Yardım Msi B650m Gaming Wıfı Değiştirmeli Miyim?

eses014

80+
Reaksiyon skoru
1
Ürün Linki = https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-WIFI

Arkadaşlar Zamanında R7 7800x3d İle Bundle olarak almıştım. :
Sizce nasıl bir anakart iş görür mü ben ısınıyor gibi hissettim 2 ram yuvası olması vesaire kafamı karıştırdı. Ya da Sıcaklığı Yapan Ekran Kartım mı ? Kafam Çok Karışık

İşlemci = Ryzen 7 7800x3D
Anakart = Msi B650M Gaming Wifi Ürün Linki = https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-WIFI
RAM = Klevv 30CL 6000Mhz 16x2 32GB RGB RAM
SSD = 256GB Sata Kullanıyorum. (M2 Geçmek İstedim ANCAK ANAKARTTA EKRAN KARTIYLA M2 YUVASI ÇOK YAKIN SICAKLIKTAN MI ANLAMIYORUM TÜM SİSTEM KİTLENİYORDU CS OYNARKEN)
Ekran Kartı = 3 Fanlı MSI Ventus RTX 3080 10GB (2. EL ALMIŞTIM 3-4 SENEDİR KULLANIYORUM. 350W ÇEKİYOR SİSTEMİ ISINDIRIYOR HERHALDE 80 DERECELERİ GÖRÜYOR TESTLERDE BAKIMI YAPILDI)
İşlemci Soğutucu = CORSAIR H100i 240MM SIVI SOĞUTMA KULLANIYORUM.
Kasa = COOLER MASTER ELİTE 600 MODELİ
PSU OLARAK = 850W 80+ GOLD (KASAYLA BUNDLEDI)
Fan olarak kasada = 6x hava giriş - 1x hava çıkış - 2x sıvı soğutma fanı var.

Cs oynarken sistem anlamsız ısınıyor ya da bana öyle geliyor ancak oda ısınıyor. Bu sistemde Sizce neyi değiştirmeliyim sıcaklık sorununu çözmek için aranızda bu belirttiğim parçaları kullanan var mı acaba ?

CS de ne kadar ısınıyor mesela ? Sıcaklıktan rahatsız olanların yapacağı ilk şey mesh/air kasa almak akvaryum kasa görüntüsü iyi ama durum bu min +5 derece fark eder modelden modele +10 a yolu olur.

CS de ne kadar ısınıyor mesela ? Sıcaklıktan rahatsız olanların yapacağı ilk şey mesh/air kasa almak akvaryum kasa görüntüsü iyi ama durum bu min +5 derece fark eder modelden modele +10 a yolu olur.
80 dereceyi görüyor ekran kartı sonrada kitleniyor :(

Dostum senin kasanın termal bakım zamanı gelmiş büyük ihtimalle.

Ekran kartının bakımı yapıldı demişsin ama 80 dereceyi görüyorsa bir yanlışlık yapılmış demektir. Yanlış boyutlarda termal ped kullanıldıysa envai çeşit soruna yol açar

Dostum senin kasanın termal bakım zamanı gelmiş büyük ihtimalle.

Ekran kartının bakımı yapıldı demişsin ama 80 dereceyi görüyorsa bir yanlışlık yapılmış demektir. Yanlış boyutlarda termal ped kullanıldıysa envai çeşit soruna yol açar
WhatsApp Image 2026-09-06 at 21.11.31.webp

Yani Derece Bazlı Şu Şekildeyiz :)

Vram/hotspot 100 dereceyi geçmiş sen termal bakımlarını yenile ve kasayı mesh/air yap sistemi görüntü için bu kadar zorlamaya gerek yok gerçi kışa giriyoruz belki bir çıtır rahatlar ama akvaryum kasa seni zorluyor gibi bütçe yoksa da bir tarafını aç kasanın

Ürün Linki = https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-WIFI

Arkadaşlar Zamanında R7 7800x3d İle Bundle olarak almıştım. :
Sizce nasıl bir anakart iş görür mü ben ısınıyor gibi hissettim 2 ram yuvası olması vesaire kafamı karıştırdı. Ya da Sıcaklığı Yapan Ekran Kartım mı ? Kafam Çok Karışık

İşlemci = Ryzen 7 7800x3D
Anakart = Msi B650M Gaming Wifi Ürün Linki = https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-WIFI
RAM = Klevv 30CL 6000Mhz 16x2 32GB RGB RAM
SSD = 256GB Sata Kullanıyorum. (M2 Geçmek İstedim ANCAK ANAKARTTA EKRAN KARTIYLA M2 YUVASI ÇOK YAKIN SICAKLIKTAN MI ANLAMIYORUM TÜM SİSTEM KİTLENİYORDU CS OYNARKEN)
Ekran Kartı = 3 Fanlı MSI Ventus RTX 3080 10GB (2. EL ALMIŞTIM 3-4 SENEDİR KULLANIYORUM. 350W ÇEKİYOR SİSTEMİ ISINDIRIYOR HERHALDE 80 DERECELERİ GÖRÜYOR TESTLERDE BAKIMI YAPILDI)
İşlemci Soğutucu = CORSAIR H100i 240MM SIVI SOĞUTMA KULLANIYORUM.
Kasa = COOLER MASTER ELİTE 600 MODELİ
PSU OLARAK = 850W 80+ GOLD (KASAYLA BUNDLEDI)
Fan olarak kasada = 6x hava giriş - 1x hava çıkış - 2x sıvı soğutma fanı var.

Cs oynarken sistem anlamsız ısınıyor ya da bana öyle geliyor ancak oda ısınıyor. Bu sistemde Sizce neyi değiştirmeliyim sıcaklık sorununu çözmek için aranızda bu belirttiğim parçaları kullanan var mı acaba ?
anakart işlemci için yeterli diye biliyorum gemini 9 faz dedi işlemci için ayrılan 5 fazmış çok az değil mi bana mı öyle geldi

Ekran kartı sıcaklığı yüzünden kilitleniyordur ama işlemci kaç dereceye çıkıyor onu yazmamışsın. İşlemci sıcaklığı normalse ekran kartına bakım yaptır. Temizleyip kaliteli termal ped koysunlar büyük fark yaratır. Kasanı falan değiştirmene gerek yok boşuna masraf yapma. Anakart da ekran kartının ekstra ısınmasına sebep olmaz yani onu da değiştirmene gerek yok. İşlemci sıcaklıklarını da takip etmen gerek. Belki işlemci de aşırı ısınıyor mesela.

Ekran kartı çok ısındığından ısınıyor sistem. Anakartın ısınmasıyla ilgili bir durum yoktur. Msi iyi marka olsa da ventus serisi düşük seridir.

3/4 sene uzun süre muhtemelen termal macun ve pad bakımı yapılmadığından çok ısınıyor. Onu yap veya yaptır . Kasa yerdemi masada mı masada olması daha iyi olur hava alma konusunda.

Anakarttan boşuna şüphelenmene gerek yok anakart orda ısıya en az etki eden parçalardan.

İşlemci Sıcaklığım 60-65 Derece Arası İşlemcimde Herhangi bir sorun yok ancak ekran kartının durumu vahim .s
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu ekran kartından 5060 8GB a geçsem çok sorun olur mu benim için cs oynuyorum sadece

Geri