Overclock yapmalı mıyım?

Şöyle dostum 1,3 de stres testine soktuysan ve başarılı olduysan önerdiğim durum basic modda ya da detaylı modda voltajın yanındaki tıkları var ya onlar aracılığıyla her seferinde 1 tık düşürüp stres testine sok ve sana demiştim ya hani çekirdek kullanımları falan diye onların her birinin 100 olmasına dikkat et birisi 50 90 arası değerler alırsa hemen durdur testi tamam? Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
@10ZenoX01 düşürme işaretine bir kere tıklasan yeter sonra test sıkıntısız olursa bir daha aynı işlem.
Tamam ama nerden bakıcam deiğiniz yere.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1604569274776.png
Bura mı?

Çekirdekler %100 kullanılıyor hepside.
1604569321709.png

Düşürüyüm mü ?

@!Yardım Lazım!

Alıntıyı görüntüleBura mı?

Çekirdekler %100 kullanılıyor hepside.Alıntıyı görüntüle

Düşürüyüm mü ?

@!Yardım Lazım!
1-2 dakikalık test sıkıntısız geçtiyse testi durdur tekrar düşür tekrar başlat. (Apply dedikten sonra)

Evet naptınız son olarak?
UV? Anlaşılıyor bence :d @RevDeisDou

%100 olması gerekiyor anladığım kadarıyla şuan baya indim çünkü
1604569583398.png

@!Yardım Lazım!

1604569745885.png
Şuan burdayım.

%100 olması gerekiyor anladığım kadarıyla şuan baya indim çünküAlıntıyı görüntüle
Dostum bence bu değerler güzel ancak az daha düşürelim dersen 1.25 falan denenir bence daha da altına düşme hani benlik sıkıntı yok ben sabaha kadar mavi ekran da yesem en düşük değeri ararım ama sen mavi ekransız halledelim dedin ondan yani. Son halini de stres testine sok (apply diyip) sonra tüm o son değerleri (4.0GHz 1.XY V) onları biosa geçiriyoruz ve diğer oc ne kadar açmamak üzere ryzen master kapalı kalıyor. Ha bir de Biosa da geçirince son bir stres testi yap 15 dk falan. @10ZenoX01

Dostum bence bu değerler güzel ancak az daha düşürelim dersen 1.25 falan denenir bence daha da altına düşme hani benlik sıkıntı yok ben sabaha kadar mavi ekran da yesem en düşük değeri ararım ama sen mavi ekransız halledelim dedin ondan yani. Son halini de stres testine sok (apply diyip) sonra tüm o son değerleri (4.0GHz 1.XY V) onları biosa geçiriyoruz ve diğer oc ne kadar açmamak üzere ryzen master kapalı kalıyor. Ha bir de Biosa da geçirince son bir stres testi yap 15 dk falan. @10ZenoX01
1604570107384.png
Şuan böyle. 73 derecede

2 buçuk dk oldu 77 derece.

@!Yardım Lazım!

3.dk 78 derece.

3:30 79 derece

Bir tane çekirdek 1buçuk saniyelik %98 oldu noraml mi?

Alıntıyı görüntüleŞuan böyle. 73 derecede

2 buçuk dk oldu 77 derece.

@!Yardım Lazım!

3.dk 78 derece.

3:30 79 derece

Bir tane çekirdek 1buçuk saniyelik %98 oldu noraml mi?
Çok küçük değişimler sıkıntı edilmez bunu @kandes22 le de bayağı tartıştık hani olmasa daha iyi ama olması da problem değil şimdi dostum 77 derece sres testi için iyi. Bu değerler kalsın dersek, geçir Biosa sonra stres testini son haliyle yap bu sefer sadece aıda 64 ve core temp açık kalsın. Sres testinden memory’i çıkar. FPU, CPU, Cache kalsın. Ve dediğim gibi bir daha müdahale yapana kadar Ryzen Masterı açmana gerek yok (hatta açma yani) @10ZenoX01 evet son durum ne oldu? Yaptın mı :d.

Son düzenleme:
BIOS'da CPU ayarlarına gel. OC yazan kısma tıkla. CPU Ratio yazan yeri manuel yap. 4200 Mhz yap. Sonra biraz aşağı kaydır sayfayı. Orada Alıntıyı görüntüle böyle bir ayar olacak. Burada CPU Core Voltage ayarını bul ve override moda al. Override Mode yazacak. CPU Core Voltage kısmına gel ve oraya 1.1000 yaz. Daha sonra F10 tuşuna bas ve ayarları kaydedip çık. Sistem kapanırsa söyle.

Güzel voltajı kaç verdin?

1.1V az.

Alıntıyı görüntüleBura mı?

Çekirdekler %100 kullanılıyor hepside.Alıntıyı görüntüle

Düşürüyüm mü ?

@!Yardım Lazım!

AIDA64'de CPU, FPU, Cache seçnekleri işaretli değil mi?

Geri