İşlemci sıcaklığı

MamiKK

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,154
Bilgisayar sistemimde sadece işlemci var, APU sistem deniliyor sanırım, işlemcim Intel Pentium, Bilgisayara occt indirdim sıcaklık değerlerine bakıyorum boşta 100 derece diyor ama yük verincede 100 derece diyor, occt doğrumu gösteriyor bilemiyorum ama bu sıcaklığı önlemem için ne yapmalıyım?

(Fotoğraf koyamıyorum maalesef)

Sistem özellikleri:
Intel Pentium 2.8 GHz (APU)
4 GB DDR3 Ram

Sistemin fiziksel temizliğini yapın.

Son düzenleme:
100 derece olması imkansız bence hatalı gösteriyor.
Hava çıkış bölümüne dokunun dokunamayacak sıcaklıkta değil ise hatalı gösteriyor.

Occt,Pr95 ve Aida stres testi %100 yük bindirir işlemciye boşta ya da oyunda sıcaklık değerlerini kontrol et. İşlemci macununu yenilersen sıcaklıklarda düşme olur.

Anlıyorum, sağ olun.

Son düzenleme:
100 derece olması imkansız bence hatalı gösteriyor.
Hava çıkış bölümüne dokunun dokunamayacak sıcaklıkta değil ise hatalı gösteriyor.
Kasa açık ve yan yatıyor, sistem eski, işlemci fanı çıkabiliyor, çıkarıp hemen elimi değdirdim elimi yaktım.

Kasa açık ve yan yatıyor, sistem eski, işlemci fanı çıkabiliyor, çıkarıp hemen elimi değdirdim elimi yaktım.
Hmm
CPU fanı yerine tam takın ayrıca termal macunu kurumuş mu?

Hmm
Evet macun kurumuş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hmm
Fan takılamıyor, anakarta bağlı vidaların üstünde plastik tutacakları var o tutacaklar yamuk

Occt,Pr95 ve Aida stres testi %100 yük bindirir işlemciye boşta ya da oyunda sıcaklık değerlerini kontrol et. İşlemci macununu yenilersen sıcaklıklarda düşme olur.
Teşekkürler tavsiyen için.

Evet macun kurumuş

Fan takılamıyor, anakarta bağlı vidaların üstünde plastik tutacakları var o tutacaklar yamuk
Sorun bu iki sebepten oluyor. Thermal macunu yenileyin. plastik tutacakları düzeltmeyi deneyebilir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,428
Üyeler
187,675
Son üye
v1envlr
Geri