ACİL!!! PC açıkken ram'e dokunmak

nesetclk

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhabalar donanım arşivi - uber siparişi verdim ve pc geldi yanında monitörde sipariş etmiştim o gelmediği için bilgisayarı televizyona bağlayıp çalıştırmayı denedim tv'ye sinyal gelmeyince bende youtube'a yazdım bi arkadaş ramleri söküp takarsanız düzelir demişti öyle yaptım en başta yine sinyal gelmedi sonra başarılı bir şekilde görüntü aldım. Ardından belli bir süre geçine ramlere baktığımda 8 gb gözüküyordu halbuki benim 8x2 16 gb ram'im var sonra aniden (neden böyle bir şey yaptım gerçekten bilmiyorum) istemsizce ramin 1 ini hafifçe ittirdim. Ardından bilgisayarın kendi hapörlerinden bir ses geldi (bu ses pc ilk açıldığındada geliyor) bende hemen pcyi kapattım. Geri açtığımda bir mavi ekran hatası aldım. Ardından yeniden kapa aç yaptığımda pc yeniden açıldı. Acaba bir sorun var mıdır ? Lütfen yardımcı olun :(

Merhabalar donanım arşivi - uber siparişi verdim ve PC geldi yanında monitörde sipariş etmiştim o gelmediği için bilgisayarı televizyona bağlayıp çalıştırmayı denedim tv'ye sinyal gelmeyince bende youtube'a yazdım bi arkadaş ramleri söküp takarsanız düzelir demişti öyle yaptım en başta yine sinyal gelmedi sonra başarılı bir şekilde görüntü aldım. Ardından belli bir süre geçine ramlere baktığımda 8 gb gözüküyordu halbuki benim 8x2 16 gb ram'im var sonra aniden (neden böyle bir şey yaptım gerçekten bilmiyorum) istemsizce ramin 1 ini hafifçe ittirdim. Ardından bilgisayarın kendi hapörlerinden bir ses geldi (bu ses PC ilk açıldığındada geliyor) bende hemen pcyi kapattım. Geri açtığımda bir mavi ekran hatası aldım. Ardından yeniden kapa aç yaptığımda PC yeniden açıldı. Acaba bir sorun var mıdır ? Lütfen yardımcı olun :(
Ramleri ikisinide sök bios pilinide sök sonra tekrar tak o şekilde dene ve mavi ekran hatasinin mini dump dosyalarinida paylaşirsan iyi olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar donanım arşivi - uber siparişi verdim ve PC geldi yanında monitörde sipariş etmiştim o gelmediği için bilgisayarı televizyona bağlayıp çalıştırmayı denedim tv'ye sinyal gelmeyince bende youtube'a yazdım bi arkadaş ramleri söküp takarsanız düzelir demişti öyle yaptım en başta yine sinyal gelmedi sonra başarılı bir şekilde görüntü aldım. Ardından belli bir süre geçine ramlere baktığımda 8 gb gözüküyordu halbuki benim 8x2 16 gb ram'im var sonra aniden (neden böyle bir şey yaptım gerçekten bilmiyorum) istemsizce ramin 1 ini hafifçe ittirdim. Ardından bilgisayarın kendi hapörlerinden bir ses geldi (bu ses PC ilk açıldığındada geliyor) bende hemen pcyi kapattım. Geri açtığımda bir mavi ekran hatası aldım. Ardından yeniden kapa aç yaptığımda PC yeniden açıldı. Acaba bir sorun var mıdır ? Lütfen yardımcı olun :(
Bilgisayar açıkken bileşenlere dokunmak sorun cıkarabilir statik elektrik vs olabilir kısa devrelere neden olabilirsiniz.

Minidump dosyasını nasıl gondericem birde ek olarak PC arada donuyor bişey olmuş mudur ?

Ek olarak herhangi Bir şey olmasın diye pcyi kapattım klavye ve mousein ışıkları, monitör falan kapandı ama PC hala çalışıyor

Bir sorun yok gibi gözüküyor cevaplarınızı bekliyorum bide herhangi Bir şey ölümü hani diyelim ramlari taktım bir sıkıntı varsa ramlrrde anakart veya en kötüsü ekran kartı yanar mı ?

Ekler

• IMG_20200925_181202.jpg
    IMG_20200925_181202.jpg
    2 MB · Hit: 82
  • IMG_20200925_181156.jpg
    IMG_20200925_181156.jpg
    2.4 MB · Hit: 67
  • IMG_20200925_181150.jpg
    IMG_20200925_181150.jpg
    2.1 MB · Hit: 64
  • IMG_20200925_181145.jpg
    IMG_20200925_181145.jpg
    2.1 MB · Hit: 78
Ramlari çıkar tak yaptım 2-3 kere ve şuan biosta ikisinide algılıyor ama tabii ki olmazsa olmazımız yine bir hata var Unmountable Boot volume bu saatten sonra ramlrrde bir sıkıntı çıkar mı acaba ?

Son düzenleme:
En son yaptığım eklersen sonra windowsu açamadım bı ton uğraştım girdiğimde de masaüstünde mouse'u hareket ettirdigimde dit diye ses geliyordu yaklaşık 15 20 sn sonra bu sesde gitti ses gidince bu seferde sadece mouseyi hareket ettirebiliyorum bı işlem yapılmıyor bende pcyi kapattım ramleri tek tek deniyorum şuan

hmmmm değişik bir sorun.. ramlere böyle uzaktan bakarak sorunu anlayamam, aşağıda vereceğim adrese ramleri kargola bakalım bir de ben burada deniyim. sen ne olur ne olmaz ekran kartını da gönder.

hmmmm değişik bir sorun.. ramlere böyle uzaktan bakarak sorunu anlayamam, aşağıda vereceğim adrese ramleri kargola bakalım bir de ben burada deniyim. sen ne olur ne olmaz ekran kartını da gönder.
?

kanka harbi boş yapıyon sen ya :D

Sisteme görüntü gelmiyor ve fanlar son devirde çalışıyor normalde ilk açtığımda 1-2 sn full devir çalışıyordu çok dara sıkıştım lütfen yardımcı olun

Ya kardeşim burda çok önemli bir sorun var ne emeklerle aldığım sistemde böyle şeyler oluyor yardım istiyorum boş yapma

hocam heryer de troll fazla değil mi ya
adam sorununa çözüm arıyor

Geri