Pentium E5200 den Quad Q8400 e geçmeli miyim?

VorleN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,776
Arkadaşlar biliyorsunuz ki aliexpress herkese 78 TL verdi kupon ile q8400 işlemci bakıyorum 85 TL civarı sizce geçmeli miyim şuanki işlemcimin çok güçsüz olduğunu düşünüyorum veya onun yerine bu fiyat bandında başka bir ürün mü almalıyım sistem özelliklerini alta bırakıyorum.
GPU: Nvidia GeForce 210 1GB
CPU: İntel Pentium E5200 2.10 GHz
Anakart: Gigabyte GA G31M-ES2L
Ram:2X2 4GB RAM
HDD: 320 GB

UPGRADE UPGRADE UPGRADE

gerekli olduğunu düşünmüyorum. İşlemciniz sandığınız kadar kötü değil. Ekran kartını R7 240 falan yapsanız o işlemciyle kullanırsınız. (Ben kullandım.)
Post automatically merged:

Bence keyfinize bakın. Pek fark etmez yani alacak birşeyim yok diyorsanız alabilirsiniz. Ama ben 80TL masraf yapmazdım. Daha ilgimi çeken ıvır zıvır bir şey alırdım o fiyata. Ya da mouse falan alırdım ne bileyim.

Ama tabii ki daha iyi bir işlemci. Farkını hissetmeyebilirsiniz diye düşünüyorum ama ilerde yanına ekran kartı alırım diyorsanız işlemciyi değiştirebilirsiniz. GT730 veya R7 240 falan takarsanız daha performanslı olur.

E5200 çok güçsüz bir işlemci. Günümüzde çok basit bir işlem için bile yetersiz kalabilir.
Uzun süre E8400 kullandım ve ardından 4 çekirdekli bir işlemciye geçtiğimde çok rahatlamıştım.
Q8400 o sistem için harika olur, tavsiye ederim. Bulabilirsen Q9500 veya Q9550 daha iyi olur.

Arkadaşlar biliyorsunuz ki aliexpress herkese 78 TL verdi kupon ile q8400 işlemci bakıyorum 85 TL civarı sizce geçmeli miyim şuanki işlemcimin çok güçsüz olduğunu düşünüyorum veya onun yerine bu fiyat bandında başka bir ürün mü almalıyım sistem özelliklerini alta bırakıyorum.
Gta san low ayarlarda 512 mb ekran kartı ve 3 gb ram ve aynı işlemci ile 45-50 fps alıyorum. :D

4 çekirdeğe geçmeniz güzel olur.

O işlemci tr de zaten 100 tl civarında neden onca süre bekleyesin ki?
pek bir fark yapmaz ama ileride ekran kartı da yükselteceksen geç

O işlemci tr de zaten 100 TL civarında neden onca süre bekleyesin ki?
pek bir fark yapmaz ama ileride ekran kartı da yükselteceksen geç
Hayır yeni sistem alacağım 5-6 Ay sonra maksat bedavaya işlemci yükselticeğim şuan ki sistemimde.

4 çekirdeğe geçmeniz güzel olur.
Bende öyle düşünüyorum çift çekirdek işlemci discord sesli konuşmada bile sorun çıkarıyor.

vergiyle vs çok tutmazsa alabilirsin tabi ki.
İşlemciler ÖTV ye tâbi tutulmuyor o yüzden 25 TL civarı bir gümrük vergisi geleceğini düşünüyorum.

E5200 çok güçsüz bir işlemci. Günümüzde çok basit bir işlem için bile yetersiz kalabilir.
Uzun süre E8400 kullandım ve ardından 4 çekirdekli bir işlemciye geçtiğimde çok rahatlamıştım.
Q8400 o sistem için harika olur, tavsiye ederim. Bulabilirsen Q9500 veya Q9550 daha iyi olur.
Q9500 o bütçede bulabilir miyim ki birde onun için bios'u modlamam gerekiyor sanırım birde Q9550 Gt210 ile çok orantısız olmaz mı?

Bende öyle düşünüyorum çift çekirdek işlemci discord sesli konuşmada bile sorun çıkarıyor.

İşlemciler ÖTV ye tâbi tutulmuyor o yüzden 25 TL civarı bir gümrük vergisi geleceğini düşünüyorum.

Q9500 o bütçede bulabilir miyim ki birde onun için bios'u modlamam gerekiyor sanırım birde Q9550 Gt210 ile çok orantısız olmaz mı?
Q9550 çok pahalı ancak uygun fiyata Q9500 var. Kuponla birlikte 54 TL'ye filan geliyor, 30-40 TL vergi gelse bile Türkiye'den çok daha ucuz olur.
BIOS modlamaya gerek yok, modlama işlemi Xeon işlemciler için gerekli.

Q9550 çok pahalı ancak uygun fiyata Q9500 var. Kuponla birlikte 54 TL'ye filan geliyor, 30-40 TL vergi gelse bile Türkiye'den çok daha ucuz olur.
BIOS modlamaya gerek yok, modlama işlemi Xeon işlemciler için gerekli.
Hocam 95 W TDP değeri var benim PSU'um bunun için yeterli midir isterseniz fotoğrafını çekip atabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,101
Üyeler
190,860
Son üye
Alper389
Geri