LGS ye nasıl çalışmalıyım?

Bathan_YT

80+ Silver
Reaksiyon skoru
733
8. sınıfım ve online derslerden çok anlamıyorum nasıl bir şekilde ders çalışabilirim?

Ben geçen sene girdim eve geliyodum youtubedan tekrar izliyodum anca öyle biraz anlıyodum sonra test falan öyle yani ama 350 aldım :)

Konuları internetten köküne kadar anladıktan sonra kolay kaynakları çözmen gerekiyo sonra orta sonra gittikçe yeni nesil zorlara geçmen gerekir.2. dönem yeni nesil çözdükten sonra baharda denemeler ile yağdır.

8. sınıfım ve online derslerden çok anlamıyorum nasıl bir şekilde ders çalışabilirim?
ben geçen sene 8. sınıftım. %1.45 e girdim ve fen lisesindeyim.
kendine inan. benim ilk denemelerim 300 puan falandı berbattı yani ama pes etmiyceksin. ilerde yükselir.
düzenli çalışcaksın, sürekli yeni nesil soru çöz ve en önemlisi deneme. şu sıralar haftada 1 deneme çözmen yeterli.
konular tamamen bitince de günde 1 deneme çöz. hatta son 1 ayda günde 2 yap onu.
verimli çalış. 100 tane verimli soru 500 tane verimsizden iyidir. amacın soru sayısı yerine aldığın verim olsun.
aklına takılan her şeyi sorabilirsin

peki benim online derslerim saat 17.00 da bitiyor onlineden sonra nasıl çalışmalıyım?

Öncelikle forumlarda takılmayı bırakmalısın derslerine odaklan.
Tüm konulara youtube üzerinden not alarak çalış baştan sona.
Kitap oku ve online derslere katıl.
Test çöz.
yeter

Ben geçen sene girdim, online derslerin neredeyse hiçbirine girmdeim çünkü ilk dönem konuları vardı ve biz çoktan bitirmiştik. Tonguç'tan falan bak konulara ve çok aşırı derecede soru çöz. Geçen yıl 0.44 yüzdeliğe girip 474 puan almıştım.

Çok odaklanamıyorsan odaklanmaya çalış dersi derste anlaman lazım sonra dersler bitince hafif bir tekrar sonrasında pomodoro tekniği ile test çözebilirsin yada kendin program yaparsın

günde 2-3 saat çalışman sana yüksek puan getirir.
anlamıyorsan youtubeden bak.
bol şans :)

youtubeden tekrar izle online test çöz emin ol faydasını göreceksin

Geri