Yardım Monitörüm Para İadesi Yada Değişim Olacak Sizce Ne Yapmalıyım ?

san_ozsaho

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
192
2025 ocak ayında almış olduğum MSİ G274QPX monitörümde yatay çizgiler oluştu bu nedenle msi servise gönderdim ve para iadesi yada değişim kararı çıkardılar. İncehesap bu raporla birlikte bana Msi Mag 274qpf x32 monitörünü vermeyi önerdi ancak garanti olayını sorduğumda kendi arza yapan monitörümün garantisi kadar bir garanti süresi olacağını söylediler bende tekrardan sorun yaşamak istemediğim için para iadesi alıp yeni garantili bir monitör almayı düşünüyorum, ancak para iadesi alırsam 1 yıl 8 ay önce ödemiş olduğum ücret iade edileceği için bu fiyata benzer muadil marka modelde bir monitör pek alamıyorum. Sizce para iadesi alıp üzerine Thh'ye paranın değer kaybı konusunda bir şikayette bulunmak mı mantıklı olur sonuçta 1 yıl 8 ay içerisinde para değer kaybetti yoksa direkt gelen parayla bir monitör almak mı fikir ve deneyimlerinizi yazabilirseniz sevinirim.

2025 ocak ayında almış olduğum MSİ G274QPX monitörümde yatay çizgiler oluştu bu nedenle msi servise gönderdim ve para iadesi yada değişim kararı çıkardılar. İncehesap bu raporla birlikte bana Msi Mag 274qpf x32 monitörünü vermeyi önerdi ancak garanti olayını sorduğumda kendi arza yapan monitörümün garantisi kadar bir garanti süresi olacağını söylediler bende tekrardan sorun yaşamak istemediğim için para iadesi alıp yeni garantili bir monitör almayı düşünüyorum, ancak para iadesi alırsam 1 yıl 8 ay önce ödemiş olduğum ücret iade edileceği için bu fiyata benzer muadil marka modelde bir monitör pek alamıyorum. Sizce para iadesi alıp üzerine Thh'ye paranın değer kaybı konusunda bir şikayette bulunmak mı mantıklı olur sonuçta 1 yıl 8 ay içerisinde para değer kaybetti yoksa direkt gelen parayla bir monitör almak mı fikir ve deneyimlerinizi yazabilirseniz sevinirim.
bana o yazdığın monitörü verdiler başkalarına oled verdiler. He monitör kötü mü tabii ki hayır 274qpxden çok daha iyi. Fakat ben şuan bu monitörde birkaç sorun yaşadım kutunun içinden gelen dp kablosu 1 hafta sonra bozuldu ya da monitörün dp girişleri bozuk 2sinden biri bilmiyorum. Elimde kaliteli bir hdmi kablosu vardı onunla kullanıyorum şuan. Ayrıca güç girişi temassızlık yapıyor bazen sağa sola çevirince. İade alsanız bundan iyisini bulur musunuz orası biraz şüpheli ama. Tercih sizin ellerindeki stok bitmesini de bekleyebilirsiniz. Size mecbur daha iyi bir model vereceklerdir.

bana o yazdığın monitörü verdiler başkalarına oled verdiler. He monitör kötü mü tabii ki hayır 274qpxden çok daha iyi. Fakat ben şuan bu monitörde birkaç sorun yaşadım kutunun içinden gelen dp kablosu 1 hafta sonra bozuldu ya da monitörün dp girişleri bozuk 2sinden biri bilmiyorum. Elimde kaliteli bir hdmi kablosu vardı onunla kullanıyorum şuan. Ayrıca güç girişi temassızlık yapıyor bazen sağa sola çevirince. İade alsanız bundan iyisini bulur musunuz orası biraz şüpheli ama. Tercih sizin ellerindeki stok bitmesini de bekleyebilirsiniz. Size mecbur daha iyi bir model vereceklerdir.
Elimde iade değişim raporu var ancak tekliflerini belirli bir süresi var mı durum nasıl işliyor tam bilmiyorum şuan arzalanan monitörü servise teslim etmiş durumdayım eski 1080p monitörle idare ediyorum. Dedim acaba para iadesi alıp üzerine 3-4k para verip 16-17k'ya sıfır, 2-3 yıl garantili bir monitör mü alsam diye düşünmeye başladım, garantinin bitmesine 3-4 ay var ve bu süre bittiğinde bana yeni verilecek monitöründe garantisi bitmiş olacak sıfır da olsa yine bir arza verirse bu sefer değişim yada iade şansımda olmayacağından mağdur olacağım. AOC Q27G4SRU, ASUS 27'' XG27ACMES gibi yada ktc ve tcl'in mini led monitörleri gibi monitörlere yönelebilirim gibi geldi

Yanlış Bilgilendirme
yeni ürün yeni garanti olmali. Sifirdan adiniza fatura kesmeleri gerekiyor. Öyle bir dünya yok verin thh ye

Ben senin dostunda degilim yalanci da degilim. Aynisi 2 ay once basima geldi ve kendi yasadigim birebir surec. Ac bak bakalim sen nasil isliyormus madem bu kadar eminsin ya

Ben senin dostunda degilim yalanci da degilim. Aynisi 2 ay once basima geldi ve kendi yasadigim birebir surec. Ac bak bakalim sen nasil isliyormus madem bu kadar eminsin ya
Emin olduğum için sana söylüyorum zaten. Bildiğin bir şey yok suyu bulandırma, mevzuat açık. Bilmiyorsan git 6502'yi baştan sona oku.

Abisi ben kendim yasadim diyorum kafan basiyor mu senin? Gecenin bu saatinde neden insanlara yalan yanlis bilgi vereyim rahatsiz misin sen?

