i3 3220 oc yapılır mı?

Macaw

80+
Reaksiyon skoru
23
arkadaşlar i3 3220 ile ekran kartı olmadan lol de 1280x720 çözünürlükte oyun oynaya biliyorum bir program yada bu işlemciye oc yapılma imkanı varmıdır. 1920x1080 de oynamak için yani istediğim işlemcinin içindeki gpu clock yükseltmek

sistem
120 gb ssd
6gb ram 1600 mhz
i3 3220 stock fan

arkadaşlar i3 3220 ile ekran kartı olmadan lol de 1280x720 çözünürlükte oyun oynaya biliyorum bir program yada bu işlemciye oc yapılma imkanı varmıdır. 1920x1080 de oynamak için yani istediğim işlemcinin içindeki gpu clock yükseltmek

sistem
120 gb ssd
6gb ram 1600 mhz
i3 3220 stock fan
Sadece K serisi işlemciler OC oluyor

Intel'de K ibareli olmayan işlemcilerde OC kilitli diye biliyorum. Yani yapılmaz.

Core ailesinde sadece K, KF ve KS işlemcileri OC oluyor. Xeon işlemcilerin hepsi sanırsam OC oluyor ya da Q serisi işlemciler. Onlar hakkında tam bilgim yok. Ama core ailesinde yukarıda bahsettiğim seride olanlar OC oluyor.

Core ailesinde sadece K, KF ve KS işlemcileri OC oluyor. Xeon işlemcilerin hepsi sanırsam OC oluyor ya da Q serisi işlemciler. Onlar hakkında tam bilgim yok. Ama core ailesinde yukarıda bahsettiğim seride olanlar OC oluyor.
bazı forumlar 3.3 ghz den 3.6 ghz çıkartılabileceği yazıyoru yani hepsi palavramı

Çok bir bilgim yok ama benim ilk seri İ3'e bi zamanlar overclock yapmıştım.
3.20 den 3.60'a çıkmıştım.

bazı forumlar 3.3 ghz den 3.6 ghz çıkartılabileceği yazıyoru yani hepsi palavramı
Bu işlemciler için evet. Belki de turbo frekansından bahsediyorlardır. İşlemcinin temel frekansı ve turbo frekansı nedir?

i3 550 ye yapıldını biliyorum ama bu işlemciye yapılıyor mu
Bi bilgim yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu konunun aynısını neden 2 kere açtınız ?
Önce ki konuyu yükseltebilirdiniz.

Bu işlemciler için evet. Belki de turbo frekansından bahsediyorlardır. İşlemcinin temel frekansı ve turbo frekansı nedir?
intelin kendi sitesinde 3.30 yazıyor turbo hakkında bilgi yok yani bu işlemciler turbo frekans zamanın baya gerisinde

Bi bilgim yok.

Bu konunun aynısını neden 2 kere açtınız ?
Önce ki konuyu yükseltebilirdiniz.
yanlış başlıkta açtım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,445
Üyeler
195,628
Son üye
OneTapperX
Geri