Rehber Display Driver Uninstaller (DDU) ile sürücü kaldırma Rehberi

Utku Aydın

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,377
DDU, bilgisayarınızda yüklü olan ekran kartı sürücünüzü kaldırmaya yarayan bir araçtır. Programı kullanarak düzgün çalışmayan sürücülerinizi sorunsuz bir şekilde kaldırabilirsiniz.

● Tarayıcınızda "display driver uninstaller download" yazıp ikinci siteye girin. Ya da bu linke tıklayın.

1600526606452.png

● Ardından biraz aşağı inip "Download Mirror EU - Germany" seçeneğine basın, otomatik inmeye başlayacak.

1634580907789.png

● Program indiğinde sağ tıklayıp "Klasöre ayıkla" diyin.

1600526793138.png

● Oluşan dosyanın içine girip DDU V.18.0.3.2.exe'yi çalıştırın ve "Extract" deyin.

1600526836782.png

● Ardından bir dosya daha oluşacak. "DDU V.18.0.3.2" dosyasının içine girip "Display Driver Uninstaller" programını yönetici
olarak çalıştırın.

1600527018001.png

Uygulamayı başlattınız, rehberi takip edin.

⚠️ Uyarı: Bu noktada Radeon Software'de önceden yaptığınız önemli değişiklikler var ise bir ekran görüntüsü olarak kaydedin, sürücü kaldırıldığında ayarlarınız sıfırlanacaktır.

● İlk açtığınızda böyle bir uyarı çıkacak, tamam deyip geçin.

cats3.jpg

● Devamında karşınıza seçenekler menüsü gelecek. Burada Windows'un otomatik sürücü indirme ayarını devre dışı bırakıyoruz:

1600620527309.png

● Sonrasında bir güvenli mod uyarısı gelecek, gerek yok, normal modda da sürücüyü kaldırabiliriz:

1588458501400.png

Sürücüleri kaldırma:

● İlk olarak neyin sürücüsünü sileceğimizi seçiyoruz:

cats.jpg

● Ekran kartı seçeneğini işaretleyince NVIDIA, AMD, INTEL seçenekleri olacak. Benim sistemimde otomatik olarak AMD seçildi:

cats2.jpg

Bundan sonra yapacağımız tek şey "Temizledikten sonra yeniden başlat" butonuna basmak. Sürücü temizlenirken ekran gidip gelebilir, gayet normal.

NOT: Eğer yeni bir ekran kartı takacaksanız "Temizledikten sonra kapat" butonuna basın ve eski kartı söküp yenisini takın.

Sürücüyü başarıyla kaldırdınız.
Kuracağınız AMD sürücüleri için:

NVIDIA sürücüleri için:

İntel sürücüleri için:

Son düzenleme:
Ben bunu radeon softwareyi silerek yapmıştım bilgim yoktu böyle bir sorun olur mu ?

Güzel konu.

Sistem geri yükleme dosyası hazırlıyor diye bir uyarı aldım normal mi?

@Vesemir Hocam sıfırdan ekran kartı ve işlemci alacağım ama HDD'm eski HDD olacak. Benim ne zaman driverları silmem gerekir?

Geri