[Rehber] 4400 TL Toplama Bilgisayar

Rich Kedy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
564
Bütçe
4400
Arkadaşlar, 4400 TL bütçe ile bir sistem topladım, nasıl olmuş?

Anakart:
Anakartı en uygun ve en iyisinden seçmeye çalıştım.

İşlemci:
İşlemciyi de en uygun fiyatlısından seçtim ve gerçekten f/p bir işlemci.

Ram:
Ram birçok kişininde bildiği Patriot Viper Steel. En uygun fiyatlısını seçtim.

Ekran Kartı:
Ekran kartımız tek fanlı, şuan ki piyasaya göre iyidir ama ısınabilir, fakat bana göre alınabilir bir ekran kartı.

SSD:
SSD'imiz Patriot Burst 120 GB, bu SSD'ye sadece Windows ve istersek bir kaç tane de oyun kurabiliriz, malum kurlara göre gayet iyi bir SSD.

PSU:
PSU FSP markasının Hydro K serisinden bir PSU. 80+ Ve 500 Watt, sistemimizi besleyebilecek kapasitede, fakat upgrade için daha yüksek Watt değerine sahip PSU'ların alınmasını öneririz.

Kasa:
Kasamız ve son parçamız, Vento VG06F, burda ürün kırık geldi yazılmış fakat bunun bir kargo hatası olduğunu hepimiz biliyoruz. Ön paneli mesh olup, hava akışı iyidir.

Toplam: 4405 TL

Topladığım sistem bu kadardı.
İyi Forumlar!

NOT: Bu sistem stokları bekleyemeyip derecede oyun bilgisayarı ihtiyacı olan arkadaşlar için yapılmıştır, stoklar gelince bu sistemden daha iyi sistemlerin toplanabileceğini bende biliyorum.

NOT: Eksiklerimi lütfen kibar bir şekilde belirtiniz.

Düzenleme: Şimdi farkettim bende, bu bir rehber gibi.

güzel olmuş
eski pc si olanlar için 120 gb sorun etmez, harddiskini söküp yeni sisteme takar.

https://www.vatanbilgisayar.com/zalman-n5-mf-4x120mm-rainbow-fanli-midt-atx-gaming-kasa.html

Kasa olarak bunu tavsiye ederim ama bütçe artarsa:
Teşekkürler, burada bütçesi kısıtlı olan arkadaşlar için en iyi ve en ucuz kasayı seçmeye çalıştım, eğer bütçesini yükseltebilecekler bunlardan birini de alabilir.

Fena değil ama bu piyasada hazır sistem almak mantıklı bence, ayrı ayrı toplanınca ekran kartları çok absürt fiyatlarda olduğundan pek F/P sistemler çıkmıyor ortaya.
Aynen, ama stoklar gelince tam tersi olacak bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAM kötü. @epica59 goş la.
Ram'i İntel tarafında sorunsuz diye biliyorum hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rx 5500 xt 4 gb 1780 lira alınır mı? sizce
Piyasaya bakacak olursak, alınabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,106
Üyeler
183,786
Son üye
maksut