Öneri İşlemciye doğru OC nasıl yapılır ?

unknown07

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
823
İşlemcim r5 2600 nasıl OC yapmayı çok bilmiyorum bana doğru OC ayarlarını bilen bir arkadaş gösterebilir mi hem ısınmayan hem de hızlı bir ayar önerirseniz sevinirim.

Biosa Gir Ratio 4.0 Yap Sorna aşağıya inip Vcore voltage kısmını outo dan overdriver secip 1.285 yazıp enterla sistemi ac r20test yap gecerse 30dk lık aida 64 testine bırak orayıda tamamlarsa tamamdır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önergeleri Takip Et.

Biosa Gir Ratio 4.0 Yap Sorna aşağıya inip Vcore voltage kısmını outo dan overdriver secip 1.285 yazıp enterla sistemi ac r20test yap gecerse 30dk lık aida 64 testine bırak orayıda tamamlarsa tamamdır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önergeleri Takip Et.
Bu şekilde OC yapılmaz... Yanlıştır. OC daha yavaş ve usturuplu yapılmalı, b-bir sanat gibi.

Bu şekilde OC yapılmaz... Yanlıştır. OC daha yavaş ve usturuplu yapılmalı, b-bir sanat gibi.
r5 2600 dan bahsediyoruz 4.0 da ya 1.275v ile stabil olucak yhada 1.3v ile bu kadar basit.
r5 3600 gibi üretim slikon farkları yok.

Mesela ben deneme yanılma ile yapmıştım. Voltajın fazla geldiği zamanlar da olmuştu ama şuan stabiliteyi sağladım gibi.
R5 2600X 4.0 GHZ’e overclockladım. De_Deilim ayarlarından +0.072V verdim.
Cpu-Z de voltaj 1.236-1.248 olarak gözüküyor. AIDA64 testi 15 dakika içinde max 77 dereceyi görüyor ama anlık olarak görüyor. 5. dakikadan sonra 67-68 arası sabitleniyor. OC işlemi doğru mu? Biliyor gibisiniz, o yüzden bir sorayım dedim.

r5 2600 dan bahsediyoruz 4.0 da ya 1.275v ile stabil olucak yhada 1.3v ile bu kadar basit.
r5 3600 gibi üretim slikon farkları yok.
A-ama sanat ne olacak? K-kimlere kalmış Over Clock omen tonrem. Bu arada ciddiyim la neden voltajı yavaşan arttırıp minimum V ve ısınıma değerini bulmak varken tak fişi bitir işi ara gaz bidon pas yapıyoruz anlamadım.

A-ama sanat ne olacak? K-kimlere kalmış Over Clock omen tonrem. Bu arada ciddiyim la neden voltajı yavaşan arttırıp minimum V ve ısınıma değerini bulmak varken tak fişi bitir işi ara gaz bidon pas yapıyoruz anlamadım.
Aslında dediğin doğru ben arkadas yavas yavas in kelimesini kullanmadım bu benım hatam büyük ihtimal arkadasta oc işlemine baslasa bile inmeyecektir veya ben inecetir diye düşünüp böle bişi demedim benım hatam.

Mesela ben deneme yanılma ile yapmıştım. Voltajın fazla geldiği zamanlar da olmuştu ama şuan stabiliteyi sağladım gibi.
R5 2600X 4.0 GHZ’e overclockladım. De_Deilim ayarlarından +0.072V verdim.
Cpu-Z de voltaj 1.236-1.248 olarak gözüküyor. AIDA64 testi 15 dakika içinde max 77 dereceyi görüyor ama anlık olarak görüyor. 5. dakikadan sonra 67-68 arası sabitleniyor. OC işlemi doğru mu? Biliyor gibisiniz, o yüzden bir sorayım dedim.
Stres testinde mavi ekran yemediğinize göre voltaj yeterli sıcaklıklar da iyi, net bir şey tabii ki elimde fotoğraf vs olmadan söyleyemem ama dışarıdan sıkıntısız gözüküyor. Ve elinize sağlık @serhatzorlu45

Stres testinde mavi ekran yemediğinize göre voltaj yeterli sıcaklıklar da iyi, net bir şey tabii ki elimde fotoğraf vs olmadan söyleyemem ama dışarıdan sıkıntısız gözüküyor.
Şu zamana kadar hiç mavi ekran almadım. Ama Oc deneken stress testlerinde reset yediklerim oldu baya. Şuan Furmark ve Aida 64 Testini aynı anda 10 dakika çalıştırdığımda herhangi bir drop veya donma aşırı ısınma reset gibi problemlerim yok.

Şu zamana kadar hiç mavi ekran almadım. Ama Oc deneken stress testlerinde reset yediklerim oldu baya. Şuan Furmark ve Aida 64 Testini aynı anda 10 dakika çalıştırdığımda herhangi bir drop veya donma aşırı ısınma reset gibi problemlerim yok.
Tamam dostum yani ben artık uğraşmamak için bench bile etmeyi neredeyse bıraktım (önermem tabii kimseye) aıda64 de sıkıntı yoksa okey.

Geri