Cumhurbaşkanı Erdoğan, dilimize saçma sapan yapışan yabancı köklü kelimelere değindi!

Böyle bir şaka olmaz . Ciddi isen böyle bir ******* olamaz.
**** küfür değildir nasıl bir sıfat getireceğimi bilemedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Saygısızlık...
hem suçlu hem güçlü... Türkçenin yarısı arapça yarısı farsça diyorum sen "eee ben hala türkçe konşuyom" diyon?

Komiksin cidden.
Konuyu siyasetten uzak tutmak senin için bu kadar zorsa konudan çıkabilirsin. Arkadaş siyaset yapılmamasını rica etmiş, bize de RTE'den değil bahsedilen konudan bahsetmek düşer.

hem suçlu hem güçlü... Türkçenin yarısı arapça yarısı farsça diyorum sen "eee ben hala türkçe konşuyom" diyon?
Yarısı arapça yarısı farsça değil, kelimelerin kökenleri farsça ve arapça. Biz burada arapça veya farsça konuşmuyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 – 2020 Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diline sahip çıkmayan milletler tıpkı kökleri kuruyan ağaçlar gibi esen rüzgarlar karşısında devrilmeye mahkumdur." dedi. Ayrıca gençlerin son dönemde İngilizce kökenli ifadeleri kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu vahim tablo son yıllarda sosyal medya dili ve plaza diliyle daha da kötüleşmektedir. "Forward etmek", "done olmak", "aksiyon almak"... Dilde müstevlilerin adeta mahkumu durumdayız." ifadelerini kullandı.

Not 1: Siyaset yapmayın.
Not 2: Kategori kültür ama kültür diye başlık yoktu o yüzden kültür başlığı altında en uygunu olan eğitimi seçtim.
Bak böyle konuşmuyorum, ama çok abarttınız.

Konuyu siyasetten uzak tutmak senin için bu kadar zorsa konudan çıkabilirsin. Arkadaş siyaset yapılmamasını rica etmiş, bize de RTE'den değil bahsedilen konudan bahsetmek düşer.

Yarısı arapça yarısı farsça değil, kelimelerin kökenleri farsça ve arapça. Biz burada arapça veya farsça konuşmuyoruz
eee yine ben haklı çıkıyorum?

RTE'yi konuda övüyor. Üstüne üstlük siyaset olmasın diyor.

eee yine ben haklı çıkıyorum?
Kelimenin kökeninin Farsça olmasıyla kelimenin Farsça olması arasındaki farkı anlayamıyor musun? Senin kökenin de kim bilir hangi millete dayanıyordur. Peki sen şu anda Türk'üm diyebiliyor musun? Evet.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,393
Üyeler
187,501
Son üye
sadas12
Geri