyorum.
watı nasıl kısıcağız bilmiyorum hiç anlamıyorum hocam öyle söyliyim

watı nasıl kısıcağız bilmiyorum hiç anlamıyorum hocam öyle söyliyim
Msi anakart icin nebi akgun videosunu izlemistim islemci ayarlarinda biryerde vardi tam hatirlamiyorum curve optimizer ayar videosunu izle muhtemelen o video icerisinde.

Msi anakart icin nebi akgun videosunu izlemistim islemci ayarlarinda biryerde vardi tam hatirlamiyorum curve optimizer ayar videosunu izle muhtemelen o video icerisinde.
curve optimizeri yaptım -20 olarak

fanlarda bu şekilde 7 reverse fan diye geçiyor. sıvı soğutucunun fanlarındaki markalarda bana bakıyor

Ekler

• IMG_2668.webp
    IMG_2668.webp
    1.8 MB · Hit: 51
curve optimizeri yaptım -20 olarak

fanlarda bu şekilde 7 reverse fan diye geçiyor. sıvı soğutucunun fanlarındaki markalarda bana bakıyor
Egzoz fan da mi reverse? Onun duz olmasi daha iyi olur.

Occt testinde normal 135w cekiyor.

Oyundaki sonuçları da atiniz

boştaki değeri de attım cpu sıcaklığına en alttan sağdan bakabilirsin bazen yüzde 30 kullanımda 75 80 i görüyor

Ekler

• IMG_2670.webp
    IMG_2670.webp
    133.7 KB · Hit: 33
  • IMG_2671.webp
    IMG_2671.webp
    68.5 KB · Hit: 37
  • IMG_2674.webp
    IMG_2674.webp
    95.6 KB · Hit: 35
  • IMG_2673.webp
    IMG_2673.webp
    92.3 KB · Hit: 30
  • IMG_2672.webp
    IMG_2672.webp
    120 KB · Hit: 35
Bak şimdi işler karışır

9700x hem daha serin calisan bir model ayrica soğutucu da kaliteli duruyor montajda sorun olmasin ? Sogutucu yeni ise jelatinini falan unutmus olabilirsiniz

hocam her şey doğru termal macun mx4 kullanıyorum. sırf bu ısıdan dolayı 1 ayı dolmamış soğutucumu servise gönderdim ve bana bu cevabı verdiler. normal dendi . kafam karışık hocam ne yapsam bilmiyorum

Bak şimdi işler karışır

9700x hem daha serin calisan bir model ayrica soğutucu da kaliteli duruyor montajda sorun olmasin ? Sogutucu yeni ise jelatinini falan unutmus olabilirsiniz

Thermal Grizzly - Kryonaut sipariş ettim bakalım belki ufak ısılarda değişiklik olur mx4 uygun olmadı o zaman buna :/

Ekler

• IMG_2677.webp
    IMG_2677.webp
    120.5 KB · Hit: 18
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,454
Üyeler
203,839