Sharkoon TG4 Havalandırma Sorunu

ayberkerk

80+
Reaksiyon skoru
0
Edit: Kasanın önündeki camı açtığımda sorun tamamen çözülüyor. Sorun tamamen dizayn hatası. Sonuç olarak Sharkoon TG4 almayın kasa sorunlu.

incehesap sitesinden Donanımarşivi sponsorluğundaki Uber model hazır sistemi aldım. Sistem Sharkoon TG4 model kasa kullanıyor.

Kasanın havalandırmasında bir problem olduğunu farkettim. Kasa bütün havayı arkadan alıp önden vermeye çalışıyor bu da problem oluşturuyor. Önce fanların ters takıldığını düşündüm.

Daha sonra yaptığım araştırmalara göre fanların konumlandırmalarında bir sorun yok gibi gözüküyor. Kasanın yan camını açtığımda arkadaki fanın havayı dışarı atmaya çalıştığını farkettim burada da sorun yok. Fakat öndeki fanların da havayı dışarı atmak istediğini gördüm. Böyle olunca öndeki 3 fan bütün hava sirkülasyonunu bozarak bütün havayı önden çıkarmaya çalışıyor.

Öndeki fanların fotoğrafını ve havanın nasıl öndeki fanlar ile çekildiği konusunda bir video gönderiyorum.

Fanlar doğru takılmış gözüküyor ama neden havayı çektiklerini anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

asd.jpg

Son düzenleme:
Ters çevirip takmayı dene.

Evet onu tam olarak ben de anlamadım maalesef.

Ters çevirdiğimde de fanların ızgarası ve yazıları dışarı bakacak. Görüntü olarak kötü olacak. Çok sorun değil ama olması gereken ızgaraların içeri bakması değil mi?
Kasanın garantisi devam ediyorsa ve bu önceden böyle değilse aldıgın yer ile iletişime geç durumu anlat onlar bir çözum bulacaklardır

Kasanın garantisi devam ediyorsa ve bu önceden böyle değilse aldıgın yer ile iletişime geç durumu anlat onlar bir çözum bulacaklardır

Kasa elime ulaşalı 1 hafta olmadı hep böyleydi. Bu arada ilk mesajı güncelledim. Kasanın önündeki camı açtığımda sorun tamamen çözülüyor. Sorun tamamen dizayn hatası. Sonuç olarak Sharkoon TG4 almayın kasa sorunlu.

Edit: Kasanın önündeki camı açtığımda sorun tamamen çözülüyor. Sorun tamamen dizayn hatası. Sonuç olarak Sharkoon TG4 almayın kasa sorunlu.

incehesap sitesinden Donanımarşivi sponsorluğundaki Uber model hazır sistemi aldım. Sistem Sharkoon TG4 model kasa kullanıyor.

Kasanın havalandırmasında bir problem olduğunu farkettim. Kasa bütün havayı arkadan alıp önden vermeye çalışıyor bu da problem oluşturuyor. Önce fanların ters takıldığını düşündüm.

Daha sonra yaptığım araştırmalara göre fanların konumlandırmalarında bir sorun yok gibi gözüküyor. Kasanın yan camını açtığımda arkadaki fanın havayı dışarı atmaya çalıştığını farkettim burada da sorun yok. Fakat öndeki fanların da havayı dışarı atmak istediğini gördüm. Böyle olunca öndeki 3 fan bütün hava sirkülasyonunu bozarak bütün havayı önden çıkarmaya çalışıyor.

Öndeki fanların fotoğrafını ve havanın nasıl öndeki fanlar ile çekildiği konusunda bir video gönderiyorum.

Fanlar doğru takılmış gözüküyor ama neden havayı çektiklerini anlayamadım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıyı görüntüle

Belki montajlama hatası falandır.
Egzoz fana bak, eğer o havayı dışarıya atıyorsa bu fan ile yerlerini değiştir.
Sorun çözülür.

Belki montajlama hatası falandır.
Egzoz fana bak, eğer o havayı dışarıya atıyorsa bu fan ile yerlerini değiştir.
Sorun çözülür.

Sorun tamamen öndeki cam. Öndeki camı açında bütün sorun çözülüyor. Kasada mühendislik hatası var.

Yerli yabancı bir sürü kullanıcı incelemesi var.
Montaj hatası olma ihtimali daha yüksek.

Yerli yabancı bir sürü kullanıcı incelemesi var.
Montaj hatası olma ihtimali daha yüksek.

Öndeki cam açıkken hava sirkülasyonu normale dönüyor. Öndeki fanlar olması gerektiği gibi havayı önden alıp arkaya veriyor. Kasa da havayı arkadan almayı bırakıp bütün havayı arkadan dışarı atıyor.

Montaj hatası varsa nerede olabilir?

Tamam reis, doğru diyorsun.
Garantiye yolla, onlar uğraşsın.

Ön fanların içeri hava alması gerekiyor. Yani yerleşimi doğru aslında. Kasanın ön kapağını söküp bir test eder misin a4 kağıdı ile içeri mi hava alıyor die =?
Kasanda başka fan var mı ? Üstte altta arkada, konumları nasıl ?

Ön fanların içeri hava alması gerekiyor. Yani yerleşimi doğru aslında. Kasanın ön kapağını söküp bir test eder misin a4 kağıdı ile içeri mi hava alıyor die =?
Kasanda başka fan var mı ? Üstte altta arkada, konumları nasıl ?

Test ettim. Ön kapak sökülünce bütün sorun çözülüyor.

Kasada önde 3 tane fan var arkada da 1 tane fan var. Ön kapak kapalıyken kasaya çoğu hava arkadaki fanın altındaki ızgaradan giriyor. Ön kapak açılınca bütün hava arkadan dışarı atılıyor normale dönüyor.

Geri