İnanmadan İnanamak İstiyorum?

macelian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
330
Ben görüp görebileceğiniz en inançsız biriyim yani dinle falan işim olmaz hep kurmaca geliyor ama o kadar boşlukta hissediyorsun ki bazen inanmasanda inanasın geliyor yalnız hissetmekten kurtarıyor var mı böyle hisseden

Ben inançlı biriyim Elhamdülillah ve arada hani şeytan bir dürter fitne sokar ya beynimize he aklıma çok nadir olsada geliyor eğer bir yaratıcı yoksa bize ne olacak ölümden sonra hayat yoksa biz napıyoruz bu lanet olası iğrenç sistemde ökene kadar vakit geciriyoruz yani eger ölümden sonra hayat yoksa yaşam rünyadaki en degerli şeydir ee peki biz bu yaşamımızı neden tadını çıkarmak yerine bu pislik sistemde çürütüyoruz zaten ölümden sonra boşlukta olacaksak neden boş bir hayat sürüyoruz ?

Diye düşünüyorum ve dedigin gibi aşırı korkunç bir his şahsen sadece 1 hakkın var ve bu 1 hakkında boş beleş seyler üzerinde çöp etme düşüncesi şahsen en korkunç hislerden biri

Boşlukta hissetmemek için kendimi en son 6-7 sene önce falan kandırmıştım. Şimdi kütüphanemi ateşe versem bile o kadar geriye gidemem. Ama seni rahatlatacaksa kendi kurguladığın bir yaratıcıya inanabilirsin. İnanan herkes de aynı şeyi yapıyor zaten.

He ama tabi ben Allah’a inanıyorum cünkü gözüm kulağım aklım var şükürler olsun ki eğer inancım zayıflarsa sadece boş bir alanda kafamı yukarı çeviriyorum ve gok yuzunun ne kadar buyuk ve muhteşem olduguna bukutların sekilleirne dag gibi buyuk olmasına ragmen havada suzulmesine mukemmel bir manzarası olmasına vs. Bakıyorum işte varsa denize o denizdeki dalgalara vs. Bakıyorum ve o zaman kendi kendime bunlar oyle sıradan olamaz bu kadar guzel ve en onemlisi “güç gerektiren” bir şeyin olması için bir yaratıcı olmalı diye “bir his” kaplıyor kalbimi ve zihnimi ve tekrar inancım gücleniyor

Yani belki sende etrafına bakarsan ama ozellikle imkanin varsa insanlardan uzakta yapılardan uzakta sadece dogal guzelliklerin odugu bir yerde etrafa bak belki o güç lazım bunlar için hissi seninde kalbimi doldurur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

He şunuda söyliyeyim bence bunu hissetmen en azından boş beleş bir inançsız olmadıgını gösteriyor malesef inançsız olan insanlar çok buyuk kısmı (turkiyede) gercekten tanrıya inanmadıgı için degil inancı zaten umursamarıgı ve tv deki sosyal medyadaki boş beleş tiplerin dusuncelerini benimseyip inançsız oluyor gozlemledigim kadaroyla bu yuzden boyle boşlukta hissetme hissiyatını yaşamıyorlar çünkü unursamıyorlar bile vs….

Ben görüp görebileceğiniz en inançsız biriyim yani dinle falan işim olmaz hep kurmaca geliyor ama o kadar boşlukta hissediyorsun ki bazen inanmasanda inanasın geliyor yalnız hissetmekten kurtarıyor var mı böyle hisseden
inançın olayı seni yalnız hissettirmemek zaten .

Yani inan ya da inanma. Ama nasıl ki biz hayvanlardan daha üstün düşünen gelişen varlıklar isek bizden daha üstün bir varlık var. En üstün varlık biz olsaydık yapacaklarımızın sınırı olmazdı ama yok. Kuranın emir ve yasaklarına uymak insanlar arasında size bir zarar vermez. Din olarak inan inanma kurana göre yaşayan insan dünya hayatını çok iyi birsekilde geçirmiş kimseyle bir derdi sorunu olmadan gider bu dünyadan. Yasin suresinin türkçe mealini oku benim tüylerimi ürpertiyor hatta inancımı kuvvetlendirdi. Biz aslinda dini Arapça yaşadığımız duyduğumuz için dinle ilgili hiçbir bilgimiz yok. Çoğu insan dini oyun gibi yaşıyor camiye giden yıllardır namaz kılan oruç tutan adamlarin dinden haberi yok kuranda ne yazıyor bilmiyorlar. Çok büyük bir sorun bu aslında. Din bizde inanç değil gelenek haline geldiği için yeni neslin gelenek gibi uygulanan dini gerçek Din sanıp saçma bulup inançsız kalması çok normal.

Ben inançlı biriyim Elhamdülillah ve arada hani şeytan bir dürter fitne sokar ya beynimize he aklıma çok nadir olsada geliyor eğer bir yaratıcı yoksa bize ne olacak ölümden sonra hayat yoksa biz napıyoruz bu lanet olası iğrenç sistemde ökene kadar vakit geciriyoruz yani eger ölümden sonra hayat yoksa yaşam rünyadaki en degerli şeydir ee peki biz bu yaşamımızı neden tadını çıkarmak yerine bu pislik sistemde çürütüyoruz zaten ölümden sonra boşlukta olacaksak neden boş bir hayat sürüyoruz ?

Diye düşünüyorum ve dedigin gibi aşırı korkunç bir his şahsen sadece 1 hakkın var ve bu 1 hakkında boş beleş seyler üzerinde çöp etme düşüncesi şahsen en korkunç hislerden biri
Sistem düzeni bozulursa dünya Madmax ve Fallout gibi senaryoya döner. Her adamın silahı belinde ve sinirleri tepesine atarsa sıka sıka gider.

Ben varım :D Patates fırlatan silah yaparım kanalizasyon borusundan :D

Sistem düzeni bozulursa dünya Madmax ve Fallout gibi senaryoya döner. Her adamın silahı belinde ve sinirleri tepesine atarsa sıka sıka gider.

Ben varım :D Patates fırlatan silah yaparım kanalizasyon borusundan :D
Yani evet muhtemlen herkes benim o dusundugum gibi dusunse kimse sistemi takmaz madmax’e donerdi ortalık

Patates silahı ne hocam scrap mechanic degil bu :kekw:

Ama bu sıkıcı dunyada bir mad max veya fallout çağı yaşamak deneyimlemek fena olmazdı ya en azından eğlenirdik XD

reis şöyle diyeyim,Allah var olmasa Allahın varlığını tahmin dahi edemezdik,Allahın Tanrı olma özelliklerini bilemezdik,hem gene o malum sanat-sanatçı kavramına çıkıyor,bu evren bir yaratıcı olmadan nasıl kendi kendine var olsun?

Bir cok insan senin hissettigini hissettigi icin bir inanca sahip bir cok insan da digdugundan beri gordugu dini tek yol zannettigi icin inancina devam ediyor. Evrendeki yasami arastirip somut bir sonuc bulmaya calismaj yerine bir yaraticinin var oldugunu ve evreni yarattigina inanmak daha insana kolay geliyor.

Dinler zaten onun için var neye inandığın bence önemli değil zaten bir sürü din var hepsi kendine göre doğru

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,204
Üyeler
204,095
Son üye
ramazankocabiyik
Geri