nuricanozturk
80+
- Reaksiyon skoru
- 19
Merhaba , elimde raspberry pi 4 4gb var. Fakat adaptoru yok. Sitesinde 5v 3a ile calisiyor yaziyor ben bunu 5v 2.5 a ile calistirabilir miyim
Tesekkürler.Kullansam sorun olur mu cihazdaçalışır ama raspberry 3a kullanmanı öneriyor. fazla güç istediği zaman yetmeyebilir.
ne desem yalan olur. çok önermiyorlar. acil işiniz varsa çalıştırın ama çok uzun süreli kullanmayın bence. gerçi düşük akım zarar vermez gibi geliyor ama, bilemedim.Tesekkürler.Kullansam sorun olur mu cihazda
Cogu seyi yapabilirsin. Ben bir proje ustunde kullanmak icin aldim. Onun disinda linux ogrenmek icin de guzel. Ardunio ile yaptigin benzer isleri ve daha fazlasini yapabilirsinizKonuyla alakasız ama sormak istedim rasberry pi 4 ile ne yapılıyor ne iş için ?
Olur hocam çalışmaz o yarım voltaj bile çok şey farkettiriyor ne yazık ki. Çalışırsada verimli çalışmaz stabil olarak çalıştıramazsınız.Tesekkürler.Kullansam sorun olur mu cihazda
Hocam her şey .. Drone bile yaparsınız (tabi çalışma komutlarını vs. ekleyebilirsiniz gidip drone dış cephesini yapamazsınız.)Konuyla alakasız ama sormak istedim rasberry pi 4 ile ne yapılıyor ne iş için ?
TesekkurlerOlur hocam çalışmaz o yarım voltaj bile çok şey farkettiriyor ne yazık ki. Çalışırsada verimli çalışmaz stabil olarak çalıştıramazsınız.
Hocam her şey .. Drone bile yaparsınız (tabi çalışma komutlarını vs. ekleyebilirsiniz gidip drone dış cephesini yapamazsınız.)
Örneğin; dron uç gibi bir komut ekleyip uçmasını sağlarsınız. drone sabit kal dediğinizde sabit kalmasını sağlarsınız gibi gibi.
Rica ederim hocamTesekkurler
Tekrardan merhaba. raspberry e fanlı kasa taktım ve yanında soğutucu bloklarda geldi İLk başta işlemciye bloğu taktım fakat fan ile blok arasındaki mesafe çok az olduğu için bloku çıkarttım. Çıkarmazsan Fanın işe yaramayacağını düşündüm. Ayrıca bloğun yapışkanları işlemciye yapışıyordu. resimde raspberry pi de numaralar verdim. Verdiğim numaralara hangilerine blok yerleştirmeliyim?(işlemcinin blok u yapışkanı biraz gitti tekrar yapıştırsam mı kararsızım) Veya Sİzce fanlı kasaya rağmen blokları yerleştirmeli miyim? Blokları 3 tl ye aldım yapışkanları falan çok sağlıklı gelmedi banaRica ederim hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Blokları yapıştırın hocam,blok ısıyı kendi yüzeyinde dağıtır ve fan da o yüzeyi soğutur.Bloğu yapıştırmanızda bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum.Tekrardan merhaba. raspberry e fanlı kasa taktım ve yanında soğutucu bloklarda geldi İLk başta işlemciye bloğu taktım fakat fan ile blok arasındaki mesafe çok az olduğu için bloku çıkarttım. Çıkarmazsan Fanın işe yaramayacağını düşündüm. Ayrıca bloğun yapışkanları işlemciye yapışıyordu. resimde raspberry pi de numaralar verdim. Verdiğim numaralara hangilerine blok yerleştirmeliyim?(işlemcinin blok u yapışkanı biraz gitti tekrar yapıştırsam mı kararsızım) Veya Sİzce fanlı kasaya rağmen blokları yerleştirmeli miyim? Blokları 3 TL ye aldım yapışkanları falan çok sağlıklı gelmedi bana
Cevap için teşekkürler. ama fan ile işlemci bloğu tam üst üste geliyor ve mesafesi yok denecek kadar az. Bir de bloklar çok sağlam gelmedi gözüme.Bir de Hangi numaralara yapıştırmalıyım?Blokları yapıştırın hocam,blok ısıyı kendi yüzeyinde dağıtır ve fan da o yüzeyi soğutur.Bloğu yapıştırmanızda bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum.
Hepsine yapıştırabilirsiniz hocam.Tekrardan merhaba. raspberry e fanlı kasa taktım ve yanında soğutucu bloklarda geldi İLk başta işlemciye bloğu taktım fakat fan ile blok arasındaki mesafe çok az olduğu için bloku çıkarttım. Çıkarmazsan Fanın işe yaramayacağını düşündüm. Ayrıca bloğun yapışkanları işlemciye yapışıyordu. resimde raspberry pi de numaralar verdim. Verdiğim numaralara hangilerine blok yerleştirmeliyim?(işlemcinin blok u yapışkanı biraz gitti tekrar yapıştırsam mı kararsızım) Veya Sİzce fanlı kasaya rağmen blokları yerleştirmeli miyim? Blokları 3 TL ye aldım yapışkanları falan çok sağlıklı gelmedi bana