Termal Pedlerim Erimiş, Nereden Almalıyım?

StjeR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
123
Msi Gaming X Trio RX 6800 XT kullanıyorum, geçen gün termal macununu yenilerken bir iki tane pedin iyi durumda olmadığını farkettim ve hotspot ile sıcaklık arasında 40 derece fark var. Bu modele uygun termal ped önerebilir misiniz?

Termal ped bulmak kolay. Amazon'da Arctic marka termal pedler mevcut.
Ekran kartınızda kullanılan termal pedlerin kalınlığını bilmeniz şart. Biraz kalın olsa sorun, biraz ince olsa temas etmeyeceği için yine sorun oluyor.

Termal ped bulmak kolay. Amazon'da Arctic marka termal pedler mevcut.
Ekran kartınızda kullanılan termal pedlerin kalınlığını bilmeniz şart. Biraz kalın olsa sorun, biraz ince olsa temas etmeyeceği için yine sorun oluyor.
Tam olarak o yüzden konu açtım hocam. Kendim bulamadım.

Msi Gaming X Trio RX 6800 XT kullanıyorum, geçen gün termal macununu yenilerken bir iki tane pedin iyi durumda olmadığını farkettim ve hotspot ile sıcaklık arasında 40 derece fark var. Bu modele uygun termal ped önerebilir misiniz?

Msi termal ped ölçüleri konusunda en iyi firma. Adamlar forumda konu açıp paylaşmışlar zamanında
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiye istersen, profixe gönder Ptm’le birlikte bakımını yapsınlar güzelce. Termal ped parasıyla aynıya gelir aşağı yukarı. Stres olmazsın boş yere

Furmark 2 test görseli yollar mısın ne durumda bir bakalım. Ayrıca eridi demişsin ama pedler öyle kolay kolay erimez.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-09-29 024955.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-29 024955.webp
    336.5 KB · Hit: 35
Stok olarak bu kartların (6800xt) hotspot derecesi +30 falan oluyor ama bu epey yükselmiş, macun yenilemek toparlayacaktır. Ama pedler erimiş dedin onu nereden çıkardın? Açıp baktın mı yoksa açmadan da belli mi?

Stok olarak bu kartların (6800xt) hotspot derecesi +30 falan oluyor ama bu epey yükselmiş, macun yenilemek toparlayacaktır. Ama pedler erimiş dedin onu nereden çıkardın? Açıp baktın mı yoksa açmadan da belli mi?
Macun yenileyeli 1-2 ay oldu hocam. Düzgün sürdüğüme de eminim ama değişim öncesinden kalma furmark ssi yok. En iyi ihtimalle tam temas ettirememişimdir. Bir daha açar bakarım.

Macun yenileyeli 1-2 ay oldu hocam. Düzgün sürdüğüme de eminim ama değişim öncesinden kalma furmark ssi yok. En iyi ihtimalle tam temas ettirememişimdir. Bir daha açar bakarım.
Hangi macunu sürdün?

Soğutma bloğu olmadan soğuyomuş gibi bir hotspot var hocam sistem kendini kapatıyor mu?

Soğutma bloğu olmadan soğuyomuş gibi bir hotspot var hocam sistem kendini kapatıyor mu?
Hocam nazar değdirdin. Yazdıktan 15dk sonra FC27 oynarken yan ekranım yeşil oldu ve sonra pc çöktü. Yarın ekran kartını baştan elden geçireceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,223
Üyeler
204,646
Son üye
roronoanebi
Geri