Ryzen 7 9800x3d Yükte 160w Çekip 85 Dereceyi Görüyor.

Efe D.

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
348
Bugün güzelce macunu sürdüm ve sonuç baya şaşırttı. Normalde 160w çekerken 93-95 derece görüyordum. Sizce değerler nasıl?

Bugün güzelce macunu sürdüm ve sonuç baya şaşırttı. Normalde 160w çekerken 93-95 derece görüyordum. Sizce değerler nasıl?
bence yüksek macun ne kasa nasıl

Normal hocam benimki de bu şekilde davranıyor
Hocam yeninden macun sürerken gördüm bu X şeklinde sürmek çok efektif değil bence. Adam akıllı yaymak lazım. Ben önce yaydım küçük spatula ile sonra ufak birkaç nokta bıraktım bazı yerlere öyle eşit sıktım her iki tarafı on numara oldu.

Ryzen 7 9850x3d ile Thermalright peerless assassin 120 SE kule tipi soğutucu kullanıyorum
5 Dakikalık Extreme mod'daki OCCT testimin sonucu böyle, kapattığım an testi 55 dereceye düştü.

Edit: ARCTIC MX-7 termal macun sürdüm, X yaptım her boşluğa bir nokta koydum.

1790077186310.webp

İşlemciyi bir açtım hocam sanki 1 yıldır termal macun yenilenmiyormuş gibi üzerinde termal macun kalmamış düzgün. Şimdi oldu muhtemeln.
Ryzen 7 9850x3d ile Thermalright peerless assassin 120 SE kule tipi soğutucu kullanıyorum
5 Dakikalık Extreme mod'daki OCCT testimin sonucu böyle, kapattığım an testi 55 dereceye düştü.

Alıntıyı görüntüle
Bende boşta 50 derece geziyor hocam. Bu arada sanki tam güç çekememiş gibi işlemci. Bende 160w çekiyor sizde neden 127w çekiyor.

İşlemciyi bir açtım hocam sanki 1 yıldır termal macun yenilenmiyormuş gibi üzerinde termal macun kalmamış düzgün. Şimdi oldu muhtemeln.

Bende boşta 50 derece geziyor hocam. Bu arada sanki tam güç çekememiş gibi işlemci. Bende 160w çekiyor sizde neden 127w çekiyor.
BIOS ayarlarımla alakalı olabilir çünkü 5070MHz nin üstüne çıkmamış, ama yine de kule tipi soğutucu için gayet makul diye yorumladım ben.

Hayırlı olsun yine bir şeyler deniyorsun sonuçlar çok iyi bu arada, arkadaşında BIOS ayarlarından dolayı olabilir.

Hayırlı olsun yine bir şeyler deniyorsun sonuçlar çok iyi bu arada, arkadaşında BIOS ayarlarından dolayı olabilir.
Hocam şüpheleniyordum zaten doğru çıktı şüphelerim. Açtım baktım sanki termal macun yok gibi. Aldım spatulayı biraz bastıra bastıra dağıtım sonra ufak noktalar bıraktım ve elit olarak sıktım vidaları. On numara oldu gerçekten. Açılırken bağırma sorunu ortadan kalktı. Birde ssd sıcak çalışıyordu kasadan dolayı bugün thermalright ssd soğutucu aldım bloku ve fanı var. Gerçekten çok güzel soğutuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,284
Üyeler
203,773
Son üye
hasanakdemr
Geri