Abisi ben kendim yasadim diyorum kafan basiyor mu senin? Gecenin bu saatinde neden insanlara yalan yanlis bilgi vereyim rahatsiz misin sen?
Tamam diyorum ki git mevzuatı bul "aha burada yazıyor" de "abisi" özür dileyeceğim. Senin kararın THH'den mi çıktı?

Bak senin suratina belgeleri ile carparim ama değmezsin. Dji karacasulu , hepsiburada ve siemens gibi siteler ile mahkemelik oldum ve kazandim ve emin ol tuketici olarak senden daha fazla bilgi ve deneyime sahibim egerki avukat degilsen. Demem şu ki verilecek olan sıfır ürün (iade istemiyorsa tüketici) adina fatura keser yeni tarihli olur ve 3 yil garantisi (genelde monitorler 3 yil oldugu icin farkli bir makra 2 yil veriyorsa 2 yil)olur. Yeni urun demek yeni sifir garanti demek. Yani abisi bilmedigin şeyler hakkinda ahkam kesme kimseye

Bak senin suratina belgeleri ile carparim ama değmezsin. Dji karacasulu , hepsiburada ve siemens gibi siteler ile mahkemelik oldum ve kazandim ve emin ol tuketici olarak senden daha fazla bilgi ve deneyime sahibim egerki avukat degilsen. Demem şu ki verilecek olan sıfır ürün (iade istemiyorsa tüketici) adina fatura keser yeni tarihli olur ve 3 yil garantisi olur. Yeni urun demek yeni sifir garanti demek. Yani abisi bildiğin şeyler hakkinda ahkam kesme kimseye
Yok öyle bir şey, yok. Neyi anlamıyorsun. Bilmiş bilmiş konuşuyorsun ya. Dün doğmadık bizde. Mevzuatta yazıyor açık, net. Servis onayı ile değişen ürünlerin garantisi arızalı ürünün garantisi nerede kaldıysa oradan devam eder. Ancak 1 yıldan azsa 1 yıla tamamlanır. Eğer servis ürünü reddeder ve THH kararı ayıpsız misli ya da değişimi çıkarsa ürün garantisi sıfır ürünün teslim tarihinden başlar. Senin kazandığın hiçbir mahkeme de bu mevzuatı değiştirmez 6502'de yazıyor bu. Bilmiyorsun laf salatası yapıyorsun. Bildiğin varsa paylaş özür dileyeyim diyorum ona da gelmiyorsun. Sonra 33 yaşında adama abilik taslıyorsun.

1790215258222.webp

Yok öyle bir şey, yok. Neyi anlamıyorsun. Bilmiş bilmiş konuşuyorsun ya. Dün doğmadık bizde. Mevzuatta yazıyor açık, net. Servis onayı ile değişen ürünlerin garantisi arızalı ürünün garantisi nerede kaldıysa oradan devam eder. Ancak 1 yıldan azsa 1 yıla tamamlanır. Eğer servis ürünü reddeder ve THH kararı ayıpsız misli ya da değişimi çıkarsa ürün garantisi sıfır ürünün teslim tarihinden başlar. Senin kazandığın hiçbir mahkeme de bu mevzuatı değiştirmez anayasa da yazıyor bu. Bilmiyorsun laf salatası yapıyorsun. Bildiğin varsa paylaş özür dileyeyim diyorum ona da gelmiyorsun. Sonra 33 yaşında adama abilik

Yok öyle bir şey, yok. Neyi anlamıyorsun. Bilmiş bilmiş konuşuyorsun ya. Dün doğmadık bizde. Mevzuatta yazıyor açık, net. Servis onayı ile değişen ürünlerin garantisi arızalı ürünün garantisi nerede kaldıysa oradan devam eder. Ancak 1 yıldan azsa 1 yıla tamamlanır. Eğer servis ürünü reddeder ve THH kararı ayıpsız misli ya da değişimi çıkarsa ürün garantisi sıfır ürünün teslim tarihinden başlar. Senin kazandığın hiçbir mahkeme de bu mevzuatı değiştirmez 6502'de yazıyor bu. Bilmiyorsun laf salatası yapıyorsun. Bildiğin varsa paylaş özür dileyeyim diyorum ona da gelmiyorsun. Sonra 33 yaşında adama abilik taslıyorsun.

Alıntıyı görüntüle
Abisi demekte hakliymisim benden kucuksun. Neyse umarim basina aldigin bir urunle ilgili sorun gelirde garanti ve servisle ugrasirsin. Her şerde bir hayir vardir derler bende de birseyler ogrendin gece gece :) unutma bu dediklerimi lazim olursa sende yeni urun yeni garanti hakkina sahip olursun. Tabikide aklini fikrini ahkam kesme ile hala bozmamis olursan. İyi geceler abisi :)

Abisi demekte hakliymisim benden kucuksun. Neyse umarim basina aldigin bir urunle ilgili sorun gelirde garanti ve servisle ugrasirsin. Her şerde bir hayir vardir derler bende de birseyler ogrendin gece gece :) unutma bu dediklerimi lazim olursa sende yeni urun yeni garanti hakkina sahip olursun. Tabikide aklini fikrini ahkam kesme ile hala bozmamis olursan. İyi geceler abisi :)
Hadi "dostum" yorma beni. Bilmediğin konular hakkında da "ben yaptım oldu" gibi saçma yorumlarda bulunma. Suyu bulandırma.

@san_ozsaho sen de kusura bakma kardeşim. konunu biraz kirlettik. Yerinde olsam monitörü kabul ederdim.

Geri