Ekran kartımı yakın zamanda nasıl temizlerim?

Reaksiyon skoru
153
Aklıma takıldı ve merak ettim. Fanlar ve fanların altındaki soğutma blokları ilerleyen zamanlarda tozlanınca nasıl temizlerim? İçini açmam gerekir mi? Kaç ayda, yılda yapılmalı?

Evet içini açman gerekli, çok zor değiller sakin ve dikkatli bir şekilde açarsan(ayrıca internette videoları da bulunmakta) çok rahat bir şekilde temizleyebilirsin. Süresi senin kullanımına bağlı, ne kadar ağır yükler altında tutacağına, kasanın genel temizliliğine...vs. de bağlı, ben kendiminkini 3 ayda bir temizliyorum.

Evet içini açman gerekli, çok zor değiller sakin ve dikkatli bir şekilde açarsan(ayrıca internette videoları da bulunmakta) çok rahat bir şekilde temizleyebilirsin. Süresi senin kullanımına bağlı, ne kadar ağır yükler altında tutacağına, kasanın genel temizliliğine...vs. de bağlı, ben kendiminkini 3 ayda bir temizliyorum.
Ne ile temizleyebilirim ?

Ne ile temizleyebilirim ?
İçini açtığın zaman fanları kullanmadığın bir diş fırçası, veya herhangi çok sert olmayan bir fırça ile temizeyebilirsin, biraz uğraşırsın ama en temiz yöntem bu bence. Ben şahsen hava püskürtücü...vb. aletler kullanmıyorum çünkü, fanı başka bir alet ile ters yönde döndürmek veya olması gerekenden daha hızlı döndürmek fandaki motorda statik elektrik birikmesine yol açabilir, yani kısacası en kolay yola ile hafif-orta sertlikte bir fırça ile her yerini temizleyebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,403
Üyeler
193,023
Son üye
Talhakdz
Geri